Cum sa cumperi pantofii pentru copii

Advertorial
Vineri, 12 Iulie 2019, ora 13:25
13739 citiri
Cum sa cumperi pantofii pentru copii

Incaltamintea pe care o alegeti pentru copii poate afecta sanatatea lor generala. Pantofii afecteaza echilibrul si alinierea picioarelor, iar pantofii incorent achizitionati, pot duce la probleme de sanatate pe tot parcursul vietii.

Alegerea pantofilor potriviti pentru copii

1. Alegeti un magazin de pantofi pentru copii si bebelusi cu personal instruit pentru a va ajuta sa cumparati incaltamintea potrivita pentru copii dumneavoastra. Un magazin specializat in incaltamintea pentru copii ar trebui sa aiba personal cu experienta si cunostiinte in domeniu.

2. Alegeti ajutorul personalului magazinului pentru a masura piciorul copilului. Cand se iau masuratorile, copilul trebuie sa stea drept, cu sosetele in picioare. Acest lucru va ajuta sa va asigurati ca alegeti incaltamintea potrivita si confortabila.

3. Cand alegeti o pereche de pantofi, copilul trebuie sa o placa. Daca cumparati o pereche de incaltaminte pe care copilul nu o place, atunci acest shopping poate fi o pierdere de bani, daca ii refuza sa o poarte.

In cazul in care copilul dumneavoastra nu isi poate lega sireturile, atunci evitati sa cumparati papuci cu sireturi. Puteti sa le cumparati astfel de incaltaminte mai tarziu, dar mai intai trebuie ca acestia sa invete cum sa isi lege sireturile.

4. Verificati inainte de a cumpara o pereche de pantofi si asigurati-va daca exista intre 0,5 si 0,65 cm (1,5 cm si 2 cm) spatiu intre varful degetului cel mai lung si varful pantofului. Acest spatiu permite piciorului sa fie relaxat, sa se desfasoare in voie, sa aiba confort si o stabilitate mai buna.

5. Apasati in jos pe partea din fata a pantofului. Acesta nu ar trebui sa fie strans peste partea de sus a piciorului si trebuie sa ofere spatiu de miscare piciorului.

6. Puneti degetul intre spatele pantofului si piciorul copilului dumneavoastra, de-a lungul calcaiului. Degetul trebuie sa se potriveasca perfect intre calcaiului copilului si partea din spate a pantofului. Frecarea dintre spatele pantofului si calcaiul copilului dumneavoastra va provoca basici in timp.

Daca partea din spate a pantofului se potriveste prea putin, este posibil sa se desprinda in timpul uzurii normale si poate provoca probleme de mers pe masura ce copilul va supracompensa.

Partea din spate a incaltamintei impotriva gleznei si calcaiului trebuie sa fie ferma si de preferinta din material de plastic. Materialele mai moi se vor rupe si nu vor ajuta la pastrarea piciorului copilului in pantof.

7. Impingeti piciorul copilului de la glezna dintr-o parte in alta. Pantofii care se freaca de glezna pot provoca blistere, calusuri sau pot contribui la ranirea piciorului. Frecarea poate fi cauzata de pantofi prea mari sau voluminosi pentru piciorul copilului.

8. Apasati partea exterioara a pantofului copilului pentru a va simti talpa piciorului copilului dumneavoastra. Ar trebui sa puteti simti degetul piciorului, nu apasati ferm pe peretele piciorului, dar trebuie sa se flexeze in interior. Marimea este prea mica daca degetele de la picior se apasa pe peretele pantofului.

9. Priviti arcul interior al pantofului. Ar trebui sa existe un suport arc - o piesa conturata care sa se potriveasca piciorului copilului dumneavoastra. Panta arcului trebuie sa inceapa la baza degetului mare al copilului.

Sfaturi

- permiteti copilului dumneavoastra sa isi exprime parerea cu privire la stilul, culoarea si design-ul pantofilor;

- pantofii cu talpi flexibile, texturate vor ajuta copii sa isi pastreze piciorul pe un teren instabil si nu vor interfera cu activitatea fizica;

- un picior este de obicei mai mare decat celalalt. Piciorul mai mare ar trebui sa determine dimensiunea pantofului, nu cea mai mica;

- este necesar ca pantofii pentru copii sa aiba un anumit tip de inchidere, fie ca sunt sireturi, sau scai sau altceva;

- daca cumparati pantofi de scoala pentru copilul dumneavoastra, este benefic sa va asigurati ca scoala permite acest tip de pantof;

- copiii sunt activi din punct de vedere fizic si necesita pantofi fabricati dintr-un material care respira, cum ar fi panza sau piele. Acest lucru impiedica disconfortul si pantofii mirositori;

- picioarele se umfla in timpul zilei, asadar este de preferat sa mergeti cu copilul la cumparaturi de incaltaminte, dupa-amiaza sau seara.

Avertismente

Poate fi tentant sa cumparati pantofi mai mari pentru copiii mici, in ideea ca vor mai creste. Pantofii care sunt mai mult de o marime prea mare pot impiedica copii la mers si pot cauza probleme cu dezvoltarea picioarelor.

Pantofii care sunt prea mici pot provoca deformari la picioare, durere si blistere. Verificati regulat interiorul si exteriorul incaltamintelor pentru copii.

Imbracamintea excesiva in jurul lateral sau calcaiul pantofului, degetele scoase sau rupte sau invelisurile rupte sunt semne pe care trebuie sa le luati in vedere inainte sa achizitionati incaltaminte noua pentru copii dumneavoastra.

Atunci cand exista bebelusi in familie, cumparati papucei pentru ei cand incepe sa faca primii pasi. Bebelusii nu au nevoie de pantofi, deoarece ei vor fi mereu tinuti de dumneavoastra in brate sau in carucior. Dar odata ce copilul incepe sa invete sa mearga, este o idee buna sa aveti cel putin o pereche de pantofi la indemana pentru a oferi protectie impotriva murdariei, germenilor si obiectelor periculoase.

Este bine sa lasati copilul sa practice mersul pe jos si fara pantofi. S-ar putea chiar sa fie mai usor pentru ei sa-si dea seama cum sa echilibreze acesti primi pasi atunci cand sunt desculti.

Uneori este periculos ca bebelusul dumneavoastra sa mearga descult. Nu lasati nicioadata bebelusul sa mearga descult in parcuri, pe trotuar sau pe pietris, unde picioarele lor ar putea fi zgariate sau taiate.

Tinand cont de aceste informatii, de opinia copilului si de sfaturile personalului magazinului de pantofi este imposibil sa achizitionati o pereche de pantofi nepotrivita piciorului copilului dumneavoastra.

Discutati cu copilul dumneavoastra atunci cand poarta o pereche noua de pantofi, aflati daca se simte comfortabil, daca mersul ii este lejer si relaxat, daca pantofii nu ii strang piciorul, observati daca mersul acestuia nu este fortat si nu calca intr-un mod incorect, astfel preveniti aparitia a tot felul de probleme de sanatate.

Faceti o alegere corecta, informandu-va inainte de a cumpara o pereche de pantofi, nu investiti bani doar pentru design.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#pantofi copii, #cum aleg pantofi , #pantofi