Rezultatele 1 - 30 din 1000 (0.528 secunde)
Schimba cuvintele cautate
Filtreaza dupa data
Data inceput
Data sfarsit

Filtreaza dupa publicatie

Dumitru Budrala, "un autotidact al Ecranului Global", Cetatean de Onoare al Judetului Sibiu

Duminica, 20 Septembrie 2020, ora 17:45

Dumitru Budrala, directorul "Astra Film Festival", a primit, recent, titlul de Cetatean de Onoare al Judetului Sibiu. Distinctia i-a fost inmanata de vicepresedintele Consiliului Judetean Sibiu, Christine Manta - Klemens.

In cadrul ceremoniei desfasurate in Muzeul in aer liber din Dumbrava Sibiului, a fost citit Laudatio, scris de poetul Radu Vancu. Acesta remarca: "Dumitru Budrala merita cu prisosinta recunostinta comunitatii noastre din doua ratiuni esentiale: primo, pentru filmele lui

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Tribuna Sibiu ]

Premiera la Sibiu: asfalt colorat pentru pista de biciclete

Duminica, 20 Septembrie 2020, ora 14:44

Amenajarea noii piste pentru biciclete aduce in Sibiu o premiera in materie de constructii. SC COMTRAM SA, firma care executa aceasta investitie importanta din Sibiu, foloseste asfalt colorat, ceea ce reprezinta o noutate, intrucat pana in prezent pe piste se aplica un strat de vopsea. "Lucrarea "CORIDOR DE DEPLASARE CU BICICLETA PENTRU CONECTAREA CARTIERULUI STRAND CU ZONA CENTRALA SI PARCUL SUB ARINI" este realizata de societatea noastra care a produs si pus in opera primul asfalt colorat la

Actualitate / stiri Actualitate32 vizite[ Tribuna Sibiu ]

Vara nu se da dusa din Sibiu. Temperaturi de pana la 28 de grade

Duminica, 20 Septembrie 2020, ora 14:24

Desi am trecut de jumatatea primei luni de toamna, temperaturile sunt inca de vara. Saptamana aceasta vom avea parte de vreme calda, cu temperaturi de 27 - 28 de grade Celsius in timpul zilei.

Luni, vremea va fi in general frumoasa si va continua sa se incalzeasca, devenind calda pentru aceasta data. Cerul va fi variabil spre senin. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari izolate in sudul regiunii si la munte. Temperaturile maxime se vor incadra intre 25 si 27 de grade, iar cele

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Tribuna Sibiu ]

21 de sibieni au fost testati pozitiv la SARS-CoV-2 in ultimele 24 de ore

Duminica, 20 Septembrie 2020, ora 13:30

In judetul Sibiu, de la debutul pandemiei si pana in prezent au fost confirmate pozitiv in urma testarii SARS-CoV-2, 1.952 de persoane (dintre care 1.827 de adulti si 125 de copii).

Pana duminica, au fost vindecate 1.309 persoane, iar 105 persoane au decedat.

In ultimele 24 de ore, la nivelul judetului Sibiu au fost confirmate pozitiv un numar total de 21 persoane, una fiind minora.

Conform legii nr 136/18.07.2020 privind instituirea unor masuri in domeniul sanatatii publice in situatii de

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Tribuna Sibiu ]

Elicopterul SMURD intervine pentru salvarea unei turiste din Muntii Fagaras

Duminica, 20 Septembrie 2020, ora 12:43

Un elicopter SMURD intervine, duminica, pentru salvarea unei turiste de 57 ani care suferit un traumatism de genunchi, in timp ce se afla pe creasta Muntilor Fagaras.

Salvamontistii din Sibiu au

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Tribuna Sibiu ]

Elevii Scolii "Regina Maria" s-au mobilizat pentru o colega aflata in suferinta

Duminica, 20 Septembrie 2020, ora 11:40

Elevii clasei a III-a "A" de la Scoala "Regina Maria" Sibiu au organizat sambata, 19 septembrie, pe terenul de volei din Parcul Valea Aurie, un eveniment de strangere de fonduri pentru colega lor Denisa.

