Rezultatele 61 - 90 din 1000 (0.216 secunde)

800 de artisti la Festivalul "Cantecele Muntilor"

Luni, 28 Iulie 2014, ora 18:06
Cel mai mare si mai vechi festival folcloric al Sibiului se va desasura in perioada 31 iulie-4 august. Peste 800 de artisti, dansatori, instrumentisti si solisti vocali vor fi protagosnistii celei de-a 39-a editii a Festivalului International de Foplclor "Cantecele Muntilor.

Sibiul devine capitala folclorului international prin promovarea culturii traditionale prin dans, muzica si gastronomia specifica tarilor participante. Pe scena festivalului vor urca ansambluri din Turcia, Cehia,

Primele microbuze scolare au ajuns la Sibiu

Luni, 28 Iulie 2014, ora 18:06
Primele microbuze scolare au ajuns la Sibiu
In cadrul programului guvernamental de dotare a scolilor din mediul rural cu mijloace de transport pentru transportul elevilor, la Sibiu au juns primele doua microbuze destinate localitatilor Alma si Altina.

Un numar de 24 microbuze scolare si doua autobuze de capacitate medie vor fi trimise unor institutii scolare din judetul Sibiu pentru transportul elevilorl Sibiu.

La

Concurenta la admiterea in facultate

Miercuri, 23 Iulie 2014, ora 18:06
Concurenta la admiterea in facultate
S-au incheiat inscrierile la facultate si au inceput examenele. Pe 3300 de locuri disponibile in cadrul Universitatii Lucian Blaga din Sibiu s-au inscris peste 5300 de candidati din care peste 4000 la programe universitare cu studii de licenta. Cea mai mare concurenta s-a inregistrat la Facultatea de medicina unde peste 1100 de tineri au dorit sa mearga pe acest drum. De asemenea, la Facultatile de Inginerie,

Inundatii la Vurpar. ISU Sibiu a fost prezent

Miercuri, 23 Iulie 2014, ora 18:06
Inundatii la Vurpar. ISU Sibiu a fost prezent
O ploaie de nici doua ore a facut ravagii in Vurpar in seara de marti. Echipaje de pompieri au muncit toata noaptea ca sa le scoata oamenilor apa din case. Cel putin 20 de case au fost afectate.

In seara de marti, paraul din localitatea Vurpar, in urma ploilor puternice s-a revarsat in casele oamenilor. Pentru multi dintre ei inundatia a fost un soc, ultima oara fiind in anii 90 cand apele au mai fost atat de

Noi locuri de munca la AJOFM Sibiu

Miercuri, 23 Iulie 2014, ora 18:07
Noi locuri de munca la AJOFM Sibiu
Celor aflati in cautarea unui loc de munca, AJOFM Sibiu le sta la dispozitie cu 466 de locuri de munca. Din acestea, 406 de locuri de munca se adreseaza persoanelor fara studii superioare.

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Sibiu anunta celor in cautarea unui loc de munca 466 de noi locuri de munca disponibile. In Sibiu 80 de angajatori ofera 333 locuri de munca. In medias, 11 angajatori ofera 57 de locuri de munca . Alte 54 de locuri de munca sunt disponibile in Agnita iar la

Drmul judetean DJ 105P contribuie la dezvoltarea turismului

Miercuri, 23 Iulie 2014, ora 18:07
Drmul judetean DJ 105P contribuie la dezvoltarea turismului
Reprezentantii Consiliului Judetean au receptionat lucrarile de modernizare a drumului judetean 105P, care porneste de la limita cu judetul Brasov, trece prin Arpasu de Sus si se intalneste cu DN 7C la Cartisoara.

DJ 105P deschide noi oportunitati de dezvoltare a turismului in zona de nord a Muntilor Fagaras, prin faptul ca leaga Transfagarasanul de localitatile Sambata de Sus si chiar de Valea Prahovei. Prin

Inca putin pana la Sibiu Sands

Marti, 22 Iulie 2014, ora 18:07
Inca putin pana la Sibiu Sands
A mai ramas putin pana cand cei mai buni voleibalisti din Romania vor sosi la Sibiu pentru a se intrece la Sibiu Sands - primul turneu de beach volleyball organizat, vreodata, in tara, pe un teren amenajat de la zero intr-un centru istoric - competitia fiind inclusa anul acesta in calendarul competitional national de catre Federatia Romana de Volei.

A doua editie a Sibiu Sands, ce va avea loc in perioada 24-27 iulie, a pus deja stapanire pe Piata Mica a orasului cu

Voluntari la Muzeul Astra

Marti, 22 Iulie 2014, ora 18:07
Voluntari la Muzeul Astra
Muzeul ASTRA deruleaza programe de voluntariat, ce ofera tinerilor posibilitatea dezvoltarii unor competente sociale si profesionale utile. Astfel in luna iulie trei grupuri de voluntari din centre universitare din tara si din strainatate au realizat lucrari de conservare-restaurare a monumentelor si a obiectelor din patrimoniul Muzeului ASTRA.

Activitatea de voluntariat, conform legii 78

Autobaza noua pentru Tursib

Marti, 22 Iulie 2014, ora 18:07
Autobaza noua pentru Tursib
Tursib a publicat anuntul procedurii de achizitie publica pentru constructia uneiautobaze noi. Lucrarea va fi finantata dintr-un imprumut acordat de Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare, in valoare de 4,8 milioane de euro. Termenul limita pentru depunerea ofertelor este 25 septembrie 2014

Proiectul de investitii presupune construirea unei noi autobaze: lucrarile vor include constructia unui busport, a unei cladiri administrative, ateliere, o statie de carburant, o statii de spalare,

Strazile Gutuilor si Strugurilor intra in modernizare

Marti, 22 Iulie 2014, ora 18:07
Strazile Gutuilor si Strugurilor intra in modernizare
Strazile Gutuilor si Strugurilor din zona Caii Surii Mari vor intra intr-un proces de modernizare. Valoarea contractului pentru acest proiect de investitii va costa administratia locala 1,5 milioane de lei, fara TVA

Contractul de modernizare a strazilor Gutuilor si Strugurilor a fost deja semnat,fiind atribuit in urma unei proceduri de achizitie publica societatii Hidroconstructia SRL. Potrivit autoritatilor locale, termenul de finalizare al lucrarilor este de opt luni de

Intreruperea furnizarii apei in orasele Cisnadie si Avrig

Marti, 22 Iulie 2014, ora 18:07
Intreruperea furnizarii apei in orasele Cisnadie si Avrig
SC "Apa-Canal" SA Sibiu anunta ca joi, 24 iulie 2014, se vor efectua lucrari de modernizare a retelelor de apa in orasele Cisnadie si Avrig ce vor necesita intreruperea furnizarii apei potabile.

In Cisnadie, lucrarile vor avea loc intre orele 07,00-15,00, cand se va sista apa consumatorilor de pe strazile Unirii, Cetatii, 1 Decembrie 1918, precum si la Fabrica "Matasea Romana" SA. In localitatea Avrig, inchiderea apei se va face in intervalul orar 08,00-16,00, cu afectarea

Transalpina ramane inchisa

Marti, 22 Iulie 2014, ora 18:07
Transalpina ramane inchisa
Circulatia pe DN 67 C - Transalpina - ramane inchisa, in conditiile in care lucrarile de reabilitare a soselei nu sunt finalizate, iar pe o portiune sunt abandonate, dupa ce constructorul a intrat in insolventa, iar Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) nu reuseste sa rezilieze contractul.

Potrivit CNADNR, DN 67C este inchis pe sectorul cuprins intre Ranca (Gorj) si Obarsia Lotrului, la limita judetelor Valcea si Alba, din cauza lucrarilor de modernizare. Lucrarile

Ceremonie militara pentru 274 de absolventi ai AFT Sibiu

Luni, 21 Iulie 2014, ora 00:06
Marti, 22 iulie, incepand cu ora 10:00, se va desfasura in Piata Mare a Sibiului ceremonia militara de acordare a gradelor militare de ofiter, absolventilor Academiei Fortelor Terestre "Nicolae Balcescu" promotia 2014.

"Promotia numara 274 de absolventi, care au fost

Turneul Sibiu Sands - beach volley

Sambata, 19 Iulie 2014, ora 00:06
Turneul Sibiu Sands - beach volley
Cea de-a doua editie a Sibiu Sands, primul turneu de beach volley organizat la Sibiu si primul din tara ce are loc pe un teren amenajat in centrul istoric al unui oras, va aduce cei mai buni voleibalisti din Romania, in Piata Mica in perioada 24-27 iulie. Competitia a fost acreditata de catre Federatia Romana de Volei, anul acesta, si a fost inclusa in calendarul competitional national.

Competitia se va desfasura pe un teren amenajat de la zero in Piata Mica, pentru care vor fi folositi 230

Sibiul reinvie legenda Clarei Haskil

Joi, 17 Iulie 2014, ora 18:05
Sibiul reinvie legenda Clarei Haskil
Sibiul a fost ales sa poarte responsabilitatea readucerii acasa a unei mari pianiste de origine romana. Este vorba despre Clara Haskil, refugiata in Franta iar apoi naturalizata in Elvetia din pricina prigoanei evreilor de la inceputul secolului al XX-lea.

Prin talentul sau incontestabil, Clara Haskil a devenit o pianista legendara , recunoscuta in intreaga lume. Desi mormantul ei se afla la Paris, Clara Haskil se intoarce pentru cateva zile acasa la Sibiu, in fosta Capitala Culturala

S-A DESCHIS RUTA SIBIU LONDRA

Luni, 16 Iunie 2014, ora 10:05
S-A DESCHIS RUTA SIBIU LONDRA
Primul avion care a zburat pe ruta Londra-Sibiu a aterizat sambata seara in aplauzele autoritatilor sibiene, insotite de zeci de prieteni si apropiati ai pasagerilor.

Zborul a durat doua ore si 40 de minute, iar printre pasageri s-au numarat multi romani care traiesc si muncesc in Marea Britanie, dar si cetateni straini si turisti.

Prima aeronava care a facut cursa Londra- Sibiu a aterizat Sambata

Zapada pe partia Oncesti din statiunea Paltinis

Vineri, 11 Aprilie 2014, ora 10:05
Zapada pe partia Oncesti din statiunea Paltinis
Datorita conditiilor meteorologice,iubitorii sporturilor de iarna sunt invitati pe partia Oncesti din statiunea Paltinis.

Mai putine certificate de inmatriculare

Sambata, 25 Ianuarie 2014, ora 13:07
Mai putine certificate de inmatriculare
Anul 2013 nu a fost unul foarte bun pentru cei care au solicitat un certificat de inmatriculare.

Anul trecut s-au editat cu aproximativ 3000 de certificate mai putine. Acest lucru poate fi pus si pe anul destul de slab pe care cei care vand masini l-au traversat.

In anul 2013 au fost editate 15.764 de certificate de inmatriculare, fata de 18.000 in anul 2012 iar in evidentele

Donatori cu inima mare

Joi, 09 Ianuarie 2014, ora 18:07
Luna ianuarie nu pare sa tina departe donatorii sibieni de Centrul de Transfuzie Sanguina. In doar cateva zile, numarul celor care au ales sa ajute la salvarea unei vieti a ajuns la peste 200, media mentinandu-se aproape de cea ideala.

Grupele rare mai inregistreaza unele carente, dar nu sunt probleme deosebite.Sibienii vin sa doneze la inceput de an si o fac pentru a-si ajuta semenii. Unii dintre ei au mai fost la Centrul de Transfuzie, altii sunt pentru prima data, dar cu totii se gandesc

Mai multi someri in judet

Joi, 09 Ianuarie 2014, ora 18:07
2014 debuteaza cu o crestere semnificativa a somajului. Si asta, in contextul scaderii dramatice a ofertei locurilor de munca. Cei mai multi someri sunt pesoanele cu varste intre 40 si 50 de ani.

La inceput de an Sibiul are mai multi someri.Rata somajului a scazut in luna decembrie cu peste 4 puncte procentuale.Cei mai multi someri sunt in Sibiu 3986 de persoane, urmeaza MEdias cu 2.731de persoane, Agnita cu 977 de persoane, Dumbraveni 838 de persoane, Avrig - 605 persoane si Cisnadie cu

Numar record de vizitatori

Joi, 09 Ianuarie 2014, ora 09:09
Numar record de vizitatori
Muzeul din aer liber a fost cel mai vizitat muzeu din cadrul Complexului national Muzeal Astra.Acest lucru se datoreaza programelor si activitatilor organizate de muzeografi pe tot parcursul anului 2013.

Interesul pentru cultura este din ce in ce mai mare.Si asta o dovedeste numarul mare de vizitatori care au calcat pragul Complexului National Muzeal Astra pe tot parcursul anului 2013.Cifra de vizitatori din anul care tocmai s-a incheiat o depaseste cu brio pe cea din

Camere video in muzeu

Joi, 09 Ianuarie 2014, ora 09:10
Camere video in muzeu
Muzeul Astra se doteaza cu sisteme de securitate.

Este vorba despre sisteme de supraveghere video si elemente mecano-fizice de protectie. Aproximativ 10 camere de supraveghere video vor fi montate in Muzeul Astra pana la finalul acestui an, prin intermediul unui proiect finantat din fonduri europene. Una dintre camere va fi montata chiar la intrarea in

Atentie la furturile din locuinte!

Joi, 09 Ianuarie 2014, ora 09:10
Atentie la furturile din locuinte!
Sibieni, atentie sa nu vi se fure din locuinte! Locuintele lasate nesupravegheate reprezinta atractia principala a hotilor.

Politistii sibieni recomanda cetatenilor o serie de masuri pentru prevenirea furturilor din locuinte. Pentru a nu deveni victima unui furt din locuinta, reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie Sibiu recomanda cetatenilor o serie de masuri pentru prevenirea furturilor.

Pentru infractori, o casa cu gospodarie este mai tentanta datorita suprafetei mai mari

Cercetat pentru box de metal

Miercuri, 08 Ianuarie 2014, ora 18:05
Un tanar de 22 de ani este cercetat dupa ce a fost prins de politistii si jandarmii sibieni ca purta la el un box de metal. Intamplarea a avut loc in centrul Sibiului.

Un echipaj format din politisti si jandarmi au oprit doi barbati, pentru a-i verifica, pe strada Mitropoliei.Unul dintre el, domiciliat in Slimnic, a fost gasit avand

Se schiaza la Paltinis

Miercuri, 08 Ianuarie 2014, ora 18:05
Zeci de sibieni, dar si turisti din toata tara au ales sa-si petreaca vacanta pe partia Oncesti din statiunea Paltinis. Pe schiuri, pe placa de snowbord , pe saniute sau pe punga . Fiecare in functie de abilitati. Iar cine nu a venit dotat a incins o bulgareala.

Iubitorii sporturilor de iarna au dat buzna pe partia Oncesti din Statiunea Paltinis. Sibienii, dar si turistii au profitat de

Poc si la ...racoare

Marti, 07 Ianuarie 2014, ora 18:05
Ultima zi din an a adus dosare penale pentru petarde.Mai multi sibienii sunt cercetati penal, dupa sarbatori, pentru detinere si comercializare fara drept de obiecte pirotehnice. Acestia au fost depistati de oamenii legii atat in Piata Cibin, cat si in alte localitati ale judetului.

Vanzatorii de petarde au continuat si in acest an sa ii riste libertatea pentru a face bani de sarbatori.In ultima zi din anul 2013 trei tineri din valcea au fost prinsi in timp ce ofereau spre vanzare

Preotii au inceput Sfintirea locuintelor

Vineri, 03 Ianuarie 2014, ora 13:07
Preotii au inceput Sfintirea locuintelor
Preotii trec in aceste zile pe la fiecare familie de credinciosi pentru a le sfinti gospodariile. La tara, obiceiul de Boboteaza este pastrat cu sfintenie, iar localnicii asteapta preotul cu multa bucurie. La inceput de an, preotii au pornit din casa in casa pentru a binecuvanta locuintele credinciosilor. Un tur de forta, intrucat pana la Boboteaza, adica pe 6 ianuarie, trebuie stropite toate casele cu agheasma.

Aglomeratie la urgenta

Vineri, 27 Decembrie 2013, ora 13:05
Agresiunile si fracturile s-au batut in topul urgentelor in zilele de Craciun. Sibienii au devenit mai cumpatati in ceea ce priveste consumul de alcool si mancare insa neatenti cand au iesit din casa.

Spitalul de Urgenta din Sibiu a primit primele valuri de petrecareti mai devreme decit se asteptau. Numarul solicitarilor venite din partea cetatenilor pentru diferite urgente medicale a crescut de Craciun comparativ cu zilele normale in special pentru persoane

Conditii bune de schi

Vineri, 27 Decembrie 2013, ora 09:09
Paltinisul este o statiune turistica situata la o distanta de 32 km sud-vest de orasul Sibiu la o altitudine de 1442 m in Muntii Cindrel.

Statiunea Paltinis beneficiaza de perioada cea mai lunga de ski, fiind situat la cea mai inalta altitudine

Ard caloriile pe partie

Vineri, 27 Decembrie 2013, ora 09:09
Partiile si pensiunile din Paltinis au fost pline in primele zile de Craciun. Sibienii dar si turistii au ales sa isi petreaca sarbatorile pe partia Oncesti , departe de stresul si agitatia din oras. Amatorii de ski au fost atrasi si de tarifele mici practicate in statiune.

Dupa sarbatori cei are au consumat multe calorii au iesit pe partiile de schi pentru a scapa de ele.Specialistii spun ca o coborare pe partie ne tonifica toti muschii, in special pe
Cele mai citite stiri
VIDEO FOTO Protest atipic in Piata Mare - Sosoaca si Funar vor daramarea statuii lui Brukenthal - "Statuia asta trebuie scuipata"
"Intalnirea" a inceput cu intonarea imnului national. Cam stangaci, pentru ca sistemul de sonorizare ...
Scandalul Brukenthal. Nationalistii critica statuia baronului de la Sibiu, istoricii ii contrazic FOTO
Rolul baronului Samuel von Brukenthal in prinderea lui Horea, Closca si Crisan este disputat aprig ...
Esepele pe OLX au crescut infractionalitatea la Sibiu - Anul acesta s-au furat si mai multe lemne
VEZI AICI TOATE DATELE LEGATE DE INFRACEsIONALITATEA DIN JUDEEsUL SIBIU In mediul urban de pe raza ...