Scaune online cu mesh - origini, puncte forte, comparatii realizate de Drimus.ro

Advertorial
Luni, 05 Martie 2018, ora 09:00
20790 citiri
Scaune online cu mesh - origini, puncte forte, comparatii realizate de Drimus.ro

Azi este dificil pentru multi dintre noi sa privim din unghiuri distincte biroul si scaunul cu plasa. Biroul frumos accesorizat cu un astfel de scaun reprezinta o imagine iconica pe care multi o avem in minte.

Cu toate acestea, daca ar fi sa privim inapoi in timp la radacinile scaunului cu mesh, vom observa ca initial el au avut un scop foarte diferit.

De la primele incercari sfioase de proiectare si pana la scaune online complex realizate din mesh, vom calatori putin in timp si vom pune accent pe motivele popularitatii de care se bucura in prezent aceasta serie de scaune ergonomice, prezente si pe Drimus.ro.

Mic istoric al scaunului cu plasa

In cadrul companiei Herman Miller specializata in mobilier de birou, doi designeri, pe nume Bill Stumpf si Don Chadwick, au hotarat la un moment dat sa conceapa un scaun special pentru persoanele in varsta.

Acest scaun urma sa fie utilizat cu precadere in spitale sau in living de catre cei ajunsi la varsta senectutii.

A fost lansat sub denumirea de La-Z-Boy. Desi acest model a castigat destul de mult in popularitate, el nu respecta intocmai scopul pentru care fusese gandit. Utilizatorii se afundau prea mult in el, iar suportul pentru picioare era dificil de manipulat.

Umplutura din spuma distribuia greutatea utilizatorului in mod neuniform, fara a permite materialului sa respire. Fotoliul favoriza retinerea caldurii si a umiditatii. Din cauza acestor dificultati operationale, Stumpf si Chadwick si-au propus sa abordeze problema in mod diferit.

Ca urmare a fost lansat un model nou intitulat Sarah Chair. De data aceasta picioarele puteau intra sub scaun, astfel ca ridicarea sau asezarea erau inlesnite. Suportul pentru picioare arata ca o pereche de nervuri, asemanatoare cu cele de pe scaunele cu rotile. Astfel partea inferioara a picioarelor era bine sustinuta si se putea asigura o mai buna circulatie a sangelui.

In cele din urma, in loc sa opteze pentru un placaj din lemn care sa sustina tapiteria, Sarah Chair a fost construit pe o plasa de fibre din plastic, bine strunite de un cadru solid. Se putea insera si un strat subtire de captuseala, deoarece suportul din plasa lua forma corpului.

Desi acest design inovator se putea bucura inca de pe atunci de un succes rasunator, oamenii de marketing ai companiei Herman Miller nu au stiut sa profite de aceasta oportunitate. Pentru ca nu realizau cum puteau sa vanda un scaun high-end pentru persoanele in varsta, proiectul a fost abandonat.

Cu toate ca Sarah nu a inregistrat rezultatul scontat, dezvoltatorii i-au intrebat la un moment dat pe Stumpf si Chadwick daca o partea din design putea fi reutilizata pentru proiectarea unui nou scaun de birou.

Prima data s-a examinat modul in care cei care lucreaza la birou isi schimba pozitia pe parcursul zilei. Stilistii au descoperit faptul ca oamenii isi modificau foarte des pozitia - se intindeau pe spate, tineau tastatura in brate, etc. In urma acestor observatii, ei au hotarat sa pastreze caracteristica de inclinare a scaunului Sarah, permitand spatarului sa se misce independent de sezut.

Apoi designerii au renuntat la tot stratul de spuma, pentru deoarece banuiau ca plasa potrivita s-ar mula foarte bine pe silueta utilizatorului.

La putin timp, Sarah a dat nastere unui nou scaun de birou intitulat Aeron, primul scaun din plasa. Cu toate ca designul sau a fost perceput oarecum ciudat la inceput, scaunul cu plasa a fost in cele din urma acceptat.

In cativa ani publicul a devenit din ce in ce mai entuziast in selectarea de modele online din mesh.

Ergonomia, rationalizarea si economia au fost factori care au propulsat scaunul cu plasa intr-un mod uimitor pe piata de mobilier office.

Dupa succesul inregistrat de Aeron, scaunele cu plasa au inceput sa fie dezvoltate si de alte companii, iar birourile moderne au imbratisat aerul si stilul remarcabil pe care il aduceau acestea.

Spre deosebire de scaunele din piele clasice, cele din plasa erau adesea mai usor de ajustat, mai economice din punct de vedere financiar si in general reprezantau o optiune mai confortabila pentru utilizatori.

Astazi pe piata exista numeroase modele de scaune online cu plasa din care puteti alege.

Scaune online din mesh - puncte tari

Achizitionarea unui scaun de birou reprezinta o decizie importanta, fie ca acesta este destinat uzului propriu, fie ca il doriti pentru angajatii dumneavoastra.

Din fericire, scaunele de birou sunt disponibile intr-o varietate formidabila de culori, materiale, marimi si optiuni suplimentare.

Una din cele mai populare optiuni in ceea ce priveste materialul este mesh-ul sau plasa. Exista mai multe avantaje pentru care se merita sa optati pentru scaune online din mesh.

Ele permit fluxului de aer sa circule la nivelului spatelui, iar un spate bine ventilat inseamna automat un spate fericit, un utilizator mai bine concentrat si mai eficient.

1. Ventilare. Azi exista foarte multe persoane care lucreaza la birou o buna bucata de timp, in fiecare zi. Este vorba despre ore intregi in aceeasi pozitie nenaturala. Scaunele fabricate din alte materiale textile capteaza caldura si astfel duc la transpiratie.

Scaunele se incing si devin lipicioase. Dar scaunul cu mesh promite o ventilatie ideala. El permite fluxului de aer sa circule in voie chiar daca spatele sta lipit de plasa. Aerul circula in continuare prin porii deschisi, astfel ca nu putem vorbi despre transpiratie sau fierbinteala.

Din acest punct de vedere scaunele cu mesh sunt ideale pe timpul verii cand temperaturile cresc o data cu riscul de transpiratie si caldura.

2. Ergonomie. Un scaun proiectat ergonomic sustine foarte bine mijlocul, imitand linia naturala a coloanei vertebrale.

Scaunele ergonomice previn durerile de spate prin minimizarea presiunii asupra coloanei vertebrale si determina adoptarea unei pozitii corespunzatoare. Avand in vedere ca fiecare individ este diferit, angajatii dintr-o companie ar trebui sa-si poata regla scaunele, mai ales atunci cand le impart cu alti colegi (de exemplu cei care lucreaza in ture si folosesc acelasi scaun de birou).

Reglajele va permit sa schimbati inaltimea, spatarul, bratele, tetiera - totul pentru un sprijin cat mai eficace.

3. Fiabilitate. Structura tesuta face ca scaunul cu mesh sa fie extrem de durabil in timp. Chiar si scaunele fabricate din mesh subtire au o durata de viata indelungata. De fapt, plasa respectiva se poate uza in cativa ani buni.

Avand in vedere ca ventilatia impiedica transpiratia, nici nu se pune problema de imbacsire sau decolorare. In plus, cadrele din metal sau din plastic adauga durabilitate, extinzand considerabil durata de viata a fiecarui scaun de birou.

4. Aspect. Piata abunda in scaune online cu mesh in diferite culori si nici cele mai indraznete nuante nu sunt lasate deoparte.

Utilizatorul este invitat sa dea frau liber imaginatiei si sa gandeasca designul ideal care il poate motiva pe plan profesional, atunci cand lucreaza. Scaunele cu mesh au profile rafinate, ceea ce le face sa fie o optiune moderna si eleganta.

5. Pret avantajos. Cu toate ca sunt unele din cele mai eficiente scaune online pentru dotarea birourilor, scaunele cu mesh nu sunt scumpe.

Desigur exista numeroase variante, dar daca v-ati hotarat asupra unui model cu plasa, cu siguranta veti gasi unul la pret avantajos, pe masura staturii dumneavoastra, cu suficiente optiuni de ergonomie.

Scaune din piele versus mesh

Desi am atins mai sus cateva aspecte cheie ce diferentiaza scaunele cu plasa de alte materiale, in continuare vom arunca o privire mai atenta asupra deosebirilor dintre mesh si piele.

Daca ati decis ca aveti nevoie de un scaun de birou, urmatorul pas este sa stabiliti materialul preferat. De ce este materialul atat de important pentru scaunele de birou? Iata de ce:

In ziua de azi petrecem foarte mult timp asezati la birou sau in fata calculatorului. Niciodata confortul nu a fost mai important ca acum, iar materialul potrivit poate face o diferenta insemnata.

Confortul este strans legat de sanatate si productivitate, deci nu va puteti permite sa gresiti.

Pentru a fi cat mai obiectivi vom privi diferentele dintre mesh si piele din mai multe puncte de vedere:

  • Confort. Exista putine lucruri care intra in competitie directa cu un scaun de piele impunator. Daca vorbim despre un nivel pur de confort, atunci pielea are mari sanse sa castige duelul cu mesh-ul. Dar pentru cei care iubesc scaunele cu plasa, exista o veste buna. Scaunele moderne din plasa sunt fabricate din materiale superioare si chiar daca pe alocuri nu ating acelasi nivel de confort oferit de un scaun tapitat complet cu piele, ele sunt in continuare mult mai practice pentru zilele lungi petrecute la serviciu.

  • Sanatatea mijlocului. Cei care se uita ca un scaun sa fie confortabil si eficient in acelasi timp, pot fi linistiti deoarecele ambele stiluri ofera optiuni avansate de ergonomie.

Un avantaj major al scaunului cu plasa este faptul ca fluxul de aer patrunde prin ochiurile libere. Daca stai ore intregi in acelasi scaun poti descoperi ca transpiri mai usor si ca te incingi. Automat nu mai dai randamentul dorit din cauza disconfortului. Scaunele din piele bifeaza un punct slab la acest capitol, spre bucuria sustinatorilor taberei adverse.

  • Estetica. Cu toata incredera investita in scaunele de calitate, deseori factorul decisiv pentru majoritatea persoanelor este dat de elementul estetic. In anumite cazuri, utilizatorii se lasa subjugati de mirajul esteticului si nici nu mai acorda atentie altor optiuni. Desigur, imaginea este importanta mai ales cand vrem sa dotam un birou care va fi vizitat de colaboratori si parteneri. Dar de preferat este sa gasim un echilibru intre cei doi factori: estetic si functional.

Lasand deoparte acest lucru, ca si aspect scaunele din piele par sa aiba mai multi adepti. Daca lucrati intr-un birou de avocatura sau la banca, atunci alegerea unui scaun din piele capata mai mult sens.

Dar daca vorbim despre un birou simplu, unde nu interactionati atat de mult cu alte persoane din exterior, atunci scaunul cu mesh ramane o alegere mai practica.

Scaunele din piele au avut dintotdeauna acel aer de superioritate si finete. Sunt ideale pentru cei care vor sa creeze un spatiu frumos, care sa arate inteligent, profesionist, rafinat, impozant si puternic personalizat.

Pe de alta parte, scaunele moderne din mesh vin in toate tipurile de stiluri si culori, astfel ca identificarea modelului potrivit nu ar trebui sa fie o problema.

Dezavantaje

  • Scaune din piele - Singurul dezavantaj real al scaunelor din piele este faptul ca se incing in timpul verii si astfel pot deveni incomode.

  • Scaune online cu mesh - Nu exista dezavantaje pentru acest tip de scaun. Daca va permiteti sa investiti intr-un scaun foarte bun din plasa, atunci veti simti acelasi confort ca intr-unul imbracat in piele.

Scaune din plasa versus scaune din piele - daca trebuie sa faceti aceasta alegere, incercati sa luati in considerare factorii enumerati mai sus.

Ca specialisti in distributie mobila, credem cu tarie ca daca lucrati la birou pentru perioade lungi de timp scaunul cu plasa v-ar avantaja mai mult.

Jocul natural al fluxului de aer care trece prin mesh-ul tesut va garanteaza confort sporit chiar si pe timpul verii.

Desigur, daca folositi scaunul ocazional, la firma sau in biroul de acasa, atunci un scaun din piele va aduce un plus de confort si de imagine.

Cum sa cumparati scaune online din mesh

Cu cat se poate regla mai bine, cu atat exista mai multe sanse sa-l potriviti pe forma corpului dumneavoastra - acesta este principiul cu care trebuie sa plecati la drum in explorarile virtuale.

Petreceti timp vizualizand mai multe tipuri de scaune cu mesh, analizand caracteristicile pe care le considerati esentiale pentru stilul dumneavoastra de viata si realizand comparatii intre modele, grade calitative, oferte.

Pentru ca orice am face suntem datori sa ne invartim in jurul ergonomiei, din acest punct de vedere ar trebui sa cautati scaune online cu spatar reglabil. Piciorul trebuie sa se poate ajusta pe inaltime si eventual sa fie prevazut cu roti.

Daca va permiteti, investiti intr-un scaun dotat cu suport pentru brate si chiar tetiera pentru sustinerea capului.

Cand cumparati scaune online aveti o responsabilitate mai mare pentru ca trebuie sa va informati singur asupra optiunilor. Acest lucru nu trebuie sa va sperie, ci sa va determine sa investiti timp in alegerea celui mai bun model.

Cu siguranta nu veti regreta. Rezultatele vor fi pe termen lung si se vor reflecta in succesul inregistrat pe plan profesional.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#scaun mesh, #scaun ergonomic, #scaun birou modern , #shopping online