Inmormantare cu scandal la Buia - Preotul catre rudele indurerate: "Va inghesuiti ca niste animale"

   

N-au avut liniste nici la groapaRudele Mariei Szanto, femeia de 45 de ani, din Buia care a cazut in foc in timpul unei crize de epilepsie si a murit apoi la spital, nu isi gasesc linistea. Dupa ce s-a crezut ca femeia are coronavirus si au fost pusi in izolare la domiciliu, membrii familiei au facut tot posibilul ca sa demonstreze ca Maria nu avea COVID 19. In cele din urma, testele le-au dat dreptate si diagnosticul a fost infirmat, cu putin timp inainte ca femeia sa se stinga din cauza arsurilor grave suferite. Indoliate si profund afectate de tragedia prin care trec, rudele au vrut ca, macar ultimul drum al femeii, sa fie linistit, insa n-a fost deloc asa.

"Dupa ce a murit sora mea, am contactat preotul din Parohia Romano-Catolica din Copsa Mica, de care apartine si Buia. Am vorbit cu parintele Vince Varga si i-am trimis si certificatul de deces ca sa vada ca nu a avut COVID - 19. Ca DSP a bagat rudele in izolare degeaba, ca nu a avut coronavirus dar n-a vrut nimeni sa ne creada. Pana la urma s-au convins si pe certificatul de deces au scris ca a murit din cauza arsurilor, asa cum era de fapt. Am crezut ca macar drumul spre cimitir va fi linistit, dar n-a fost asa. Preotul, de cand ne-a vazut ca urcam cu sicriul spre cimitir, a inceput sa strige din poarta cimitirului sa ne grabim si sa stam la distanta, ca suntem ca niste animale. Am impietrit toti, si mama mea, care are 70 de ani. I-au inghetat lacrimile pe fata. Sa iti ingropi copilul de 45 de ani si preotul, in loc sa ne aline suferinta, ne-a umilit pe toti cei care am participat la inmormantare. De fapt, cred ca l-a deranjat ca am facut valva in presa, ca sa aflam adevarul despre sora mea, ca sa demonstram ca nu au de ce s-o puna pe lista bolnavilor de COVID. Ne-a zis ca ce ne-a trebuit s-o punem pe Facebook", a povestit, cu lacrimi in ochi, Rozalia Geacarel, sora femeii decedate.

Ce spune preotul acuzat ca a jignit rudele femeii decedate
Reporterul Ora de Sibiu a cerut un punct de vedere si de la preotul acuzat ca si-a pierdut cumpatul la slujba de inmormantare.

"Le-am zis, da: va inghesuiti ca niste animale! Veneau spre cimitir fara masti pe fata. Si le-au pus numai cand le-am cerut eu sa si le puna si nici nu stateau la distanta. Avem o circulara interna pe care trebuie s-o respectam. Noi nu facem slujba daca nu au masca si nu stau la distanta unul de altul", a spus, pentru Ora de Sibiu, preotul Vince Varga.

Rudele il contrazic pe preot
Sora femeii decedate il contrazice si spune ca oamenii aveau masti dar cativa dintre ei, mai in varsta, si-au dat-o jos din cauza urcusului greoi spre cimitir.

"Multi aveau masca dar nu se poate urca pe coasta cu masca la gura si oricum eram imprastiati, nu eram toti in grup dar a urlat la noi sa nu urcam in cimitir fara masca, ca suntem ca niste animale, ca nu vrea sa apara pe Facebook. A zis: Sa nu va apropiati de mine, pastrati distanta intre voi si mine. Eram eu cu mama in varsta si fratele meu, care o ajutam sa urce dealul. Ceilalti erau cate unul, imprastiati, nici n-au urcat toti pana la groapa in cimitir. Familia a suferit mult si din cauza izolarii pe nedrept si acum sa fie jigniti in ultimul hal si de preot...Este inacceptabil. Lumea stie ca si la slujbe, de sarbatori, zbiara in biserica si da cu pumnul in masa daca nu-i convine ceva", a mai spus Rozalia Geacarel.

Maria Szanto avea doua fiice. Una dintre ele trebuie sa nasca in curand. Tragedia care le-a lovit familia le-a dat viata peste cap. Spun ca, tot ce-si doresc acum, este sa-si gaseasca linistea. Atat ele, cat si mama lor care a plecat in lumea dreptilor, la doar 45 de ani.
Vineri, 22 Mai 2020, ora 15:04
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
Localitatile din Sibiu unde apa nu e potabila - Oamenii o beau fara sa stie ca e contaminata
In peste 800 de comune din Romania apa nu este potabila. Oamenii o beau fara sa stie ca este ...
FOTO - Ferrarri facut praf intr-un accident in judetul Alba
Un Ferarri a fost puternic avariat duminica dupa-amiaza, in comuna Sugag din judetul Alba. Masina ...
Coronavirus, Sibiu. Cifre ciudate transmise de DSP
56 persoane au fost declarate ca fiind vindecate intr-o singura zi, iar testele variaza de la o zi ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor