Parerea expertilor: parfumul ideal este mirosul corpului uman

Vineri, 01 Iunie 2012, ora 17:23
6674 citiri
Parerea expertilor: parfumul ideal este mirosul corpului uman

Parfumurile din vechime, continuate cu industria apelor de colonie si a deodorantelor au pornit totdeauna de la ideea inlocuirii mirosului neplacut de transpiratie alterata, cu altul care sa aminteasca aroma de trandafir, de crin sau de liliac.

Transpiratia alterata distruge unul dintre elementele atractive ale partenerului sau partenerei tale: mirosul propriu si natural al corpului. In replica, parfumul le indeparteaza pe amandoua - una buna si alta rea, potrivit Infoniac.

Cea buna, emanatia naturala, vehiculata de transpiratia pura, proaspata si nealterata, constituie un atribut cu care ne-a inzestrat natura, una din cele mai fermecatoare atractii erotice, pe care o respingem cu buna stiinta, parfumandu-ne.

Aceasta constatare a expertilor moderni a determinat compania franceza Etat Libre D'Orange sa faca analiza substantelor aromate din transpiratia nealterata, din sangele, saliva si chiar materialul seminal al unor persoane, in scopul de a le reproduce ca parfumuri.

Rezultatele sunt spectaculoase. Atat barbatii, cat si femeile se simt mai atrasi de asemenea "parfumuri umane", existente chiar in natura, pentru a crea atractia dintre parteneri, decat de parfumurile florale concepute tot de natura, dar pentru a atrage fluturi, albine sau alte insecte.

Aprofundand studiile, specialistii au constatat ca nici parfumul natural al pielii omenesti nu se comporta totdeauna la fel. Cercetarile au observat ca parfumul epidermei feminine este mai atractiv in timpul ovulatiei.

Este uluitor cum a stiut natura sa puna toate lucrurile la locul lor. Astfel, in timp ce secretiile organelor genitale ale femeii fertile sunt deosebit de atractive pentru barbat, ele pot deveni chiar respingatoare in perioada opusa fertilitatii.

In perioadele lor fertile, femeile pot fi atrase de mirosul masculin, cu un nivel ridicat de testosteron, dupa cum pot ramane indiferente in alte momente.

Doctorul Tamsin Saxon de la Universitatea Arbetey a facut un experiment organizand intalniri "la prima vedere" ale unor femei-esalon cu mai multi barbati obisnuiti. La o a doua intalnire, unii dintre ei erau stropiti cu o esenta imitand sudoarea corpului bogat in testosteron. Fara nicio exceptie, acestia din urma s-au dovedit mai atractivi pentru grupul femeilor din esalon.

Expertii sunt de parere ca actualele deodorante, axate adesea pe parfumuri vegetale, sunt de perspectiva scurta. Laboratoarele au si inceput sa reproduca parfumurile corporale masculine si feminine, iar in viitor, aceasta tendinta va continua.

In viitor, deodorantele folosite la intalnirile intime sunt sortite unei evolutii pe care astazi nici macar industria de specialitate nu stie s-o prevada destul de limpede.

Expertii constata ca piata va prefera parfumuri cu rezonanta de lemn de santal, cedru si mosc, de caramel si vanilie, toate fiind mai aproape de cele ale corpului uman. In orice caz, nu au rezonanta florala. Chiar si mirosul de miere si de ceara este "altceva", pentru ca nu face trimitere la zona vegetala.

Nu trebuie insa sa deducem de aici ca industria deodorantelor cu iz vegetal merge spre disparitie. Viata nu este facuta numai din momente intime si din intalniri erotice. Ar fi excentric sa-ti odorizezi apartamentul imbogatindu-l cu testosteron.

In apartament si in societate, nimeni n-are intentia sa detroneze de pe locul lui cadrul floral si nici parfumurile care il insotesc. Vom folosi spray cu iz de padure, de gradina sau de flori de camp in casa, in baie, in masina. Nu totdeauna ceva nou arunca in desuetudine ceva vechi.

Una este cand te pregatesti pentru o cina romantica alaturi de cel sau de cea pe care doresti s-o atragi si alta este cand te duci in concediu si vrei sa-ti improspatezi camera de la hotel, ca sa nu vorbim de zilele fierbinti de vara cand atmosfera incarcata din troleibuz are nevoie clar de niste spray deodorant, nu cu testosteron.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#parfum miros piele, #miros natural barbati femei, #parfum piele barbati, #parfum piele femei , #parfum