ISJ Sibiu a cerut Ministerului Educatiei peste 420.000 de masti de protectie

   

In aceasta perioada, Inspectoratul Scolar Judetean Sibiu desfasoara o serie de activitati specifice care sa determine o continuitate a activitatilor din unitatile de invatamant din judet. ISJ a cerut Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEC) peste 420.000 de masti de protectie.Pentru ca aceste deziderate sa fie indeplinite, in ziua de joi, 21.05.2020, conducerea ISJ Sibiu a desfasurat un webinar cu toti directorii din unitatile de invatamant ale judetului Sibiu, scopul principal fiind acela al diseminarii prevederilor OMEC nr. 4.267 / 841 / 2020 pentru stabilirea unor masuri de prevenire si combatere a imbolnavirilor cu SARS-CoV-2 in unitatile / institutiile de invatamant, institutiile publice si toate structurile aflate in subordonarea sau coordonarea Ministerului Educatiei si Cercetarii, precum si ale OMEC nr. / 13.05.2020 pentru modificarea si completarea Regulamentului-cadru de organizare si functionare a unitatilor de invatamant preuniversitar, aprobat prin O.M.E.N.C.S nr. 5.079 / 2016: "In situatii exceptionale, inclusiv pe perioada declararii starii de alerta, ministrul educatiei si cercetarii stabileste masuri specifice in vederea continuarii procesului educational".

Peste 420.000 de masti comandate de ISJ
De asemnea, in perioada 26.05-28.05.2020, inspectorii scolari din cadrul ISJ Sibiu vor efectua controale tematice in toate unitatile de invatamant, cu scopul de a identifca stadiul de pregatire al acestora pentru inceperea activitatilor de pregatire a elevilor care vor sustine examenele de Evaluare Nationala si Bacalaureat din luna iunie 2020.

De asemenea, ISJ Sibiu a intensificat legaturile cu autoritatile locale si judetene in vederea demararii achizitiilor de materiale necesare prevenirii si combaterii imbolnavirilor cauzate de SARS-CoV-2 (masti, manusi, substante dezinfectante). Mentionam ca ISJ Sibiu a trimis o comanda de peste 420.000 de masti de protectie la MEC, acestea urmand sa soseaca saptamana viitoare, distribuirea lor urmand a se realiza in 24 de ore de la sosirea lor.

Mii de elevi din judet se pregatesc sa revina la scoala
In perioada 02 - 12.06.2020, in toate unitatile de invatamant gimnazial (83 de unitati) si liceal (33 de unitati) se desfasoara activitati de pregatire pentru examenele de Evaluare Nationala, Bacalaureat si Atestare Profesionala. In aceste unitati sunt asteptati, pentru activitatile de pregatire, 3892 elevi de clasa a VIII-a, 2729 elevi de clasa a XII-a si 320 elevi de clasa a XI-a invatamant profesional.

Elevii din anii terminali sarbatoresc online absolvirea
ISJ Sibiu doreste ca absolventii claselor a VIII-a, a XII-a si a XIII-a sa simta emotiile acestui eveniment important din viata lor. De aceea institutia a demarat un program de sarbatorire a acestui eveniment in mediu on-line, solicitand elevilor, cadrelor didactice si unor personalitati din viata culturala a judetului sa transmita gandurile lor pe o platforma on-line dedicata acestui fapt.

Inscrierea elevilor in Clasa Pregatitoare
Conform calendarului inscrierii elevilor in Clasa Pregatitoare, in aceasta perioada se desfasoara evaluarea dezvoltarii copiilor care implinesc 6 ani 1 septembrie - 31 decembrie 2020 de catre CJRAE Sibiu, eliberearea recomandarilor pentru inscrierea acestora (pana in 30 iunie) si completarea si depunerea cererilor tip de catre parinti/tutori legal instituiti/reprezentanti legali, online sau la unitatea de invatamant la care solicita inscrierea (pana in 7 iulie).
Vineri, 22 Mai 2020, ora 17:41
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
Localitatile din Sibiu unde apa nu e potabila - Oamenii o beau fara sa stie ca e contaminata
In peste 800 de comune din Romania apa nu este potabila. Oamenii o beau fara sa stie ca este ...
A murit Willy Schuster. Avea 53 de ani
In aceasta dimineata a decedat Willy Schuster, cunoscut activist pentru mediu, fermier in Mosna, ...
FOTO - Ferrarri facut praf intr-un accident in judetul Alba
Un Ferarri a fost puternic avariat duminica dupa-amiaza, in comuna Sugag din judetul Alba. Masina ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor