An bun la BAC in Sibiu - Sapte medii de zece, dupa ce in 2019 nu a fost niciuna

   

Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat arata ca in judetul Sibiu s-au obtinut note mai mari fata de anii trecuti. In 2019, niciun elev nu a obtinut media 10, iar in anul 2018 doar doi au luat nota maxima.Sapte elevi din judetul Sibiu au reusit, anul acesta, sa obtina media zece la examenul de Bacalaureat. Acestia au absolvit la Colegiul National "Octavian Goga" Sibiu, Colegiul National "Gheorghe Lazar" Sibiu si la Colegiul "Scoala Nationala de Gaz" Medias.

Potrivit edu.ro, 494 de elevi din judetul Sibiu au reusit sa obtina medii peste 9. De asemenea, in total, 1.836 de elevi au promovat examenul de Bacalaureat.

Din primele rezultate reiese ca cele mai mari note au fost obtinute de elevi absolventi ai Colegiului National "Gheorghe Lazar" Sibiu si ai Colegiului National "Octavian Goga" Sibiu. Note bune au fost si la Colegiul National "Samuel Von Brukenthal" Sibiu, dar si la Colegiul "Scoala Nationala de Gaz" Medias.

Rata de promovare mare la Sibiu
Procente de promovare peste 70% s-au inregistrat in patru judete din tara, dar si in Capitala. In judetul Sibiu, rata de promovare este de 71.8%, situandu-se printre judetele "fruntase". Mai exact, Sibiul este al doilea judet, dupa Cluj, cu cea mai mare rata de promovare a examenului de Bacalaureat 2020.

Nota minima de promovare, pentru fiecare disciplina, este 5 (cinci), iar media finala pentru promovarea examenului este minimum 6 (sase). Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidatilor prezenti, incluzand in aceasta categorie si candidatii eliminati, scrie Digi24.
Marti, 30 Iunie 2020, ora 14:48
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
Noi detalii despre cazul sibianului amendat ca a facut gratar in curtea casei
Un barbat din Sibiu acuza ca a fost amendat pe nedrept. Potrivit acestuia, un politist a intra in ...
O fabrica importanta din judetul Sibiu se inchide in curand
JLG a inaintat Uniunii planuri pentru inchiderea unitatii sale de productie din Medias, Romania. ...
Marturii din locul unde a fost gasita micuta cazuta in Cibin - "Era in apa, sub o salcie"
Povestea micutei Adelina, fetita care a cazut accidental in raul Cibin, a impresionat o intreaga ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor