Anuntul Ministrului Mediului - Padurile mai vechi de 140 de ani ani vor fi protejate

   

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anuntat vineri ca a luat decizia sa treaca peste 38.000 de hectare de padure cu o varsta mai mare de 140 de ani, din zona de productie, in zona de protectie.Astfel, in padurile seculare nu vor mai fi facute taieri de lemn si vor fi permise doar lucrari de conservare, scrie Digi24.

"Am luat o decizie nationala prin care aproximativ 100.000 de hectare de padure sa aiba un grad ridicat de protectie. Astazi, 38.000 de hectare pentru inceput, mai exact 8.364 de paduri ale Romaniei, cu varste de peste 140 de ani vor intra intr-o zona de protectie unde vor fi permise doar lucrari de amenajare, si acelea foarte limitativ. Nu se vor mai permite lucrari silvice de taieri.

Pana pe 15 septembrie am solicitat Romsilvei sa le treaca din paduri de productie in paduri de protectie ca dupa acel moment sa fie conservate si protejate. Toate aceste paduri seculare ale Romaniei si paduri batrane sa le transformam. In aceste paduri sa nu mai aiba loc interventii silvice.

Importante este ca in perioada urmatoare cu ONG-uri, cu Romsilva, sa mai identificam astfel de suprafete", a declarat ministrul mediului, Costel Alexe.
Vineri, 22 Mai 2020, ora 12:36
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
Localitatile din Sibiu unde apa nu e potabila - Oamenii o beau fara sa stie ca e contaminata
In peste 800 de comune din Romania apa nu este potabila. Oamenii o beau fara sa stie ca este ...
FOTO - Ferrarri facut praf intr-un accident in judetul Alba
Un Ferarri a fost puternic avariat duminica dupa-amiaza, in comuna Sugag din judetul Alba. Masina ...
A murit Willy Schuster. Avea 53 de ani
In aceasta dimineata a decedat Willy Schuster, cunoscut activist pentru mediu, fermier in Mosna, ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor