Femeile petrec in medie 300 de ore cu pregatirile pentru Craciun

Duminica, 21 Noiembrie 2010, ora 09:35
1297 citiri
Femeile petrec in medie 300 de ore cu pregatirile pentru Craciun
Foto: brushfirepottery.net

Mai sunt cateva zile pana intram in luna cadourilor si magazinele au inceput deja sa pregateasca promotiile la produsele de sezon, asteaptand sa se dea startul la cumparaturi.

Un studiu recent arata ca femeile petrec in medie 300 de ore cu pregatirile pentru sarbatorile de iarna, potrivit Daily Mail.

Mai mult de o treime din acest timp este petrecut prin magazine si pe Internet in cautarea cadourilor perfecte pentru parteneri, rude si prieteni.

Fie ca vorbim despre lumanari parfumate, accesorii vestimentare, parfumuri, decoratii pentru brad, dulciuri, iar lista poate continua, totul trebuie planificat din timp, pentru ca sarbatoarea sa fie reusita si toata lumea multumita.

Potrivit studiului, reprezentantele sexului frumos sunt mult mai precaute si incep goana dupa cadouri inca de la mijlocul lunii octombrie, comparativ cu barbatii care obisnuiesc sa faca cumparaturi pentru sarbatori abia de la jumatatea lunii decembrie.

Studiul realizat de site-ul Clothes Show Live arata ca femeile petrec in medie 13 zile pentru a cauta cadouri pentru cei dragi.

"Este adevarat ce se spune. Femeile isi petrec foarte mult timp cu cumparaturile de Craciun", a declarat Gavin Brown reprezentant al Clothes Show Live.

"O buna parte din timp, dar si cei mai multi bani sunt alocati micilor atentii pentru prieteni, familie si parteneri, fara sa mai luam in calcul timpul petrecut pentru gasirea unei tinute perfecte", mai spune acesta.

Pentru partener, femeile aloca 126 de lire sterline, 109 lire pentru membrii familiei si 89 de lire pentru prieteni.

Orice femeie este cocheta si isi doreste sa fie cat mai eleganta, asa ca de Craciun doua treimi dintre acestea isi doresc sa primeasca accesorii vestimentare.

In schimb, majoritatea barbatilor, 59%, vrea ca de sarbatori sa gaseasca sub brad console sau jocuri video.

Studiul care a chestionat peste 3.000 de femei a constatat ca, de la o regiune la alta, exista tot felul de obiceiuri cand vine vorba de cumparaturi pentru Craciun.

Spre exemplu, femeile din Manchester petrec cel mai mult timp la shopping. Ele colinda magazinele in lung si-n lat in jur de 124 de ore si cheltuie aproximativ 320 de lire sterline, fiecare.

La polul opus se situeaza londonezele, care aloca 77 de ore pentru cautarea de cadouri. In schimb acestea lasa la casa cei mai multi bani - 387 de lire sterline.

In Cardiff, femeile scot din buzunare in perioada sarbatorilor 308 lire sterline, iar timpul petrecut prin magazine este de 123 de ore, in timp ce in Birmingham, reprezentantele sexului frumos cheltuie doar 281 lire sterline si stau prin magazine 89 de ore.

Cercetarea mai arata ca 32 la suta din cadourile oferite contin haine, 18% ciocolata si doar 17 procente gadget-uri.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#cumparaturi cadouri sarbatori, #studiu femei magazine , #cadouri