Denisa a fost diagnosticata in vacanta de vara cu Sindrom Ewing de perete toracic antero superior drept, un tip de tumora maligna rara. Tratamentul si operatia ei in strainatate necesita o suma de 100.000 euro. Comunitatea locala a organizat deja diverse actiuni de strangeri de fonduri. In

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Tribuna Sibiu ]

Primaria Sibiu aloca 4 milioane lei pentru laptop-uri si echipamente pentru scoala online

Sambata, 19 Septembrie 2020, ora 13:59

Pe ordinea de zi a sedintei Consiliului Local din luna septembrie, primarul Sibiului, Astrid Fodor, propune spre aprobare o noua rectificare bugetara prin care se aloca fonduri suplimentare pentru achizitia de echipamente electronice necesare desfasurarii activitatii didactice in mediul on-line in unitatile de invatamant preuniversitar, precum laptopuri, camere web de tip conferinta si alte dispozitive electronice.

"La inceputul acestei luni am alocat 16,9 milioane lei pentru dotarea

Actualitate / stiri Actualitate14 vizite[ Tribuna Sibiu ]

Baza ISU noua, la Aeroportul International Sibiu. Interventiile in zona de Vest vor fi rapide

Sambata, 19 Septembrie 2020, ora 12:26

Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta "Cpt. Dumitru Croitoru" al judetului Sibiu are o baza noua, la Aeroportul Sibiu, ceea ce va face ca interventiile in zona de Vest sa fie rapide.

Joi a avut loc procesul de predare - primire a locatiei in care se va desfasura o noua baza a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta. Protocolul este incheiat intre Aeroportul International Sibiu si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Cpt. Dumitru Croitoru" Sibiu, iar obiectivul principal al

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Tribuna Sibiu ]

FC Hermannstadt, la prima victorie din acest sezon, 3-1 la Ploiesti, cu Chindia

Vineri, 18 Septembrie 2020, ora 20:12

Echipa sibiana s-a impus, in aceasta seara, cu 3-1 pe Stadionul "Ilie Oana" in fata formatiei Chindia Tirgoviste. FC Hermannstadt a fost condusa cu 1-0, dar a reusit sa intoarca scorul pana la pauza, iar David Mayoral a stabilit rezultatul final cand mai erau 8 minute din meci.

Chindia a deschis scorul prin Daniel Popa, atacantul imprumutat de la Dinamo, care a profitat de o pasa prea moale a lui Raul Oprut intre Ionut Stoica si Cristiano, reluand in plasa portii, din unghi (10).

Fabio Fortes

Sport / stiri Sport6 vizite[ Tribuna Sibiu ]

Lucrari la reteaua de apa, cu scaderi de presiune in localitatea Bradu

Vineri, 18 Septembrie 2020, ora 13:40

Apa Canal Sibiu SA anunta ca luni, 21 septembrie 2020, intre orele 08,00 - 16,00, va executa o interventie la aductiunea ce alimenteaza cu apa potabila localitatea Bradu.

Pe timpul interventiei se va reduce

Actualitate / stiri Actualitate12 vizite[ Tribuna Sibiu ]

Concursuri cu premii in Saptamana Europeana a Mobilitatii la Sibiu

Vineri, 18 Septembrie 2020, ora 13:13

Reamintim ca in cadrul programului Saptamana Europeana a Mobilitatii (16-22 septembrie), o initiativa a Comisiei Europene care incurajeaza solutiile pentru mobilitatea urbana durabila, Primaria Sibiu organizeaza doua concursuri cu premii, unul pentru copii si unul pentru cei mari.

Concursul pentru copii este intitulat "Mergi pe jos, e sanatos" si se adreseaza celor cu varsta de pana la 14 ani, inclusiv. Acesta se va desfasura in perioada 19-20 septembrie si consta in parcurgerea pe jos, cu

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Tribuna Sibiu ]

Restrictii de circulatie in zona Stadionului Municipal pentru realizarea lucrarilor de modernizare

Vineri, 18 Septembrie 2020, ora 13:09

Firma contractata de Primaria Sibiu pentru executia lucrarilor la stadionul Municipal va demara lucrarile efective la noua tribuna oficiala, incepand de vineri, 18 septembrie.

Avand in vedere ca aceasta tribuna este amplasata inspre strada Octavian Goga, santierul se va concentra in aceasta zona si va necesita ocuparea unei benzi de circulatie, pentru amplasarea si manipularea utilajelor.

Pentru desfasurarea in bune conditii a lucrarilor si pentru siguranta in trafic, la solicitarea

Actualitate / stiri Actualitate23 vizite[ Tribuna Sibiu ]

Program special de lucru cu publicul la toate serviciile publice comunitare de evidenta a persoanelor

Vineri, 18 Septembrie 2020, ora 13:06

Directia Judeteana de Evidenta a Persoanelor Sibiu, institutie publica de interes judetean organizata in subordinea Consiliului Judetean Sibiu, aduce la cunostinta cetatenilor judetului Sibiu faptul ca, in scopul asigurarii cadrului necesar derularii in conditii optime a procesului electoral din data de 27.09.2020, dar si pentru a veni in sprijinul alegatorilor care nu mai detin un act de identitate ori a celor ale caror acte de identitate au termenul de valabilitate expirat, institutia noastra,

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Tribuna Sibiu ]

Ministerul Transporturilor propune patru linii pentru trenul metropolitan Sibiu

Vineri, 18 Septembrie 2020, ora 12:53

Ministerul Transporturilor propune patru trasee diferite pentru trenul metropolitan din Sibiu, proiectele fiind incluse in Planul investitional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pe perioada 2020-2030, prezentat vineri de ministrul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor, Lucian Bode, la Sibiu.

Cele patru variante sunt:

Linia metropolitana S1 Sibiu: (Avrig (Park&Ride)) - Talmaciu (P&R) - Vestem - Selimbar - Vasile Aron / Broscarie - Sibiu Gara Centrala (P&R) - Turnisor

Actualitate / stiri Actualitate33 vizite[ Tribuna Sibiu ]

Liceul de Arta din Sibiu se transforma intr-o "Poveste"

Vineri, 18 Septembrie 2020, ora 11:46

Liceul de Arta Sibiu se numara printre participantii programului de transformare a scolilor "Povestea", dezvoltat de "Wellbeing Institute" si "Mind Education" in parteneriat cu "Transylvania College" si "Scoala pentru cuplu".

Programul Povestea este un proiect unic care vine in sprijinul elevilor, profesorilor, directorilor, personalului administrativ si parintilor din scolile din Romania, pentru transformarea acestora in comunitati ale increderii, bunatatii si bucuriei. Astfel, scoala va

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Tribuna Sibiu ]

Video:Transformam judetul Sibiu in principalul pol turistic din Romania

Vineri, 18 Septembrie 2020, ora 10:40

Statiunile Balea si Paltinis, precum si celelalte doua statiuni balneoclimaterice din judet, Ocna Sibiului si Bazna, trebuie dezvoltate prin proiecte punctuale, astfel incat sa devina atractive pentru turisti 365 de zile pe an. La Paltinis, de exemplu, trebuie implementate proiecte care sa vizeze construirea unui SPA si a unei baze de tratament, a unei partii pentru sanie de vara, a unui parc de aventura si alte facilitati pentru turisti.

La Balea, in plus fata de Paltinis, trebuie construita

Actualitate / stiri Actualitate13 vizite[ Tribuna Sibiu ]

Satenii din Hoghilag isi dau intalnire in Muzeul ASTRA

Joi, 17 Septembrie 2020, ora 16:27

Muzeul ASTRA organizeaza duminica, 20 septembrie, intre orele 10 si 16, cea de-a treia editie din anul 2020 a Targului comunitatilor rurale. Evenimentul va fi dedicat comunitatii din Hoghilag, localitate din zona etnografica Valea Tarnavelor.

Pe langa satenii din Hoghilag, gazde in cadrul evenimentului vor mai participa si reprezentantii comunitatii din Valchid si Prod.

"Comuna Hoghilag este localitatea unde tuberozele au fost cultivate pentru prima data in Romania, de catre sasi, fiind si

Actualitate / stiri Actualitate11 vizite[ Tribuna Sibiu ]

Marquardt Sibiu - revenire economica si extinderi de activitate

Joi, 17 Septembrie 2020, ora 16:12

Compania Marquardt Sibiu a depasit primele valuri ale pandemiei si isi reorganizeaza activitatile pentru o revenire la normal. Desi a trecut mai putin de un an de la ultima extindere, Marquardt face aceeasi mutare, transferand mai multe departamente in noi sedii aflate in apropierea centrului istoric al Sibiului. In paralel firma specializata in mecatronica pune bazele unor proiecte pe termen mediu si lung, printre care cheile de acces auto smart de generatia 9.

Desi a fost afectata in primele

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Tribuna Sibiu ]

Marquardt Sibiu - revenire economica si extinderi de activitate

Joi, 17 Septembrie 2020, ora 16:12

Compania Marquardt Sibiu a depasit primele valuri ale pandemiei si isi reorganizeaza activitatile pentru o revenire la normal. Desi a trecut mai putin de un an de la ultima extindere, Marquardt face aceeasi mutare, transferand mai multe departamente in noi sedii aflate in apropierea centrului istoric al Sibiului. In paralel firma specializata in mecatronica pune bazele unor proiecte pe termen mediu si lung, printre care cheile de acces auto smart de generatia 9.

Desi a fost afectata in primele

Actualitate / stiri Actualitate26 vizite[ Tribuna Sibiu ]

Astrid Fodor: "am planificat dezvoltarea digitalizarii pe trei directii importante"

Joi, 17 Septembrie 2020, ora 14:05

Incepand din 2015, administratia publica locala a municipiului Sibiu a intrat intr-un amplu proces de retehnologizare si digitalizare a serviciilor publice, dezvoltata pe trei directii importante: aplicatii mobile, comunicare online si digitalizarea interactiunii cu sibienii. In curand, cetatenii vor avea la dispozitie un sistem integrat de harti electronice de utilitate publica, pentru turisti va fi lansat in cateva zile pe Sibiu City App un ghid audio in trei limbi, pentru vizitarea Sibiului,

Actualitate / stiri Actualitate18 vizite[ Tribuna Sibiu ]

Gabriel Tischer: Pe aici n-a trecut nimeni sa le faca promisiuni pentru viitor

Joi, 17 Septembrie 2020, ora 13:58

Exista in judetul nostru locuri in care oamenii traiesc in bordeie la care, in loc de ferestre si usi, atarna zdrente. De la mic la mare, toti sunt analfabeti. Cu siguranta, pe aici n-a mai trecut nimeni sa le explice ca e pandemie sau sa le faca promisiuni pentru viitor.

Dezvoltarea rurala inseamna civilizatie, in primul rand, adica a oferi dreptul la un trai decent unor oameni care sa devina capabili sa se achite de obligatii sociale, asa cum e firesc. Adevarata constructie sociala trebuie

Actualitate / stiri Actualitate24 vizite[ Tribuna Sibiu ]

Video:In viziunea echipei #CatalinStanciu reconversia siturilor industriale este necesara

Joi, 17 Septembrie 2020, ora 13:22

Reconversia si dezvoltarea sitului industrial Platforma Independenta este un proiect major cu care venim in fata sibienilor. In viziunea nostra, Primaria Municipiului Sibiu trebuie sa mai si investeasca in achizitia unor suprafete cu potential de dezvoltare urbana in interesul cetatenilor, nu doar sa instraineze ceea ce detine in patrimoniu. In acest sens, ne propunem achizitionarea intregii suprafete a platformei industriale Independenta, care va intra in patrimoniul Primariei si implementarea

Actualitate / stiri Actualitate21 vizite[ Tribuna Sibiu ]

Biblioteca ASTRA informeaza: 15 septembrie, repere in timp Ziua Internationala a Democratiei

Miercuri, 16 Septembrie 2020, ora 22:03

1920 GIVULESCU, Razvan (n. 15 sept. 1920, Viena - d. 10 iul. 2007, Cluj) - 100 de ani de la

Actualitate / stiri Actualitate10 vizite[ Tribuna Sibiu ]

Tribuna a sesizat, Apa Canal a rezolvat: trei capace noi de canal pe strada Plugarilor

Miercuri, 16 Septembrie 2020, ora 15:46

Urmare a celor semnalate in publicatia "Tribuna" din data de 10 septembrie ac, cu privire la capacele lipsa de pe strada Plugarilor din municipiul Sibiu, va informam ca Apa Canal Sibiu a dispus montarea de urgenta a 3 capace metalice pentru caminele de racord ce deservesc mai multe imobile de pe aceasta artera.

Din pacate, furturile de capace metalice sunt inca prezente in municipiul Sibiu, astfel incat societatea noastra se vede nevoita sa intervina si sa monteze altele, constienta fiind ca

Actualitate / stiri Actualitate19 vizite[ Tribuna Sibiu ]

ALEG atrage atentia candidatilor asupra violentei de gen

Miercuri, 16 Septembrie 2020, ora 15:35

Asociatia pentru Libertate si Egalitate de Gen invita toti candidatii sa reflecteze la cinci prioritati care sa faca din Sibiu un judet al drepturilor egale, in care violenta de gen si inegalitatea sociala sunt abordate direct si comprehensiv.

Potrivit acestora, un loc mai sigur pentru fete si femei este un loc mai sigur si mai demn pentru toata lumea.Sibiul, atat municipiul cat si celelalte comunitati din judet, este in continua dezvoltare. In acest proces, inegalitatea, inclusiv inegalitatea

Life Show / stiri Actualitate3 vizite[ Tribuna Sibiu ]

Vesti bune pentru amatorii de lectura din Sibiu: Biblioteca ASTRA a redeschis doua sali pentru public

Miercuri, 16 Septembrie 2020, ora 15:10

Biblioteca Judeteana ASTRA a redeschis pentru public doua sali de lectura, care vor functiona de luni pana vineri, intre orele 9-17. Incepand de miercuri, consultarea documentelor disponibile la sala de lectura se face in foaierul institutiei, situat la parterul sediului nou (Str. George Baritiu, nr. 7). Documentele periodice sunt puse la dispozitia publicului interesat in sala de lectura de la etajul I al sediului vechi (Str. George Baritiu, nr. 5), din cadrul Compartimentului Publicatii

Actualitate / stiri Actualitate17 vizite[ Tribuna Sibiu ]

4.800 de doze de vaccin antigripal au ajuns in Sibiu. Grupele de risc, vaccinate cu prioritate

Miercuri, 16 Septembrie 2020, ora 14:20

Un numar de 4.800 de doze de vaccin antigripal au ajuns la Directia de Sanatate Publica Sibiu si urmeaza sa fie vaccinate, cu prioritate, persoanele aflate in grupe de risc, mai ales ca exista contextul epidemiologic generat de COVID-19.

La fel ca in anii trecuti, livrarea vaccinului antigripal se va realiza in mai multe transe. Pentru acest sezon DSP Sibiu a centralizat un necesar de 47.259 doze de ser imunizant.

Ministerul Sanatatii a anuntat la inceputul acestei saptamani demararea

Actualitate / stiri Actualitate16 vizite[ Tribuna Sibiu ]

Vineri, ultima zi de inscrieri la cercuri din cadrul Palatului Copiilor Sibiu

Miercuri, 16 Septembrie 2020, ora 13:19

Tinerii care vor sa se implice in activitatile extrascolare din cadrul Palatului Copiilor Sibiu pot sa se inscrie online pana in 18 septembrie. In contextul situatiei epidemiologice si pentru a pastra distanta fizica in salile de curs, numarul locurilor va fi limitat, iar grupele se vor forma in ordinea inscrierilor.

Inscrierile se fac online pe: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScd_mrpVEn3Roq_T4cq0ZpAxXsHLXfuLMVIVGaC4tksrptfGQ/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Prin completarea formularului

Actualitate / stiri Actualitate15 vizite[ Tribuna Sibiu ]

Profesori din cinci scoli si gradinite, spitalizati din cauza coronavirusului

Miercuri, 16 Septembrie 2020, ora 13:06

27 de invatatori, 96 de elevi, trei persoane din cadrul personalului didactic auxiliar si trei persoane din cadrul personalului nedidactic din unitatile de invatamant din judetul Sibiu lipsesc de la activitatile didactice din cauza coronavirusului, transmite Inspectoratul Scolar Judetean.

In urma centralizarii datelor pentru miercuri, 16 septembrie, la nivelul judetului Sibiu situatia cazurilor de imbolnavire confirmate cu SARS-CoV-2 si a persoanelor izolate din cauza contactului direct cu

Actualitate / stiri Actualitate25 vizite[ Tribuna Sibiu ]

Trei focare de pesta porcina in judetul Sibiu. Peste 20 de porci, ucisi

Miercuri, 16 Septembrie 2020, ora 13:05

Specialistii DSVSA au identificat trei focare de Pesta Porcina Africana. Este vorba de focare din Noistat - comuna Iacobeni, localitatea Mohu - comuna Selimbar, localitatea Blajel - comuna Blajel. Ca urma a confirmarii focarelor, miercuri a avut loc o sedinta a Centrului Local de Combatere a Bolilor Sibiu, in care s-a prezentat planul de masuri aferent fiecarui focar si au fost adoptate deciziile privind Programele de masuri pentru combaterea focarelor de Pesta Porcina Africana.

Astfel, pentru

Actualitate / stiri Actualitate22 vizite[ Tribuna Sibiu ]


Prima   1   2   3   4   5   6   >>   Ultima
Cele mai citite stiri
Guvernul, obligat sa majoreze pensiile cu 40% si salariile profesorilor
Comisiile reunite de buget din Parlament, unde PSD are majoritate, au adoptat o serie de masuri cu ...
Primul restaurant turcesc din Sibiu - La "Konak" mancarea e buna de te lingi pe degete, iar cafeaua...
Konak este cel mai nou deschis restaurant din Sibiu si este singurul cu specific turcesc din oras. ...
Rasturnare de situatie in crima din Terezian - A fost descoperit martorul cheie
Enigma terasei Dan Santo, tanarul ucis cu un cutit in inima, se afla pe o terasa din cartierul ...

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor