Dezastrul cauzat de ploi. Ce drumuri din judetul Sibiu au fost afectate de inundatii

   

Mai multe drumuri si podete din judetul Sibiu au fost afectate de inundatii, reparatiile urmand sa fie facute din Fondul de interventie aflat la dispozitia Guvernului alocat din bugetul de stat pe anul 2020 pentru unele UAT-uri afectate de calamitati naturale, potrivit unui anunt publicat de catre Consiliul Judetean (CJ) pe pagina sa de socializare. "In urma precipitatiilor abundente din cursul lunii iunie au fost afectate mai multe drumuri judetene, pe care SC Drumuri si Poduri SA Sibiu, societate aflata in subordinea Consiliului Judetean Sibiu, a intervenit cu utilaje pentru a le degaja de aluviuni si a le face practicabile circulatiei rutiere", informeaza CJ Sibiu, citat de Agrepres.
In acest moment se mai poate circula doar pe o singura banda pe o portiune de 70 de metri, pe sensul Seica Mare - Seica Mica. In comuna Gura Raului se poate circula pe un singur sens pe doua podete. Pe drumul care leaga Tilisca de Rod au avut loc eroziuni ale terasamentelor. De asemenea, au mai fost afectate de inundatii si drumuri din Mosna si Rau Sadului. "Din pacate, precipitatiile au afectat si infrastructura urmatoarelor drumuri judetene: DJ 142 J Seica Mare - Seica Mica, km 0-830 pana la 0+900 s-au produs alunecari de teren care au condus la ruptura partii carosabile in proportie de aproximativ 50%. Astfel, deplasarea pe sensul de mers Seica Mare-Seica Mica se efectueaza doar pe o singura banda pe o portiune de 70 m. DJ 106 M, intravilan comuna Gura Raului, au fost afectate doua podete transversale, unde circulatia in acest moment se desfasoara pe un singur sens. DJ 106 E Tilisca-Rod, unde s-au produs eroziuni ale terasamentelor. In plus, au mai fost afectate drumuri comunale, drumuri de exploatare, strazi din localitatile Mosna si Rau Sadului", mai spun cei de la CJ Sibiu.

Comitetele locale pentru situatii de urgenta din localitatile respective s-au intrunit si au intocmit un raport operativ pe care l-au transmis Institutiei Prefectului Judetul Sibiu in vederea demararii procedurilor pentru a obtine finantare din Fondul de interventie aflat la dispozitia Guvernului alocat din bugetul de stat pe anul 2020 pentru unele UAT-uri afectate de calamitati naturale.

In acest sens, Institutia Prefectului Judetul Sibiu a transmis Cancelariei Primului Ministru, pe 26 iunie, situatia centralizata a evaluarii pagubelor cauzate de fenomenele hidrometeorologice extreme inregistrate cu luna iunie.
Marti, 30 Iunie 2020, ora 15:15
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
Noi detalii despre cazul sibianului amendat ca a facut gratar in curtea casei
Un barbat din Sibiu acuza ca a fost amendat pe nedrept. Potrivit acestuia, un politist a intra in ...
O fabrica importanta din judetul Sibiu se inchide in curand
JLG a inaintat Uniunii planuri pentru inchiderea unitatii sale de productie din Medias, Romania. ...
Marturii din locul unde a fost gasita micuta cazuta in Cibin - "Era in apa, sub o salcie"
Povestea micutei Adelina, fetita care a cazut accidental in raul Cibin, a impresionat o intreaga ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor