Cum alegem perna potrivita?

Advertorial
Luni, 01 August 2016, ora 18:30
6876 citiri
Cum alegem perna potrivita?

Tot mai multe persoane se confrunta cu o calitate precara a somnului, iar de cele mai multe ori sufera de dureri de spate si cervicale. Daca si tu te numeri printre ele si continui sa dormi pe pernele din copilarie, trebuie sa iei in calcul ca aceste afectiuni cu care te confrunti in timpul somnului pot avea ca si cauza deteriorarea pernei.

O perna potrivita trebuie sa-ti sustina corpul si gatul, iar greutatea sa fie distribuita in mod egal si uniform pe vertebre.

Cand alegi perna de dormit trebuie sa acorzi atentie spatiului format intre umar, gat si cap. Acest loc trebuie umplut de perna.

Pe perna trebuie sa fie asezate doar capul si gatul, umerii trebuie sa fie fixati pe saltea, in caz contrar, daca dormi cu umerii pe perna, capul va fi pozitionat mai sus decat restul corpului ceea ce va duce la o pozitie incorecta si incomoda de dormit, respiratia poate fi ingreunata, facilitand sforaitul sau te poti confrunta cu insomnii.

Tine cont de pozitia de dormit

Daca preferi sa dormi pe burta, ideal ar fi sa alegi o perna foarte subtire, aproape plata si cu gramaj mic, care sa fie pozitionata sub abdomen pentru a evita durerile din zona inferioara a spatelui.

In cazul in care preferi sa dormi intr-o parte, indicat este sa alegi o perna mai ferma si mai voluminoasa, cu un gramaj mai mare, care sa umple distanta dintre ureche si umar.

Daca dormi de obicei pe spate, poti opta pentru o perna mai subtire, cu o curbura in treimea inferioara a acesteia, pentru a evita inclinarea capului in fata.

Importanta materialelor in alegerea pernei potrivite

Materialele din care sunt confectionate pernele sunt si ele foarte importante:

Daca vrei sa achizitionezi perne rezistente si voluminoase care sa-ti sustina bine capul in timpul somnului, opteaza pentru perne din puf de gasca. Puful de gasca este materialul natural cel mai nobil care ofera rezilienta, elasticitate si volum pernelor.

Daca suferi de alergie de la puful natural, ideal ar fi sa alegi perne din nanofibra. Nanofibra este singura fibra sintetica ale carei calitati se apropie foarte mult de cele ale pufului de gasca din punct de vedere al proprietatilor de izolare, moliciune si durabilitate in utilizare.

Daca te confrunti cu alergii sau astm dar preferi materialele naturale atunci perna din fibra de bambus este ideala pentru tine. Perna din bambus ofera o ventilatie foarte buna pentru un somn sanatos si confortabil. In plus, bambusul are proprietati antimicrobiene, deoarece pentru culturile de bambus nu sunt utilizate pesticide si ingrasaminte, fibra de bambus fiind procesata doar prin abur si fierbere.

Daca suferi de transpiratie excesiva in timpul noptii, pernele din lana reprezinta alegerea ideala. Lana are capacitatea de a absorbi umiditatea, iar fibrele de lana au un mecanism care impinge umezeala catre varfurile acestora, de unde se evapora. Lana are fermitate medie, iar pernele din acest material pot fi o optiune buna daca preferi sa dormi pe perne tari, cat si daca preferi pernele mai moi.

La Green Future gasesti o gama variata de perne. Alege-o pe cea ideala stilului tau de dormit, bucura-te de un somn odihnitor si uita de durerile de spate si de cele cervicale.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#perna dormit noaptea, #perna saltea dormit , #stiri shopping