Shopping in strainatate? Respecta cateva reguli, daca vrei sa cumperi ieftin

Duminica, 05 Septembrie 2010, ora 20:33
3470 citiri
Shopping in strainatate? Respecta cateva reguli, daca vrei sa cumperi ieftin
ceimbracazi.ro

O lege nescrisa a shopping-ului spune "cu cat sunt mai lungi negocierile cu vanzatorul, cu atat si nota de plata va deveni mai mica".

Daca plecati la cumparaturi in strainatate, trebuie sa stapaniti bine arta dialogului si a negocierii. Pentru care nu trebuie sa invatati limbi straine, fiind indeajuns cateva reguli aplicabile anumitor tari. Iata cateva dintre ele".

Egipt - Aici puteti sa negociati, chiar si in cele mai mai mari magazine. Nu va grabiti sa parasiti locul din care doriti sa cumparati. Comerciantul va va urmari, chiar daca v-ati indepartat destul de mult. Nu vizitati magazinele propuse de ghizi, pentru ca acolo preturile vor fi mai scumpe, deoarece in ele sunt incluse si comisioanele acestor intermediari, arata dw-world.de

- nu ramaneti pasivi la tehnicile de negociere pe care le folosesc partenerii dumneavoastra de drum. Daca va aratati indiferenta fata de arta negocierii, in Asia si Africa chiar nu veti face impresie buna. Dimpotriva, veti fi considerat fraier.

In Turcia, supermarketurile, farmaciile si restaurantele sunt teritoriile preturilor fixe. Dar in magazinele mai mici, comerciantii sunt foarte dispusi sa se tocmeasca. Chiar va pot intampina cu prajituri si ceai. In statiunile turcesti, preturile pot sa scada si cu 30 la suta. Comerciantii locali stabilesc pretul in functie de persoana, de modul cum este ea imbracata. De aceea, trebuie sa lasati imbracamintea de lux in camerele de hotel.

In India, preturile sunt fixe doar pentru marfa inscriptionata cu literele M.R.P. Aceasta se comercializeaza doar in supermarketuri si in cateva magazine. Toate celelalte preturi sunt supuse negocierii. Iar, nota de plata poate scadea, in dese randuri, si de zece ori. Cel mai neprietenos loc pentru cumparaturi este orasul Goa. Acolo, comerciantii sunt de neinduplecat.

In China, preturile suvenirurilor banale pot scadea destul de usor, in negocierea directa cu vanzatorul. Insa, la alte articole mai scumpe, inarmati-va cu nervi de otel, deoarece comerciantii chinezi sunt extrem de hotarati.

Emiratele Arabe Unite si-au pierdut renumele de cel mai mare bazar al lumii arabe. Negocierea nu prea isi are rostul, preturile fiind fixe peste tot. Taxiurile, centrele comerciale sau restaurantele nu sunt dispuse la nici un fel de compromis legat de pret. In bazaruri puteti obtine ceva reduceri, dar trebuie sa va hotarati repede, pentru ca nu dureaza mult si comerciantul se poate razgandi.

Comerciantii greci sunt impresionati de atitudinea posibilului cumparator. Faceti complimente legate de locurile vizitate, precum si de tara in ansamblu, si sigur veti avea succes in arta negocierii.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#negociere shopping strainatate, #reguli negociere cumparaturi strainatate , #cumparaturi