Angajati de la magazine din mall-urile de la Sibiu retinuti de politie - Furau haine de firma si le vindeau la negru

   

Opt tineri domiciliati in judetul Sibiu si Valcea care formau un grup infractional specializat in delapidare, au fost prinsi de politistii Sibieni.In perioada iunie 2019 - iulie 2020, cei 8 suspecti ar fi constituit un grup infractional organizat pentru a actiona in mod coordonat in scopul insusirii, sustragerii si traficarii mai multor bunuri (imbracaminte, incaltaminte si alte articole sportive) pe care le gestionau sau administrau in calitate de lucratori comerciali in cadrul unei societati comerciale, cu mai multe puncte de lucru. "Din cercetarile efectuate pana in acest moment, politistii specializati in investigarea criminalitatii economice au stabilit faptul ca, prin intermediul angajatilor, ar fi oferit mai multor persoane cu privire la care exista suspiciuni ca ar fi cunoscuti, rude sau prieteni diverse articole de imbracaminte, incaltaminte, accesorii din magazin, pe care fie le duceau la casa de marcat, fie le aveau deja pregatite, scandand doar produsul cu valoarea ce mai mica, (in general, o pereche de sosete) si doar simuland scanarea celorlalte produse, apoi indepartau sistemele anti-furt si le ambalau in cutii/pungi si le predau "clientilor" care plecau cu ele din magazin. In alte situatii, angajatii nu ar mai fi scanat deloc produsul, nefiind emis efectiv niciun bon fiscal si neefectuandu-se nicio plata, "clientii" plecand pur si simplu cu aceste produse de la casa de marcat, cu acordul si stiinta vanzatorilor.", transmite purtatorul de cuvant al IPJ Sibiu, Elena Welter.

Prejudiciul cert stabilit pana in prezent in urma activitatii infractionale desfasurate de catre membrii gruparii este in valoare de 473.980 lei, fiind probate pana in prezent un numar de 49 acte materiale. In urma perchezitiilor efectuate, au fost ridicate in vederea cercetarilor 1.186 articole sportive si accesorii in valoare de aproximativ 30.000 euro, precum si suma de 16.220 euro si 11.650 lei.

Au fost puse in executare mandate de aducere fata de 8 suspecti si 1 martor.
In urma administrarii probatoriului in cauza, fata de 6 dintre suspecti s-a dispus masura retineri pentru 24 de ore in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva, urmand a fi prezentati astazi Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu cu propunere de luare a unei masuri legale. Suspectii au varsta cuprinsa intre 18 si 42 de ani si sunt domiciliati in judetul Sibiu (municipiul Sibiu si satul Merghindeal) si judetul Valcea. Politistii Serviciului de Investigarea Criminalitatii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu, continua cercetarile sunt continuate sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituirea unui grup infractional organizat (art. 367 alin.1 C. pen.), delapidare in forma continuata (art. 295 alin.1 cod penal) si complicitate la delapidare (art. 48 cod penal raportat la art. 295 alin. 1 cod penal). Serviciul de Investigarea Criminalitatii Economice a beneficiat de sprijinul politistilor din cadrul Politiei Municipiului Sibiu si Serviciului de Actiuni Speciale din cadrul I.P.J. Sibiu, precum si suportul de specialitate al Directia Operatiuni Speciale din cadrul Politiei Romane.
Vineri, 31 Iulie 2020, ora 12:34
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
ALERTA - Purtarea mastii devine obligatorie si in judetul Sibiu incepand din 3 august
Avand in vedere masurile adoptate prin Hotararea nr. 37/28.07.2020 a Comitetului National pentru ...
Cum aflam in ce spatii deschise e masca obligatorie la Sibiu
Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Sibiu a decis ca incepand cu data de 3 august sa se ...
UPDATE Accident rutier intre Ocna Sibiului si Sura Mica - Trei autoturisme implicate
UPDATE Din primele cercetari, se pare ca soferul unui autoturism, in varsta de 18 ani, in timp ce ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor