Ce trebuie sa stie romanii care merg in concendiu in Grecia - Reguli noi

   

Turistii care vor ajunge in Grecia incepand cu 1 iulie vor trebui sa completeze un chestionar online, cu 48 de ore inainte de intrarea in tara, si vor primi un cod de bare care va determina daca trebuie sa fie supusi unui test de depistare a coronavirusului la sosire.Guvernul elen a introdus un nou protocol, care cere turistilor sa completeze un chestionar online cu 48 de ore inainte de sosirea in tara, care contine datele personale, precum tara de origine sau tarile traversate in ultimele 15 zile. Completarea chestionarului va fi obligatorie pana la data de 31 august, scrie Digi24.

Pe baza datelor furnizate, fiecare turist va primi un cod personal QR care va fi verificat, pe telefonul sau mobil sau varianta imprimata pe hartie, la punctul de sosire. In functie de codul de bare, turistul va fi directionat spre iesire sau spre spatiul de testare. In acest caz, persoana va trebui sa se izoleze la adresa furnizata pe chestionar, unde va astepta rezultatele testului, potrivit noului protocol de protectie civila.

Guvernul de la Atena a pus capat in week-end procedurii de testare aleatorie a calatorilor in functie de tara de origine, care a provocat confuzie in randul turistilor. Acestia nu stiau daca trebuie sa petreaca o noapte la hotel pentru a fi testati sau vor fi plasati in carantina dupa ce au aterizat pe aeroporturile din Atena si Salonic.

Grecia, o tara care a fost relativ scutita de pandemia de coronavirus, cu 191 de decese, a demarat o vasta campanie promotionala destinata relansarii turismului, sector responsabil pentru un sfert din Produsul sau Intern Brut, in ideea de a-i linisti pe potentialii vizitatori cat si pe grecii care se tem de o relansare a pandemiei odata cu revenirea turistilor.

Incepand cu data de 1 iulie, toate aeroporturile din Grecia vor fi redeschise pentru zborurile internationale, iar porturile din Patras si Igoumenista vor primi din nou feriboturi provenite din Italia iar celelalte porturi din Grecia vor fi redeschise pentru navele de croaziera.

Gratie acestei noi proceduri "vom aveam sanse mari de a putea depista majoritatea cazurilor importate", a declarat Dimitris Paraskevis, membru al comitetului de experti infiintat la Ministerul Sanatatii din Grecia.
Luni, 29 Iunie 2020, ora 13:51
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
Noi detalii despre cazul sibianului amendat ca a facut gratar in curtea casei
Un barbat din Sibiu acuza ca a fost amendat pe nedrept. Potrivit acestuia, un politist a intra in ...
O fabrica importanta din judetul Sibiu se inchide in curand
JLG a inaintat Uniunii planuri pentru inchiderea unitatii sale de productie din Medias, Romania. ...
Marturii din locul unde a fost gasita micuta cazuta in Cibin - "Era in apa, sub o salcie"
Povestea micutei Adelina, fetita care a cazut accidental in raul Cibin, a impresionat o intreaga ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor