EXCLUSIV - Asistent medical de la Spitalul Judetean Sibiu infectat cu coronavirus - Inca patru sunt in izolare

   

Un asistent medical de pe Sectia de Terapie Intensiva a Spitalului Judetean Sibiu a fost confirmat cu noul coronavirus. Sergiu Danciu spune ca a primit rezultatul testului pentru COVID-19 sambata seara. Alte patru persoane care au luat contact cu el, doua infirmiere si doua asistente, se afla in izolare la domiciliu. Asistent medical de la Sibiu, infectat cu coronavirusSergiu Danciu, asistent medical pe sectia ATI la Spitalul Judetean Sibiu a declarat, pentru Ora de Sibiu, ca a fost confirmat cu noul coronavirus. Acesta a primit rezultatul testului, de la Bucuresti, sambata seara, 29 martie, in jurul orei 19.00. Acum e internat la sectia Boli Infectioase si urmeaza sa mai faca un test.
Daca te intereseaza
Printesa Maria Teresa a Spaniei a murit din cauza...
mart. 28, 2020
Numarul deceselor din cauza COVID-19 a trecut de 1.000 in...
mart. 28, 2020
Asistentul medical confirmat cu coronavirus spune ca, in urma cu cateva zile, a avut temperatura 37.7. A luat legatura cu asistenta sefa si a informat-o, insa aceasta i-a spus ca poate veni in continuare la spital, ca nu e febra mare. Cateva zile mai tarziu, a aflat ca a fost infectat.
"Eu am venit in tura la lucru cu temperatura 37.7 si mi-a zis asistenta sefa ca nu e temperatura. De doua zile am facut febra. Azi a venit rezultatul testului de la Bucuresti, in jurul orei 19, cu confirmare pozitiv. Toti colegii care au fost cu mine pe tura sunt in izolare. Adica doua asistente si doua infirmiere", spune Sergiu Danciu.
Asistentul medical acuza conducerea spitalului
Sergiu Danciu, care lucreaza de zece ani pe Sectia de Terapie Intensiva, acuza conducerea Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu ca nu a luat masurile de protectie necesare. Acesta spune ca nu au materiale de protectie, motiv pentru care sunt obligati sa stea cate opt ore cu acelasi costum. Si mastile sunt o problema.
"Stam cate opt ore intr-un costum pentru ca nu avem destule. Nu avem masti de protectie. Mastile sunt in cabinetele medicilor de garda si in vestiare", spune asistentul medical confirmat cu coronavirus.
Acesta mai spune ca, in primul rand, personalul medical ar fi trebuit fi testat pentru COVID-19, iar mai apoi pacientii.
"In batalia covid trebuia inceput cu testarea personalului, si apoi a tuturor pacientilor care veneau la spital. Nu sa intri in contact fara sa stii. (...) Bine ca sefii stau acasa si vorbesc doar prin telefon, materialele sunt inchise la seful de sectie in vestiar. Medicii stau in cabinet si asistentii si infirmierele sa intre la pacientii suspecti", scrie asistentul medical pe pagina de Facebook.
"Nu sunt cazuri la Sibiu pentru ca nu se fac teste"
Sergiu Danciu mai adauga ca nu se stie daca pacientii au coronavirus fiindca nu sunt testati.
"Au mai venit suspecti de coronavirus si nu au fost testati. (...) Nu s-a mai facut test la nimeni. Ieri au inceput sa aduca din tabara de la Paltinis, i-au adus la Boli Infectioase. Inseamna ca au inceput sa aiba simptome", a mai spus asistentul de pe ATI.
Potrivit surselor Ora de Sibiu, inca doua persoane au fost confirmate cu coronavirus. DETALII AICI.
Duminica, 29 Martie 2020, ora 00:22
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
Topul oraselor de nota 10 din Romania - Ce loc ocupa Sibiul
Prin acest sondaj au fost stabilite mai multe criterii ce definesc un oras "de nota 10", respectiv ...
Sase ani de la moartea lui Ilie Vonica - Imperiul Polisano, descompus bucata cu bucata
Suicidul celui mai bogat om din Sibiu Arestarea sotiei si problemele firmelor sale l-au determinat ...
Mii de restaurante nu se mai deschid - Patronii au avut pierderi uriase in ultimele doua luni
Aproximativ 5.000 de restaurante nu se vor mai putea redeschide in perioada urmatoare, in conditiile ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor