Romanii au dat bazarele turcesti pe magazinele din Europa

Duminica, 28 Decembrie 2008, ora 14:01
2191 citiri
Romanii au dat bazarele turcesti pe magazinele din Europa
Foto: hotelstadthalle.at

De cativa ani incoace, romanii si-au dat seama ca au foarte mult de castigat de pe urma shoppingului din Occident.

Chiar daca nu nimeresc in perioadele de reduceri, tot gasesc haine mai ieftine decat in Romania si, pe deasupra, se pot plimba in voie prin strainatate, potrivit Realitatea TV.

10% din turistii care merg in vacanta in afara tarii in sezonul rece opteaza pentru sejururi de shopping.

In aceasta perioada, goana dupa cumparaturi a umplut capitala Austriei de romani. Reteta aplicata de multi ani de vienezi, care au o gramada de targuri, functioneaza cu succes.

Cifrele arata ca numarul turistilor veniti la Viena din toate tarile a scazut. In schimb, al romanilor a crescut cu 30%.

Bucurestenii ajung repede la Viena cu avionul, intr-o ora si jumatate, cu 150 de euro biletul. Locuitorii din vest prefera autocarul, de doua ori mai ieftin sau masina.

Romanii au descoperit ca, fara reduceri, incaltamintea costa cu pana la 40% mai putin decat in tara, iar parfumurile si ceasurile, cu 25% mai putin. La imbracaminte preturile sunt apropiate, dar oferta, mai bogata.

Pe locul doi in topul destinatiilor pentru shopping este Istanbul.

Capitala Turciei este atractiva pentru romanii cu venituri medii. Si preturile sunt mult mai mici, un sejur costa aproape 100 de euro. Cei mai multi romani se duc la Istanbul pentru hainele din piele si bijuterii.

Pentru impatimitii de shoping cu pretentii, Parisul este destinatia ideala. De la buticurile cu haine de designer, pana la vestimentatia vintage expusa in piete boeme, capitala Frantei ofera totul, pledand pentru clasa si aspect sofisticat.

Bijuteria coroanei Emiratelor Arabe, Dubai, a devenit si ea rapid una dintre destinatiile de top pentru shopping.

Se iau cateva mall-uri cu design splendid, preturi incredibil de mici, se adauga plaje cu nisipuri extrafine, hoteluri de lux si se obtine o portie din Raiul cumparaturilor.

#shopping in occident, #bazare turcesti, #turisti, #cumparaturi in Europa , #cumparaturi