Reguli pentru alegerea cadourilor de Craciun

Vineri, 09 Decembrie 2011, ora 12:56
2629 citiri
Reguli pentru alegerea cadourilor de Craciun
Foto: Arhiva

Scopul unui cadou de Craciun este sa produca multa placere. Uneori, se poate intampla sa nu reusim. Dimpotriva, putem sa dezamagim, ba chiar sa iritam persoana careia i-l oferim, daca nu stim sa alegem cadoul potrivit.

De aceea, cateva reguli simple sunt demne de luat in seama, pentru ca anul acesta, la desfacerea pachetelor, fata sa vi se lumineze, iar ochii sa straluceasca.

Fara cadouri practice

Daca exista ceva mai nepotrivit de oferit, acesta este un obiect utilitar, potrivit portalului Drommadaire. Desigur, numai atunci cand o persoana il solicita in mod clar, procedati ca atare. Dar, in cazul in care destinatarul nu si-a exprimat dorinta, evitati sa daruiti, de exemplu, un aspirator, un set de oale sau altceva de acest gen.

Informati-va inainte de a cumpara

In loc sa cumparati un cadou la nimereala, interesati-va asupra varstei persoanei la care mergeti cu darul dumneavoastra, mai ales cand e vorba de un grup dornic sa faca acelasi gest. Intrebati alti invitati ce au de gand sa cumpere. Numai asa veti ocoli dublurile.

Atentie la gadgeturi si NU kitch-urilor!

Inainte de a alege un obiect ce vi se pare simpatic, original, reflectati daca nu cumva este un gadget. Daca aveti un raspuns afirmativ, mai bine renuntati. Multi oameni le detesta, pe motiv ca mai mult incurca si nu servesc la nimic.

Cat despre kitsch-uri, ele abunda pe piata, iar cei mai multi oameni nu le agreeaza. E o problema de gusturi si cel mai bine ar fi sa cereti o parere avizata, daca nu vreti sa exagerati.

Evitati cadourile-puzzle

Pare o idee buna sa daruiesti un cadou ce, combinat cu alte elemente, da nastere unei super-surprize.

De exemplu, nu oferiti o parte dintr-un cadou, ceva care merge combinat cu un alt obiect. Ori oferiti tot pachetul ori, mai bine, lasati-va pabubas!

Feriti-va de chilipiruri

Cand un cadou dragut va pare ciudat de ieftin, puneti-va intrebarea: "nu cumva este o capcana?" Mai ales daca il descoperiti intr-un magazin unde se gasesc stocuri nevandute.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#cadouri Craciun, #daruri sarbatori, #alegere cadou Craciun , #cadouri