Expozitia "Ambulanta pentru Monumente" - Vino sa vezi ce cladiri au fost salvate in Sibiu

   

Dupa un an intens si punere in siguranta in prima urgenta realizate cu succes in judetele Cluj, Hunedoara, Mures, Brasov, Sibiu, Salaj, Arad si Timis, Asociatia Monumentum vine la Sibiu pentru a prezenta rezultatele celor 32 de interventii (mori, biserici evanghelice fortificate, biserici ortodoxe, turnuri, porti, halte CFR etc.) realizate intre 2016 - 2019. Ambulanta pentru Monumente este o initiativa a Asociatiei Monumentum care isi propune sa actioneze eficient in domeniul salvgardarii patrimoniului imobil prin punerea in siguranta a unor obiective de patrimoniu importante aflate in stare avansata de degradare sau de precolaps. Peste 600 de monumente istorice din Romania aflate in proprietate privata sau publica asteapta salvarea de urgenta si numarul lor creste ingrijorator.Daca te intereseaza
Resedinta de vara din Sibiu a baronului Brukenthal sta...

Vernisaj pentru o expozitie deosebita ce are loc la...

Proiectul "Ambulanta pentru Monumente" al Asociatiei Monumentum, prin intermediul caruia se realizeaza punerea in siguranta a patrimoniului cultural imobil cu ajutorul voluntarilor, al mesterilor si al comunitatilor locale sub stricta supraveghere a specialistilor din domeniul conservarii si restaurarii monumentelor istorice. Acolo unde proprietarul ofera materialele de constructie necesare, "Ambulanta pentru monumente", a carei principal sustinator este Alteta Sa Regala, Printul de Wales, actioneaza pentru punerea in siguranta a monumentului cu ajutorul unei autoutilitare echipate cu uneltele necesare. Proiectul si-a propus salvgardarea patrimoniului imobil si realizarea evidentei patrimoniului; cresterea nivelului de pregatire profesionala a specialistilor prin educatie non-formala participativa dupa sistemul "hands on training", recuperarea tehnicilor traditionale si a materialelor locale, implicarea comunitatilor in actiunile de salvgardare a patrimoniului si crearea de noi audiente.
Cele mai importante realizari sunt: inaugurarea unei retele de ambulante la nivel regional gestionata de diferite organizatii, mobilizarea comunitatilor locale in prezervarea patrimoniului si atragerea unui mare numar de parteneriate public-privat prin colaborarea cu autoritatile locale si regionale pentru finantarea monumentelor. Pana in prezent s-au infiintat 3 ONG-uri care au preluat activitatea in zona Banat (Timis si Caras-Severin), judetul Arad si judetul Salaj.
Vernisajul expozitiei "Ambulanta pentru Monumente 2016-2019" si prezentarea proiectului vor avea loc la Directia pentru Cultura Sibiu (DJC Sibiu), str. Tribunei nr. 2, Sibiu la ora 16.00, 10 decembrie.
Vineri, 06 Decembrie 2019, ora 11:19
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
Se deschide cel mai frumos domeniu schiabil din Romania - E la o aruncatura de bat de Sibiu
Incepand cu weekendul viitor, iubitorii sporturilor de iarna pot schia pe domeniul schiabil ...
UPDATE Sibian schingiuit de un jandarm - "M-a amenintat cu pistolul, m-a batut si m-a bagat in portbagaj"
UPDATE In ceea ce priveste acest caz, reprezentantii Jandarmeriei Sibiu spun ca niciun echipaj nu a ...
Caine ucis de un camion pe sosea - Stapanul spune ca a fost calcat intentionat
Un cioban din judetul Sibiu spune ca soferul unui camion i-a omorat cainele. Totul s-a petrecut ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor