Cat timp rezista coronavirusul in straturile interne ale mastilor

   

Coronavirusul rezista in straturile interne ale mastilor de protectie pana la 4 zile, arata un studiu al Institutului Superior al Sanatatii din Italia."In tesutul mastii particule virale infectate au fost detectate pana la 24 de ore dupa contaminare, in timp ce in stratul interior al mastilor chirurgicale pana la 4 zile mai tarziu" - arata un studiu al Institutului Superior al Sanatatii din Italia, publicat in presa.

De asemenea, Covid-19 rezista mai bine la temperaturi scazute si in medii umede.

"Mastile lavabile trebuie folosite o singura data si apoi puse imediat in masina de spalat, fara a le aseza pe mobilier. Cele de unica folosinta trebuie aruncate imediat dupa utilizare. In ambele cazuri, acestea ar trebui sa fie atinse numai pe partea elastica, iar inainte de a le scoate si dupa mainile trebuie spalate. In cele din urma, mastile nu se arunca pe jos: riscul de infectie este minim, dar impactul asupra mediului este ridicat" - arata studiul.

Potrivit epidemiologului Paolo D'Ancona, faptul ca SARS-CoV-2 supravietuieste nu inseamna ca transmite boala: daca exista putine particule virale, riscul de infectare este mai redus.

"Din pacate, nu se cunoaste doza minima pentru infectare, de asemenea, depinde de imunitatea fiecaruia. Prin urmare, trebuie sa fim intotdeauna foarte atenti", spune Paolo D'Ancona.
Sambata, 23 Mai 2020, ora 10:00
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
Localitatile din Sibiu unde apa nu e potabila - Oamenii o beau fara sa stie ca e contaminata
In peste 800 de comune din Romania apa nu este potabila. Oamenii o beau fara sa stie ca este ...
FOTO - Ferrarri facut praf intr-un accident in judetul Alba
Un Ferarri a fost puternic avariat duminica dupa-amiaza, in comuna Sugag din judetul Alba. Masina ...
Coronavirus, Sibiu. Cifre ciudate transmise de DSP
56 persoane au fost declarate ca fiind vindecate intr-o singura zi, iar testele variaza de la o zi ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor