FOTO: Cum arata Piata Mica din Sibiu fara masini

   

Piata Mica se elibereaza de masini. Incetul cu incetul, intreaga zona istorica va deveni pietonala. Fara autoturisme, centrul pare acum mult mai aerisit.Locurile de parcare dintre zidul cetatii care margineste strada Ocnei (Podul Minciunilor) si Muzeul Franz Binder au fost desfiintate. De asemenea, au fost dezafectate si locurile de parcare din centrul acestei parti a Pietei Mici. In total, vorbim despre inca 18 locuri.

Acum, in Piata Mica, au mai ramas 48 de locuri de parcare, din care 8 sunt rezervate participantilor la cununiile civile oficiate la Casa Casatoriilor din Piata Mica nr. 22, doar in intervalul orar in care se oficiaza.

"Centrul istoric trebuie protejat de efectul traficului excesiv si trebuie sa continuam sa facem pasi concreti pentru a scadea nivelul de poluare generat de autovehicule. Masura este justificata de inca un motiv: eliberand aceste locuri de parcare, sibienii si turistii se vor putea bucura de terase si vor putea trece mai usor din Piata Mica spre Piata Huet, prin pasajul pietonal", a spus Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu, in cursul saptamanii trecute.

Directia Tehnica si Serviciul de Administrare a Domeniului Public se vor ocupa in urmatoarele zile de stergerea marcajelor si de instalarea pilonilor de piatra care sa protejeze noua zona pietonala.
Luni, 29 Iunie 2020, ora 17:32
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
Noi detalii despre cazul sibianului amendat ca a facut gratar in curtea casei
Un barbat din Sibiu acuza ca a fost amendat pe nedrept. Potrivit acestuia, un politist a intra in ...
O fabrica importanta din judetul Sibiu se inchide in curand
JLG a inaintat Uniunii planuri pentru inchiderea unitatii sale de productie din Medias, Romania. ...
Marturii din locul unde a fost gasita micuta cazuta in Cibin - "Era in apa, sub o salcie"
Povestea micutei Adelina, fetita care a cazut accidental in raul Cibin, a impresionat o intreaga ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor