Ziare.com

Window shopping - masochism recomandat pe timp de criza

de Alexandra Sandru
Duminica, 22 Februarie 2009, ora 14:35

   

Window shopping - masochism recomandat pe timp de criza
Fiecare om are in el o doza de masochism, fiecare tinde sa faca lucruri care ii aduc, intr-o anumita masura, suferinta, pentru a putea savura cu si mai multa placerele momentele placute.

Femeile, insa, pentru care una dintre principalele placeri este sa colinde din magazin in magazin in cautarea celor mai frumosi pantofi, celor mai dragute haine si celor mai stralucitoare accesorii, au dezvoltat un altfel de shopping - window shopping.

Astfel, ele gasesc ceea ce cauta, insa se multumesc cu a privi, fara sa scoata niciun ban din portofel. Si avand in vedere perioada actuala ce sta sub semnul crizei economice, window shopping-ul este cea mai recomandata forma de masochism. Astfel, te duci prin magazine, te opresti in fata vitrinei, iar imaginatia ta face restul.

"Asa cum zice DEX-ul: masochismul este o atitudine a cuiva care gaseste placere si satisfactie in propria-i suferinta, decadere sau umilire. Adica te uiti, iti alimentezi gandurile cu imagini frumoase in care te vezi imbracata cu rochia care sta frumos pe manechin, simti parfumul de la gat care se asorteaza perfect cu noua tinuta virtuala, incalci pantofii cu toc la fel de virtuali si eventual daca insisti si mai mult ca sa atingi placerea suprema te poti duce la fel de virtual si intr-un restaurant unde mananci trei feluri de mancare", a declarat, pentru Ziare.com, psihologul Alina Oancea.

Exista trei faze ale acestui tip de shopping masochism. Masochismul pasiv, in care doar privesti, masochismul pasiv-agresiv, in care intri in magazin, atingi hainele, le probezi si renunti si masoschimul agresiv, in care intri in magazin, atingi hainele, le probezi, pui vanzatoarea sa iti caute marimea ta sccotocind de zor in depozit si o rogi insistent sa iti puna de-o parte produsul pentru ca nu ai bani suficienti la tine pentru a-l cumpara.

Ii spui vanzatoarei ca te intorci in cateva minute cu banii pentru ca stai aproape de magazin. Nu te mai intorci, insa, niciodata sau chiar daca o faci, oricum nu pentru a cumpara.

"Sunt greu de recunoscut pentru ca se poarta ca si cand ar cumpara. In care dintre cele trei obtin mai multa placere? E greu de cuantificat. Stim doar ca in vremurile de azi face bine la buzunare. Insa vanzatorii care au de-a face cu masochistii agresivi sunt destul de vatamati si alergati prin depozite", a mai spus psihologul.

Citeste mai multe despre window shopping masochis criza financiara
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1032 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor