Digi 24 inchide toate statiile locale din tara si concediaza o parte din angajati

   

Televiziunea de stiri a celor de la RCS & RDS a anuntat vineri ca toate statiile locale vor fi inchise. Astfel studiourile Digi din Oradea, Timisoara, Craiova, Cluj, Brasov, Constanta, Galati si Iasi isi vor inceta emisia iar angajatii cu contracte pe perioada determinata vor fi disponibilizati.
Postul de stiri Digi24 a luat decizia de a inchide statiile locale din tara. Chiar in aceasta seara, potrivit informatiilor Paginademedia.ro, sefii statiilor locale au inceput sa isi anunte angajatii in legatura cu aceasta situatie.

Conform acelorasi surse, cei care au contracte pe perioada determinata nu vor mai avea prelungita relatia cu postul de televiziune. Cei care au contracte pe perioada nedeterminata vor primi din partea conducerii propuneri pentru a ocupa alte pozitii.

Digi24 are statii locale la Oradea, Timisoara, Craiova, Cluj, Brasov, Constanta, Galati si Iasi. Statiile locale vor fi inchise, potrivit legislatiei audiovizuale, dupa notificare Consiliului National al Audiovizualului (procedura prin care a trecut si Pro TV cand a inchis statiile locale).

Inchiderea statiilor locale vine intr-o perioada agitata pentru Digi24. In afara concedierilor din teritoriu, statia de stiri nu a mai prelungit o serie de contracte, nici la parte din agajatii din Bucuresti. Printre cele mai cunoscute nume, Tudor Musat, unul dintre prezentatorii imagine ai Digi24, dar si o serie de reporteri.

Digi, comunicat legat de masuri:

Digi | RCS & RDS demareaza un proiect de eficientizare a activitatilor din trustul media Digi | RCS & RDS va derula, incepand cu luna februarie, un proiect de eficientizare a activitatilor din trustul media (in special in televiziune), constand in extinderea retelei de corespondenti locali din tara si in consolidarea redactiei centrale a postului Digi 24.

Totodata, pentru a optimiza utilizarea resurselor in divizia media, compania va demara procedurile privind renuntarea la licentele audiovizuale ale studiourilor regionale si va creste nivelul de dotare a echipelor de corespondenti. In ultimii ani, piata media si comportamentul de consum al publicului telespectator s-au modificat semnificativ, o parte din public migrand spre continuturile difuzate online sau multi-platforma.

Site-urile televiziunilor sau site-urile de stiri atrag tot mai multi vizitatori, ceea ce conduce la scaderea audientei altor canale. Continuturile difuzate online ofera nu numai informatie de interes national si international, ci si actualitate din proximitate (regiune, localitate). Conducerea companiei a efectuat o analiza a eficientei activitatii redactiei centrale Digi 24, a retelei de studiouri regionale si a performantelor actualei forme de organizare a activitatii media.

Din aceasta analiza a rezultat ca este necesara o regandire a modelului de business in divizia de media, pentru a tine pasul cu exigentele si nevoile publicului si pentru a raspunde mai bine obiectivelor companiei pe termen scurt, mediu si lung.

In urma proiectului de eficientizare, reteaua de corespondenti se va mari de la 12 la 18 echipe, care vor acoperi actualitatea din mai multe judete invecinate. In acelasi timp, redactia centrala Digi 24 va viza integrarea in echipa de la Bucuresti a jurnalistilor si a personalul tehnic si de productie din studiourile regionale. Dupa finalizarea demersurilor privind renuntarea la licentele audiovizuale, emisia statiilor regionale ale Digi 24 va inceta. Digi 24 detine, in prezent, 8 studiouri regionale in Brasov, Constanta, Cluj-Napoca, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Timisoara.
Sambata, 02 Februarie 2019, ora 00:04
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
Cine este barbatul care a sunat la politie sa spuna ca a condus beat
Sambata, inainte de orele pranzului, un barbat a sunat la 112. Urgenta sa era aceea ca a condus baut ...
Judetul Sibiu are peste 800 cazuri active de coronavirus - Situatia pe localitati
"Va informam ca la data de astazi, 18 octombrie a.c. in judetul Sibiu sunt active un numar de 835 de ...
Un lant important de cafenele deschide o locatie la Sibiu
Bogdan Ciocian, CEO al lantului de cafenele de specialitate Meron, ce detine o retea de 17 unitati ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor