Doua noi focare de coronavirus in Romania - Unul e aproape de Sibiu

   

Duminica, Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a vizitat mai multe spitale din tara, si a anuntat doua noi focare de coronavirus, unul fiind la Constanta, iar celalalt la Brasov. Momentan, focarul este doar la nivelul cadrelor medicale, in spitale. Exista, insa, riscul real sa se extinda si la populatie.Daca te intereseaza
Sibienii sunt in continuare ''plimbareti'' - Sambata...
apr. 5, 2020
Cazul asistentei medicale din Sibiu hartuita de vecini...
apr. 5, 2020
Ministrul Sanatatii continua verificarile in teritoriu. La Constan'a, Nelu Tataru a discutat la fata locului cu autoritatile locale medicale si administrative, dar mai ales cu personalul medical implicat direct in actul medical, a informat duminica MS. Sunt verificate circuitele, stocul de echipamente si medicamente, realizandu-se o analiza a nevoilor pentru a se putea interveni operativ pentru limitarea oricaror riscuri.
"Plecarile in teritoriu vor fi din ce in ce mai dese, realitatea este alta decat cea de acum doua-trei saptamani pe care o vedeam noi la nivel de minister si la nivel central. Astazi am fost la Spitalul de Boli Infectioase, in zona de carantina de la Techirghiol, am venit la Spitalul Judetean, am fost la Spitalul Militar de Campanie de pe Stadionul Portul, pregatirile sunt in stadii avansate. La Spitalul de Boli Infectioase am vorbit cu personalul medical care in realitate au o activitate destul de intensa, dar rutina de zi cu zi a facut ca patologia sa le fie la indemana, iar tratamentul pe care il accepta in acest moment este un tratament cu rezultate destul de bune. . Testarile in teritoriu vor fi din ce in ce mai dese.
O sa merg peste tot pe unde am depasit 100 de cazuri. Am ales un posibil focar pentru ca nu am vrut sa mai avem ce e la Suceava. In Constanta avem un aflux mare de cetateni din afara, este un potential focar daca nu avem in vedere masurile anuntate. Trebuie sa avem foarte mare grija la izolarea si la distantarea sociala. Sunt 77 de cadre izolate la Constanta, confirmati 3 medici si 5 asistenti", a declarat Nelu Tataru, la Constanta.
Constanta este unul dintre judetele cele mai afectate de epidemia de coronavirus. Pana in prezent au fost confirmate 114 cazuri de infectare, dintre care 2 decese. Un medic de familie este in stare grava. In randul medicilor exista 8 cadre medicale testate pozitiv, potrivit ministrului Tataru.
"Avem 114 cazuri, avem doua decese, avem trei medici afectati, avem cinci cadre medii si personal auxiliar, personalul medical ramane in prima linie si ramane in prima atentie (...). Avem peste 800 de carantinati, in contextul in care am avut si un aflux de cetateni straini in zona Constantei. La acest moment, avem efectiv in tratament pacienti cu o simptomatologie medie-moderata, usor severa, avem un singur pacient care este pe Terapie Intensiva in stare critica, e un medic de familie", a spus ministrul in timpul unei vizite efectuate la Spitalul Clinic Judetean de Urgente Constanta.
11 cazuri de infectare COVID-19 in randul personalului sanitar, la Brasov Directia de Sanatate Publica (DSP) Brasov a informat ca, duminica, in judet exista 11 cazuri de infectare COVID-19 in randul personalului sanitar, dintre care cele mai multe - sapte - la substatia Codlea a Serviciului de Ambulanta Judetean.
Celelalte cadre medicale sunt de la Spitalul municipal din Codlea - doua si de la Spitalul Militar Regina Maria - alte doua.
"Cei 11 pacienti sunt internati si in aceste cazuri au fost stabiliti contactii directi, care sunt in izolare si monitorizati la domiciliu", se arata intr-o informare a DSP Brasov, scrie Agerpres.
La Sectia Psihiatrie Bolnavi Cronici Zarnesti este in derulare o ancheta epidemiologica, stabilindu-se contactii directi ai pacientului confirmat cu COVID-19 si recoltandu-se probe in vederea testarii.
Totodata, DSP Brasov a precizat ca, in cazul unei paciente transferata "dintr-o eroare", de la o sectie a Spitalului Judetean de Urgenta la sectia dedicata pacientilor cu COVID-19 de la Spitalul de Psihiatrie si Neurologie, aceasta avand test negativ COVID-19, "s-au respectat toate precautiunile universale pe timpul transferului si internarii".
"Din ancheta epidemiologica efectuata in urma acestui incident, pacienta nu este considerata ca fiind contact direct cu un caz confirmat COVID-19 (...) De asemenea, pacientei i-a fost recoltata a doua proba in vederea testarii conform Metodologiei INSP", a mai precizat DSP Brasov.
Duminica, 05 Aprilie 2020, ora 16:55
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
A murit Willy Schuster. Avea 53 de ani
In aceasta dimineata a decedat Willy Schuster, cunoscut activist pentru mediu, fermier in Mosna, ...
Localitatile din Sibiu unde apa nu e potabila - Oamenii o beau fara sa stie ca e contaminata
In peste 800 de comune din Romania apa nu este potabila. Oamenii o beau fara sa stie ca este ...
VIDEO: Fodor - "O sa avem o Centura de Sud a orasului care leaga Estul cu Vestul"
Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a declarat, in cadrul emisiunii "Interviuri pe Fata" ca ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor