Ce trebuie sa stim cand alegem paturile pentru copii?

Advertorial
Joi, 22 Aprilie 2021, ora 16:43
13793 citiri
Ce trebuie sa stim cand alegem paturile pentru copii?

Copiii cresc atat de repede incat pana cand amenajati cu mobila camera de copii pentru baieti si paturile care pana ieri erau pe masura iar azi sunt deja mici pentru ei, trebuie sa cumparati altele noi. Dar varietatea de dimensiuni, tipuri, culori si forme in care sunt oferite este atat de mare incat vi se pare greu sa faceti alegerea corecta.

Cum sa alegem patutul in care cel mic sa se simta confortabil?

Gasiti tipul de pat potrivit pentru varsta lui

Junior

Acest tip de patut este conceput pentru copii cu varsta cuprinsa intre 2 si 6 ani si se mai numeste "de tranzitie" sau "intermediar". Sunt joase pentru a le fi usor celor mici sa se intinda si sa se ridice, aproape toate modelele sunt disponibile cu protectii suplimentare si sunt putin mai mici decat dimensiunile standard. Ele sunt de obicei in culori stralucitoare si atragatoare, iar majoritatea modelelor sunt disponibile in forme distractive si foarte interesante pentru copii (cum ar fi masini, mingi de fotbal, barci, paturi pentru printese, sub forma de personaje din desene animate si multe altele).

Single

Daca copilul dvs. este mai mare sau vreti sa treceti peste patul "de tranzitie", atunci puteti opta pentru un pat single clasic. Acest tip de pat se potriveste foarte bine in camerele copiilor, vine intr-o varietate de culori si deoarece dimensiunile lor sunt standard, copiii le pot folosi pana devin adolescenti si chiar mai mari.

"Supraetajate"

Acest tip de patut este ideal daca aveti doi copii sau daca camera are spatiu limitat. Sunt disponibile in dimensiuni standard, iar modelele lor sunt foarte diverse si puteti alege daca sa optati pentru paturi supraetajate clasice cu scara sau modele cu tobogan, spatiu de depozitare, dulap, biblioteca sau altele.

"Mansarda"

Similar paturilor supraetajate, paturile "mansarda" sunt o alegere excelenta pentru economisirea spatiului din camera copiilor. Cunoscut sub denumirea de "mansarda", acest tip de pat consta dintr-un pat care este ridicat pentru a crea o zona pentru joaca sau studiu sub el. Tipurile de paturi "mansarda" sunt compacte, disponibile in diferite inaltimi si sunt o alegere excelenta atat pentru copiii mici, cat si pentru copiii mai mari care frecventeaza scoala.

Tip "sandwich"

Paturile pentru copii tip sandwich sunt optiunea mai sigura decat paturile supraetajate. Acestea constau din doua paturi unul peste celalalt, cel inferior se extrage in fata pentru a se putea culca copilul. Majoritatea modelelor sunt disponibile si cu sertare pentru depozitarea lenjeriei de pat, a hainelor si a obiectelor pentru copii.

Alegeti dimensiunea potrivita

Inainte de a achizitiona tipul de patut pentru care ati optat, asigurati-va ca dimensiunea acestuia este adecvata pentru dimensiunea camerei. Stabiliti locul in care intentionati sa-l amplasati, faceti masuratori, verificati daca se va putea circula fara probleme si nu va bloca usa, daca trebuie sa il mutati. Daca ati optat pentru un pat supraetajat sau pentru un pat "mansarda", masurati inaltimea camerei.

Luati in considerare si inaltimea copilului. Daca are o inaltime standard pentru varsta sa, un pat de 90 x 190 cm ii va satisface pe deplin nevoile. Dar daca este deja adolescent si vrea sa se simta mai confortabil si mai comod, atunci cea mai buna optiune este sa optati pentru un pat cu dimensiuni de 140x190 cm.

Acordati atentie materialului, calitatii si sigurantei patului

Daca dispuneti financiar, sunt de preferat paturile pentru copii din lemn natural. Sunt sanatoase, ecologice si rezista incarcaturilor grele la care le supun copiii. Daca bugetul dvs. este limitat, dar respectati calitatea paturilor pentru copii, produsele din PAL laminat sunt o optiune foarte buna. Sunt, de asemenea, durabile, stabile si le puteti gasi nu numai intr-o gama larga de modele, dar cu un raport excelent calitate-pret.

Asigurati-va ca acordati atentie constructiei paturilor pentru copii si va concentrati numai pe modelele care nu au margini ascutite si care au o constructia stabila.

In cele din urma, este foarte important ca patul pe care il cumparati sa nu emita compusi organici volatili. Prin urmare, inainte de cumparare, uitati-va la eticheta sau intrebati in magazin ce vopsele si lacuri sunt utilizate in productia sa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Alegeri 2024. Începe depunerea candidaturilor pentru alegerile locale din 9 iunie
Partidele politice, alianţele, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi candidaţii independenţi vor putea, începând de marţi până pe 30 aprilie, ora 23.59,...
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
Cei mai influenți zece europarlamentari români. Cu cât sunt plătiți și care dintre ei candidează din nou FOTO
După alegerile europarlamentare din 9 iunie, România va avea în continuare treizeci și trei de reprezentanți în plenul Parlamentului European (PE), dar nu toți se remarcă prin activitatea...
#pat copii, #pat baieti, #pat camera baieti, #cum aleg pat , #stiri shopping