Aproape 4.000 de teste pentru coronavirus facute la Sibiu de la debutul pandemiei

   

In judetul Sibiu, de la debutul pandemiei si pana in prezent au fost efectuate 3.971 de teste. Numarul cazurilor confirmate a ajuns la 475, dintre care 337 s-au vindecat, iar 38 au decedat.La Sibiu, in prezent, sunt o suta de persoane infectate cu noul coronavirus. "In ceea ce priveste numarul de persoane confirmate in urma testarii SARS CoV-2, in judetul Sibiu sunt 475 de persoane confirmate pozitiv (dintre care 445 adulti si 30 copii) si 2071 de persoane confirmate negativ. Pana la data curenta au fost declarate vindecate si externate 337 de persoane, iar 38 persoane au decedat, din randul celor confirmate pozitiv", informeaza Andreea Stefan, purtatorul de cuvant al Prefecturii Sibiu.

A crescut numarul sibienilor izolati la domiciliu
La data curenta, Centrul Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Cpt. Dumitru Croitoru" al judetului Sibiu monitorizeaza 1.053 persoane izolate si 128 persoane in carantina.

"Centrul Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei a pus la dispozitia cetatenilor si a autoritatilor publice doua numere de telefon (0269-211254 si 0269-216103 si adresa de mail cjcci@isusibiu.ro), la care sibienii au efectuat in ultimele 24 de ore 132 de apeluri pentru a solicita diferite informatii, in contextul COVID-19. Mentiona ca, activitatea Centrului Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei se desfasoara operativ non-stop la dispozitia cetatenilor si a autoritatilor publice locale, in vederea gestionarii tuturor situatiilor aparute in contextul prevenirii raspandirii virusului SARS CoV-2", mai spune Stefan.

In ceea ce priveste solicitarile la numarul de Urgenta 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Cpt. Dumitru Croitoru" al judetului Sibiu in ultimele 24 de ore, au raspuns unui numar de 27 de solicitari, iar Serviciul Judetean de Ambulanta Sibiu unui numar de 94 de solicitari. Interventiile au fost preponderent cazuri de natura medicala.

Oamenii legii actioneaza pentru informarea cetatenilor
In ziua de 21.05.2020, politistii au actionat in sistem integrat, alaturi de jandarmi si politisti locali, in contextul prevenirii si combaterii raspandirii COVID - 19. Astfel, au fost executate 50 misiuni specifice, fiind verificat modul de respectare a masurilor si interdictiilor impuse in aceasta perioada in cazul a 322 persoane si 4 SC/PFA.

In contextul trecerii la starea de alerta, politistii si jandarmii actioneaza, in principal, pentru informarea cetatenilor cu privire la noile reguli.
Vineri, 22 Mai 2020, ora 14:41
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
Localitatile din Sibiu unde apa nu e potabila - Oamenii o beau fara sa stie ca e contaminata
In peste 800 de comune din Romania apa nu este potabila. Oamenii o beau fara sa stie ca este ...
A murit Willy Schuster. Avea 53 de ani
In aceasta dimineata a decedat Willy Schuster, cunoscut activist pentru mediu, fermier in Mosna, ...
FOTO - Ferrarri facut praf intr-un accident in judetul Alba
Un Ferarri a fost puternic avariat duminica dupa-amiaza, in comuna Sugag din judetul Alba. Masina ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor