Ajutor de la Guvern - Pachete cu hrana si produse de igiena pentru persoanele defavorizate

   

Guvernul a adoptat in sedinta de joi o ordonanta prin care prefecturile vor distribui 1.188.000 de pachete cu hrana si cu produse de igiena romanilor aflati in situatii defavorizate. Printr-un alt act normativ, Executivul a aprobat acordarea unui stimulent financiar de 1.150 de lei pentru 38.000 de asistenti sociali.
"Ordonanta care prevede acordarea incepand cu 15 iunie a 1.188.000 de pachete cu hrana si cu produse de igiena prevede o noutate, si anume includerea persoanelor stabilite in asezarile informale.

Distributia acestor produse se face de catre Institutia Prefectului cu ajutorul reprezentantilor fiecarei unitati administrativ teritoriale, scrie Digi24.

Cele 225 de milioane de euro alocate cumpararii pachetelor reprezinta totodata un sprijin pentru producatorii romani de la care se vor achizitiona 35,6 de tone de faina, 28,5 tone de malai, 10,7 tone de conserve de vita, 6,2 tone de conserve de porc etc.

In total, fiecare pachet alimentar contine 38 de produse si cel de igiena alte 6", arata un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene.

Un alt act normativ propus de MFE si adoptat de Guvern prevede acordarea, o singura data, a unui stimulent financiar de 1.150 de lei angajatilor din centrele rezidentiale pentru persoane varstnice, copii si pentru alte categorii vulnerabile, izolati preventiv la locul de munca pe perioada starii de urgenta.

"Asa cum angajatii din sistemul sanitar primesc deja un stimulent financiar, normal este sa primeasca si cei 38.000 de asistenti sociali care au avut grija de cei mai vulnerabili dintre noi", a explicat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Bolos.

Cei 1.150 de lei brut se acorda o singura data din fondul de salarii, ulterior fiind decontati din fonduri europene prin Programul Operational Capital Uman din care au fost alocate 10 milioane de euro, potrivit sursei citate.

A treia reglementare adoptata la propunerea Ministerului Fondurilor Europene are in vedere asigurarea cadrului legislativ pentru pregatirea portofoliului de proiecte finantate din fonduri europene aferente perioadei 2021-2027.

"Este pentru prima oara de cand Romania gestioneaza fonduri europene cand Guvernul nu numai ca nu a pierdut startul in absorbtia eficienta a banilor, dar am pregatit cu 8 luni inainte de inceperea urmatorului exercitiu financiar cadrul prin care autoritatile locale pot pregati deja portofoliul de proiecte de infrastructura pentru 2021-2027!

Am pus la dispozitie 100 de milioane de euro pentru pregatirea temeinica a proiectelor vitale precum regenerarea urbana care inseamna spatii verzi intre blocuri si refacerea centrelor istorice, pentru mobilitate, pentru specializare inteligenta si, foarte important, pentru infrastructura rutiera judeteana", a declarat ministrul Marcel Bolos la incheierea sedintei de Guvern.
Vineri, 22 Mai 2020, ora 12:11
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
Localitatile din Sibiu unde apa nu e potabila - Oamenii o beau fara sa stie ca e contaminata
In peste 800 de comune din Romania apa nu este potabila. Oamenii o beau fara sa stie ca este ...
A murit Willy Schuster. Avea 53 de ani
In aceasta dimineata a decedat Willy Schuster, cunoscut activist pentru mediu, fermier in Mosna, ...
FOTO - Ferrarri facut praf intr-un accident in judetul Alba
Un Ferarri a fost puternic avariat duminica dupa-amiaza, in comuna Sugag din judetul Alba. Masina ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor