Criptomoneda inventata la Sibiu, eGold, acceptata pentru cumparaturi la peste 30.000 de comercianti din Romania

   

Elrond Network, compania din municipiul Sibiu care dezvolta tehnologie blockchain de 1000 de ori mai rapida si eficienta decat implementarile actuale, a anuntat vineri posibilitatea platii folosind criptomoneda eGold la peste 30.000 de comercianti din Romania, prin intermediul procesatorului de plati NETOPIA Payments."Peste 100.000 de romani au descarcat aplicatia Maiar si majoritatea detin deja si eGold. Atat ei, cat si ceilalti membri ai ecosistemului Elrond, vor putea beneficia de timpii de procesare si costurile scazute ale tehnologiei blockchain in viata de zi cu zi. Integrarea cu Netopia este un prim pas important spre crearea unei retele globale de plati care foloseste tehnologia Elrond", a spus Beniamin Mincu, CEO Elrond.

In prima faza, integrarea va permite plata cu eGold la magazinele online. Cei peste 30.000 de comercianti inrolati in sistemul Netopia vor putea accepta eGold ca metoda de plata. Conversia din eGold in RON se face automat in reteaua NETOPIA Payments, rezultand tranzactii mai rapide, sigure si la costuri reduse, atat pentru cei care accepta plata in eGold, cat si pentru cei care platesc folosind criptomoneda retelei Elrond.

Ulterior integrarea se va extinde pentru a acoperi si alte sisteme de plati, inclusiv cele la comerciantii fizici echipati cu sisteme de plata compatibile.

"NETOPIA a fost in permanenta un promotor al inovatiei in domeniul platilor, fiind singurul procesator care permite plata cu criptomonede inca din 2015. In acest context este natural sa integram optiunea de plata cu eGold, lucru care ne permite sa ramanem in avangarda tehnologiilor de plata si ne pregateste pentru un viitor descentralizat" a spus Antonio Eram, CEO Netopia Payments.

Aceasta prima integrare dintre Elrond si un procesator de plati reprezinta o evolutie importanta pentru blockchain-ul dezvoltat in Romania, care se angajeaza astfel ferm pe traiectoria de a deveni fundatia unui sistem de plati global de mare capacitate si viteza, si la costuri mult reduse fata de optiunile existente.

NETOPIA este o companie romaneasca fondata in 2003 cu scopul de a eficientiza platile prin intermediul tehnologiei. Firma este leaderul incontestabil al platilor digitale din Romania, cu o cota de piata ce depaseste 70% si include clienti precum Carrefour, Tarom sau Selgros.

Netopia ofera in acest moment optiuni de la plata cu cardul pana la plata prin SMS, linkuri de plata, aplicatie de mobil, si incepand de la 1 Martie, si cu eGold.

Citeste si

De ce ar trebui sa investesti in criptomonede?

feb. 8, 2021

Sibianul care a fondat Elrond: "Acum Elrond nu valoreaza...

feb. 7, 2021
Sambata, 27 Februarie 2021, ora 11:51
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
Iohannis a transmis un mesaj de condoleante Familiei Regale dupa moartea printului Philip
Seful statului, Klaus Iohannis a transmis, vineri, un mesaj de condoleante Familiei Regale si ...
Ambient nu moare - Solutia gasita de Ciolan pentru a salva magazinele si brandul
"Solutia pe scurt: Admis cererea formulata de catre creditoarea DGAMC Bucuresti (Directia Generala ...
VIDEO: Stadiul lucrarilor la autostrada Sibiu - Boita
Constructia primilor treisprezece kilometri ai autostrazii Sibiu - Pitesti a inceput anul trecut la ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor