Rezultatele 661 - 690 din 1000 (0.506 secunde)

Pacient tanar, cu certificat fals de vaccinare, decedat in ATI Sibiu

Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 17:38
Unul dintre pacientii care au decedat in Sectia de Anestezie si Terapie Intensiva (ATI) COVID-19 a Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) din Sibiu a fost un tanar care, inainte sa piarda lupta cu boala, le-a marturisit medicilor ca el are un certificat de vaccinare, dar de fapt nu s-a imunizat, a declarat, pentru AGERPRES, coordonatoarea sectiei, medicul Ioana Codru.

Intrebata ce a impresionat-o cel mai mult de la debutul valului 4, la pacientii cu COVID-19, coordonatoarea Sectiei ATI

Brasov, noul Paris - Limiteaza viteza de circulatie in centrul orasului la 30km/h

Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 17:35
Brasov ia exemplul Parisului si reduce limita de viteza la 30km/h in centrul orasului. Propunerea apartine primarului Allen Coliban si a fost avizata pozitiv in sedinta comisiei de circulatie. Traficul va fi monitorizat prin radare mobile, iar pe viitor se ia in calcul si amplasarea unor radare fixe.
Anuntul a fost facut de primarul Allen Coliban pe pagina sa de Facebook. Decizia urmeaza sa intre in vigoare dupa ce ce Politia Rutiera va aproba planul de semnalizare si Primaria va monta noile

Guvernul va prelungi cu 30 de zile starea de alerta

Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 17:13
Lucian Bode, Ministrul Afacerilor Interne, a declarat ca Guvernul interimar va prelungi starea de alerta cu 30 de zile.
"Incepand de ieri suntem un guvern interimar. Pe perioada interimatului, Guvernul emite doar acte normative necesare pentru administrarea treburilor publice. Astazi, Guvernul se va reuni in sedinta si va adopta o Hotarare de Guvern prin care va prelungi cu 30 de zile starea de alerta", a declarat Bode la sediul MAI.

El a explicat ca un Guvern interimar poate prelungi starea

Incendiu in Valea Aurie - A luat foc acoperisul unei case

Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 17:07
"In aceasta dupa amiaza, ISU Sibiu a fost sesizat cu privire la izbucnirea unui incendiu la acoperisul unei case din municipiul Sibiu, str. Eremia Grigorescu. La locul indicat s-au mobilizat prompt doua autospeciale de stingere cu apa si spuma si un echipaj SMURD", informeaza Alina Voina, purtatorul de cuvant al ISU Sibiu.

Incendiul a fost localizat

Esara in care oamenii sunt supravegheati pe strada de roboti

Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 17:05
Singapore a inceput sa testeze roboti noi care patruleaza pe strazi. Acestia le fac si reprosuri locuitorilor care au un "comportament social nedorit".
Noua "arma" se adauga unei panoplii deja bine conturate de tehnologii de monitorizare: insula Singapore are deja un numar mare de camere de supraveghere si stalpi de iluminat echipati cu tehnologie de recunoastere faciala, permitand autoritatilor sa urmareasca miscarile locuitorilor.

Guvernul a promovat mult timp ideea unei "natiuni

Elevii unui liceu din Medias si prescolarii dintr-o gradinita din Sibiu raman acasa

Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 17:01
Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Sibiu a suspendat miercuri, 6 octombrie, activitatile didactice in Gradinita cu Program Prelungit nr. 37 din Sibiu si in Liceul Teoretic "Stephan Ludwig Roth" din Medias. Decizia a fost luata din cauza cresterii cazurilor de COVID-19 in unitatile de invatamant.

"In contextul riscului de raspandire a infectiei cu Coronavirus SARS-CoV-2 si luand in considerare situatia epidemiologica inregistrata

Acoperisul unei case de pe str. Eremia Grigorescu, distrus de incendiu

Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 16:43
Pompierii din cadrul ISU Sibiu au fost sesizati miercuri de izbucnirea unui incendiu la acoperisul unei case din municipiul Sibiu, pe str. Eremia Grigorescu. La locul indicat s-au mobilizat doua autospeciale de stingere cu apa si spuma si un echipaj SMURD.

Incendiul a fost

Adapostul de Noapte din Sibiu va fi modernizat. Creste si numarul de locuri

Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 16:18
Cladirea in care functioneaza Adapostul de Noapte din Sibiu, situat in Piata Iancu de Hunedoara nr. 3, va fi modernizata, iar capacitatea va creste astfel de la 26 la 40 de locuri.

Investitia va adauga spatiului de cazare existent o mansarda cu 14 locuri in 4 camere, o sala de consiliere si grupuri sanitare noi. Proiectul urmareste imbunatatirea conditiilor igienico- sanitare pentru acest serviciu social de noapte, insa o atentie deosebita este acordata si respectarii legislatiei in domeniul

Un Exercitiu-Lectie, darul unei generatii care refuza sa se piarda...

Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 16:12
Am mai scris in paginile Picaturii de Carte despre carti alcatuite de colectivele de elevi sub indrumarea unor dascali seriosi, inimosi si plini de vointa de a nu-si lasa elevii fara bucuria experientei scrisului- impreuna. In urma nu cu mult timp am primit doua volume de carte. O constructie incredibila de minutiozitate, vointa si caracter: Sa iei viata de coarne si sa castigi- Vol.I: Versuri uitate din Marele Razboi, cantece si doine catanesti (Editura Armanis, Sibiu, 2020, 670 pg.) si Sa iei

Primaria Sibiu amenajeaza o cresa cu 60 de locuri in cartierul Vasile Aaron

Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 16:08
Primaria Sibiu amenajeaza o cresa noua in cartierul Vasile Aaron, aceasta urmand sa ofere 60 de locuri destinate anteprescolarilor. Cresa va fi creata prin transformarea unei cladiri existente, pe strada Electricienilor, nr. 1.

"Este nevoie de mai multe locuri in cresele de stat si ne concentram si pe astfel de investitii. Reamintesc ca sunt in constructie cresele din cartierul Esiglari si Strand, termenul de finalizare a acestora fiind in vara anului viitor. De asemenea, amenajam o noua cresa

Gradinita 37 din Sibiu isi suspenda cursurile - Copiii trec in online

Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 15:54
Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Sibiu a adoptat, miercuri, o noua hotarare care prevede ca doua unitati de invatamant din judetul Sibiu sa suspende cursurile fata in fata. Conform acesteia, incepand de joi, toti elevii de la Liceul Teoretic "Stephan Ludwig Roth" din Medias si prescolarii de la Gradinita cu Program Prelungit nr. 37 raman acasa.

"Se aproba suspendarea procesului de invatamant in Liceul Teoretic Stephan Ludwig Roth, din municipiul Medias, precum si activitatile

Mocanita de pe Valea Hartibaciului a trecut la programul de toamna

Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 15:34
Vesti bune pentru amatorii plimbarilor in aer liber: "Mocanita de pe Valea Hartibaciului" a trecut la programul de toamna. Prin urmare, in lunile octombrie si noiembrie, mocanita va circula doar duminica, de la ora 15.30, cu plecare din statia Hosman.

"Am crescut si numarul de

Mesaj Ro-Alert catre toti romanii - "Alegeti sa va vaccinati impotriva COVID-19"

Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 15:24
Romanii au primit, miercuri, un mesaj Ro-Alert prin care sunt sfatuiti sa se informeze din surse oficiale in privinta epidemiei si sa se vaccineze.
Mesajul Ro-Alert a fost transmis in jurul orei 14.20.

"In contextul cresterii accelerate a ratei de infectare la nivel national cu virusul SARS-CoV-2,

Inca 1.858 de elevi au trecut, miercuri, la invatamantul online

Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 15:23
Inca 68 de copii si 30 de profesori au fost confirmati pozitiv, in ultimele doua zile, la Sibiu. Prin urmare, inca 1.858 de elevi si prescolari vor trece la invatamantul online.

In total, de la debutul semestrului I al anului scolar 2021 - 2022, 140 de cadre didactice si 332 de prescolari si elevi au fost confirmati pozitiv la virusul SARS-CoV-2. Prin urmare urmare, incepand de miercuri, 6 octombrie, in judetul Sibiu, 7.802 de copii (11,81%) vor desfasura orele in mediul online.

Potrivit

Sibiul in top trei in ceea ce priveste vaccinarea in Romania

Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 15:15
Capitala si judetele Cluj si Sibiu au cei mai multi cetateni vaccinati: cel putin 4 din 10 fiind imunizati, a anuntat, miercuri, presedintele Comitetului National de Coordonare a Activitatii privind Vaccinarea (CNCAV), dr. Valeriu Gheorhita.
In Bucuresti acoperirea vaccinala din populatia eligibila peste 12 ani este de 52,77%.

Incidenta in Sibiu se apropie de 7,5 - Restrictii mai dure pentru sibieni

Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 15:05
Incidenta in Sibiu este, miercuri, 7,32/1.000 locuitori, fiind active 1.245 de cazuri de coronavirus. Cresterea a fost extrem de rapida si, inevitabil, in cateva zile, rata de infectare va atinge pragul de 7,5/1.000 locuitori. Acest lucru inseamna ca sibienii vor trebui sa respecte mai multe masuri impuse pentru combaterea infectarii cu COVID-19.

Ce restrictii se impun la pragul de 7,5/1.000 locuitori
In prezent, in muncipiul Sibiu, circulatia persoanelor nevaccinate este interzisa in timpul

Avocatul Poporului: "Atragem atentia ca dreptul cetatenilor la asistenta medicala nu poate fi ingradit"

Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 14:59
Avocatul Poporului atrage atentia asupra consecintelor dezastruoase pe care le-ar avea suspendarea internarilor pentru interventii chirurgicale asupra pacientilor, decisa de autoritati.
Potrivit unui comunicat al Avocatului Poporului, institutia s-a sesizat din oficiu in contextul declaratiilor sefului Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, care a anuntat luni ca, din cauza cresterii numarului cazurilor de COVID-19, managerii unitatilor sanitare publice cu paturi vor suspenda

Parintii din Sibiu dupa oprirea testarii elevilor in scoli - "Suntem dispusi sa platim noi testele"

Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 14:52
In acest moment peste 7.000 de elevi din intreg judetul, adica putin peste 11%, invata in online. Au ajuns aici pentru ca in clasa lor un coleg sau un profesor a fost depistat pozitiv la infectia cu covid 19. Carantina in astfel de cazuri este de 14 zile dar, exista posibilitatea testarii lor in a 8-a zi, iar cei negativi se intorc la scoala fizic. De la 1 octombrie insa, un ordin comun semnat de reprezentanti ai Ministerului Educatiei si cel al Sanatatii spune ca pentru ca un elev sa se

Mesaj Ro-Alert in toata tara pentru alegerea vaccinarii

Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 14:36
Romanii au primit, miercuri, un mesaj Ro-Alert prin care sunt sfatuiti sa se informeze din surse oficiale in privinta epidemiei si sa se vaccineze.

Mesajul Ro-Alert a fost transmis in jurul orei 14.20.

"In contextul cresterii accelerate a ratei de infectare la nivel national cu virusul SARS-CoV-2,

Masca de protectie devine obligatorie pe strada in Sibiu

Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 14:19
Cseke Attila, ministrul Sanatatii, si Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, au semnat, miercuri, Ordinul pentru completarea Ordinului ministrului sanatatii si al ministrului afacerilor interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativitatii purtarii mastii de protectie, a triajului epidemiologic si dezinfectarea obligatorie a mainilor pentru prevenirea contaminarii cu virusul SARS-CoV-2 pe durata starii de alerta, noteaza Mediafax. Astfel, in localitatile in care incidenta cumulata la

Masca devine obligatorie in toate localitatile cu rata de peste 6 la mie - Sibiul si Bazna, primele afectate din judet

Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 14:12
Masca devine obligatorie in toate spatiile deschise in localitatile unde rata de infectare a depasit 6 la mia de locuitori, a anuntat, miercuri, Ministerul Sanatatii. Ordinul comun va fi publicat in Monitorul Oficial. In judetul nostru singurele localitati care trec de acest prag sunt municipiul Sibiu cu rata e de 7.32 si Bazna cu 6.47
Cseke Attila, ministrul Sanatatii, si Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, au semnat, miercuri, Ordinul pentru completarea Ordinului ministrului sanatatii

Zi neagra la Sibiu - Sase persoane infectate cu COVID au decedat - Nu erau vaccinate

Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 13:52
Ziua de miercuri a adus la Sibiu tristete in sanul a mai multor familii, asta dupa ce sase oameni au decedat, fiind infectati cu coronavirus. Este vorba despre cinci femei si un barbat. Unii dintre ei se aflau pe sectiile ATI ale spitalelor in care erau internati.

"In judetul Sibiu, de la debutul pandemiei si pana in prezent au fost confirmate pozitiv in urma testarii SARS CoV-2 29.797, 128 persoane confirmate in ultimele 24 de ore dintre care 8 reinfectate de persoane. Pana la data curenta au

Masca devine obligatorie in aer liber in toate localitatile cu rata de infectare peste 6 la mie

Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 13:45
Masca devine obligatorie in toate spatiile deschise in localitatile unde rata de infectare a depasit 6 la mia de locuitori, au anuntat reprezentantii Ministerului Sanatatii.

Cseke Attila, ministrul Sanatatii, si Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, au semnat, miercuri, Ordinul pentru completarea Ordinului ministrului sanatatii si al ministrului afacerilor interne nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativitatii purtarii mastii de protectie, a triajului epidemiologic si dezinfectarea

Aproape 15.000 de cazuri de coronavirus noi in Romania - La Sibiu sunt 128

Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 13:37
In ultimele 24 de ore au fost inregistrate 14.744 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS - CoV - 2 (COVID - 19), dintre care 264 sunt ale unor pacienti reinfectati, testati pozitiv la o perioada mai mare de 180 de zile dupa prima infectare.

Distributia pe judete a cazurilor per total si a celor noi o regasiti in tabelul de mai jos.

Nr. crt.
Judet
Numar de cazuri confirmate(total)
Numar de cazuri nou confirmate
Incidenta inregistrata la 14 zile

1.
Alba
24222
225
4,42

2.
Arad
28250
293
5,

Iohannis a explicat de ce convoaca doar saptamana viitoare consultarile - "E nevoie de timp"

Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 13:00
Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a spus ca a decis sa convoace saptamana viitoare consultarile de la Palatul Cotroceni deoarece politicienii au nevoie de timp ca sa coboare cu picioarele pe pamant.
Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca a vazut in Parlament un entuziasm total nemotivat in legatura cu caderea Guvernului si a considerat ca politicienii au nevoie de timp pentru a se intelege.

"Am constatat ieri in Parlament un entuziasm total nemotivat in legatura cu caderea Guvernului...

Guvernul Citu a cazut! 281 de parlamentari, in numele a milioane de romani, l-au trimis acasa.

Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 12:39
Motiunea de cenzura depusa de PSD a fost votata si de parlamentarii AUR, dar si de cei ai USR. Guvernul de dreapta care a distrus Romania si i-a condamnat pe romani la saracie a devenit istorie.

O poza facuta ieri, la motiunea de cenzura, valoreaza cat o mie de cuvinte: vicepremierul si deputatul USR de Sibiu Dan Barna a votat (fiind filmat si aplaudat de aghiotantul lui, deputatul USR Bulai) motiunea de cenzura depusa de PSD indreptata chiar impotriva sa si a ministrilor zero ai USR, care au

Un nou tip de inselaciune ia amploare - Cel cu certificate de vaccinare false

Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 12:18
Politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice au descoperit un nou tip de inselaciune cu certificate verzi false.
Conform politistilor, persoane necunoscute creeaza pe aplicatiile de comunicare grupuri cu denumiri sugestive, ce contin cuvinte precum vaccin, COVID, certificat, vaccine passports, vaccine cards, etc. si posteaza anunturi de vanzare de certificate COVID-19.

Amatorii de astfel de documente falsificate intra in discutii cu ofertantul prin conversatii scrise, private

S-a adoptat legea care obliga institutiile publice sa implementeze sisteme de plata online

Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 12:03
Senatul a adoptat proiectul depus de USR PLUS care impune obligativitatea ca institutiile publice si companiile aferente care incaseaza impozite, taxe si amenzi precum si alte obligatii de plata sa accepte plata cu card si online.
Unul dintre initiatorii proiectului, deputatul USR PLUS Viorel Baltaretu, spune ca noile reglementari ii vor scuti pe romani sa stea la cozi.

"Legea este, incontestabil, benefica romanilor, pe care ii scuteste de stat la cozi la ghisee. Le multumim colegilor senatori

FOTO: Controale fulger pe Valea Oltului - Zeci de soferi vitezomani prinsi intr-o ora

Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 12:02
Mai multe soferi au fost opriti pentru control pe Valea Oltului, in orasul Calimanesti. Unii dintre ei conduceau cu viteze extrem de mari, motiv pentru care au fost sanctionati de politistii rutieri.

"La data de 6 octombrie a.c., in intervalul 02:00-03:00, politistii au actionat in orasul Calimanesti, fiind oprite pentru

Avertismentul medicului sibian Egri Eduard - "Simptomele covid la copii, greu de deosebit de viroze"

Miercuri, 06 Octombrie 2021, ora 11:12
Daca un adult poate recunoaste mai usor simptomele infectarii cu covid 19 si poate explica exact ce simte, pentru un copil astfel de descrieri sunt mai greu de facut. De aceea, parintii sunt cei care trebuie sa fie atenti la orice schimbare in starea de sanatate a micutilor. Medicul sibian Egri Eduard atrage atentia ca simptomele de covid la copii sunt aceleasi cu cele ale unei viroze si din acest motiv, daca starea copilului nu se imbunatateste, cel mai bine este sa ii fie facut un test pentru
Cele mai citite stiri
Doliu la Facultatea de Drept din Sibiu - A murit profesoara Doina Petica - Roman
Una dintre profesoarele Facultatii de Drept din cadrul Universitatii Lucian Blaga s-a stins din ...
Ciolos ii multumeste lui Iohannis: "Nu stiu care au fost motivele reale ale deciziei"
Dacian Ciolos anunta ca va prezenta duminica in fata Comitetului Politic al USR lista cabinetului si ...
Trafic blocat pe Hula Bradului din cauza unui TIR
"DN 1, Hula Bradului, km. 292+100, trafic blocat total pentru scoaterea din afara partii carosabile ...