Cultul lumanarilor parfumate

Advertorial
Miercuri, 06 Mai 2020, ora 20:54
16359 citiri
Cultul lumanarilor parfumate

Traversam vremuri in care petrecerea timpului acasa se prelungeste, iar un miros frumos ar putea fi exact ceea ce avem nevoie acum cand atmosfera din casa sau de pe terasa e mai importanta ca oricand.

Ca privire generala, se pare ca in ultimii ani a existat un trend ascendent al productiei si vanzarilor de lumanari parfumate, cu varietati de culori, mirosuri atent studiate, care sa imprime diverse stari si felurite recipiente.

O directie la care se lucreaza mult este dezvoltarea a tot felul de mirosuri pentru lumanari care sa ne aminteasca de diverse locuri sau momente.

Pana la urma este vorba de dorinta doamnelor de a crea sau recrea o anumita atmosfera traita la un moment dat si care sa induca o stare de confort si relaxare, fie ca este vorba de mirosul merelor coapte, al florilor proaspat taiate din gradina, sau de mirosuri care ne amintesc de copilarie.

Asta pentru ca, sa nu uitam, mirosul este cel mai intim dintre simturi si este la fel de personal ca si propria noastra amprenta, deoarece depinde total de experientele noastre de viata.

Poate pentru ca simtim nevoia sa ne apropiem mai mult de natura, sa pastram mai mult timp amintirea mirosului de primavara sau de mare, ne dorim sa aducem atmosfera de afara in interiorul casei.

Si atunci vine intrebarea: mai ales acum cand multe magazine sunt inchise, cum putem cumpara lumanari parfumate din magazine online daca nu le putem mirosi? Ne vom folosi de imaginea si aspectul general al lumanarii parfumate. De cum relationam cu ea.

Cum imaginea uneori face cat o mie de cuvinte, si cum o lumanare sta neaprinsa aproximativ 80% din timp, ea trebuie sa fie frumoasa si ca obiect decorativ, deci si aprinsa si stinsa, sa placa oricum.

De aceea, atunci cand alegem o lumanare este important ca suportul ei sa se incadreze in designul camerei unde va fi asezata, este o mini-opera de arta pana la urma. Mai ales ca acum putem gasi si lumanari parfumate turnate in recipiente lucrate si pictate manual.

Din pleiada de suporturi folosite de producatorii locali, respectiv cele din plastic, sticla sau ciment, ne-am oprit privirea asupra lumanarilor parfumate cu suport de ceramica, acestea fiind preferate cel mai adesea pentru a fi refolosite, in diverse feluri: ca cesti, ghivece, suport de periute de dinti, organizatoare pentru pixuri, etc., imaginatia fiecaruia fiind limita.

Una din proaspetele prezente pe piata lumanarilor parfumate in suporturi ceramice fabricate manual in Romania este Ceramical. Producator la inceput de drum la care am surprins o paleta coloristica inspirata din natura care pare sa se distanteze totusi de zona recipientelor produse industrial, in sensul in care atelierul produce recipiente personalizate pentru fiecare colectie in care sunt apoi turnate manual lumanarile.

Conceptul este dezvoltat de artistul plastic Lidia Alina Nicolae pornind de la designul de obiect si continuand cu selectia si combinatia de mirosuri.

Am gasit la Ceramical idei minunate de lumanari potrivite pentru interior sau exterior, fiind si o idee de luat in calcul pentru un cadou special.

Discutand cu echipa Ceramical am aflat ca puteti gasi pe Ceramical.ro, lumanari parfumate cu suport de ceramica pictata manual, ceramica neagra sau teracota, fiecare colectie urmand sa fie lansata in viitorul apropiat.

(Video: Ceramical - Imagini din atelier)

Cultul lumanarilor parfumate

Povestea artistului vizual care modeleaza ceramica de Silistea Snagovului

Ghivece pictate din ceramica pentru gradina de acasa

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#lumanari parfumate, #lumanari decorative, #ceramica decorativa, #vase ceramica , #cadouri