La ce trebuie sa fii atent cand faci cumparaturi online

Joi, 02 Mai 2013, ora 18:07
5275 citiri
La ce trebuie sa fii atent cand faci cumparaturi online
Foto: blog.monitor.us

Cumparaturile online pot deveni riscante, daca nu stii sa faci diferenta intre un anunt sau un site serios si o escrocherie. Daca nu esti atent, te poti trezi cu bani lipsa din cont sau cu un produs care nu se potriveste.

Ca sa nu mai mentionam celebrele pacaleli cand comanzi un telefon, de exemplu, si risti sa primesti o... piatra.

Citeste in continuare la ce trebuie sa fii atent atunci faci o achizitie in acest fel.

Piata online capata din ce in ce mai mult teren, deoarece oamenii au inceput sa invete ca pe Internet gasesc aproape orice si la orice ora.

Totusi, a nu comanda online de frica sa nu te pacaleasca cineva e ca si cum nu te-ai urca intr-un avion de frica sa nu fie atacat de teroristi, scrie Ezinearticles.

Cheia nu este sa eviti problema in acest fel, ci sa gasesti o strategie pentru a minimaliza riscul de a fi o victima a fraudelor cu carti de credit.

Verifica daca site-ul este sigur

Cel mai bine pentru tine ar fi sa folosesti aplicatia Google Safe Browsing pentru a verifica daca site-ul pe care vrei sa il accesezi este sigur. Acest program iti va raporta daca un site este suspect sau nu.

Tot ce trebuie sa faci este sa copiezi http://www.google.com/safebrowsing/diagnostic?site= in browserul tau si sa adaugi URL-ul site-ului pe care doresti sa il verifici. Google iti va oferi imediat un raport simplu de o jumatate de pagina unde gasesti date despre siguranta intrarii pe adresa respectiva.

Cum sa faci cumparaturi online in siguranta

O alta cale prin care te poti proteja de hotii de pe Internet este sa alegi o alta varianta de plata decat cea directa si anume PayPal, a treia cea mai utilizata metoda de plata online.

Aceasta permite clientilor sa faca plata pentru bunuri si servicii prin intermediul sau. Mai exact, cand cineva achizitioneaza un lucru, nu achita direct catre site-ul de unde a cumparat, ci transfera banii catre PayPal, iar ei platesc comerciantul.

De ce ai apela la aceasta metoda? Deoarece comerciantul nu vede informatiile cu privire la cartea ta de credit. Alta metode asemanatoare PayPal sunt Google Wallet si Amazon Payments.

De asemenea, un sfat de luat in seama este sa folosesti acelasi card pentru toate cumparaturile online, deoarece este mult mai usor sa pastrezi evidenta si sa consulti istoricul in cazul in care este nevoie.

Inchide browserul si sterge "cookies" pentru a te asigura ca parolele tale nu sunt memorate. In acest fel eviti ca acestea sa ajunga la cine nu trebuie. Cel mai bine ar fi ca dupa finalizarea cumparaturilor online sa inchizi browserul si abia apoi sa deschizi altul daca vrei sa mai navighezi.

Compara preturile

Si in final sa vorbim putin despre preturi. Daca nu esti un as in materie de cumparaturi online si nu esti sigur daca suma afisata este una corecta, apeleaza la site-urile de comparare a preturilor pentru a-l gasi pe cel avantajos.

România, pe ultimele locuri din Europa la achiziționarea cărților online. Cât de mult se cumpără ebook-uri și volume tipărite de pe internet
România, pe ultimele locuri din Europa la achiziționarea cărților online. Cât de mult se cumpără ebook-uri și volume tipărite de pe internet
În 2023, la nivelul Uniunii Europene, 13,4% din rezidenţi au cumpărat online cărţi, reviste sau ziare tipărite şi doar 7,2% din rezidenţii UE au făcut achiziţii online de cărţi...
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
#sfaturi cumparaturi online, #cumparaturi online in siguranta, #trucuri cumparaturi online, #cumparaturi online , #shopping online