Lacurile de la Ocna Sibiului se redeschid - Cand vom putea merge din nou pe "Litoralul Ardealului"

   

Cand incepe cel mai asteptat sezon estivalDin fericire, sibienii nu trebuie sa mearga neaparat la mare ca sa se bucure de nisip si de soare si sa se balaceasca in apa sarata. Din iunie, daca autoritatile vor permite asta, isi vor putea face vacantele aproape de casa, pe litoralul Ardealului, asa cum este supranumita Ocna Sibiului. In statiunea aflata la doar 17 km de Sibiu, turistii gasesc lacuri cu ape sarate, plaje amenajate si peste 40 de pensiuni.

"Noi suntem pregatiti cu tot ce trebuie si am vrea sa deschidem incepand cu data de 1 iunie, daca ne vor da voie autoritatile. Am luat deja toate masurile de distantare sociala atat de necesare in aceasta perioada. Sezlongurile sunt puse doua cate doua, cu 2 m distanta intre ele. La intrare , cand se sta la coada, vom termometriza turistii, daca masura va ramane in vigoare pana atunci. La toalete vor exista recipiente cu dezinfectanti iar dezinfectia toaletelor se va face din jumatate in jumatate de ora, in functie si de fluxul de turisti. Ne-am gandit sa facem si anunturi la fiecare 30 de minute cu toate aceste masuri de distantare sociala, prin sistemul nostru de anunturi. La intrarea in apa, turistii vor fi sfatuiti sa nu stationeze pe malurile lacurilor si pe scarile de acces iar in apa se aplica aceleasi reguli ca si pe uscat. Nisipul a fost reimprospatat, sezlongurile sunt pregatite, iar apa sarata din lacuri s-a incalzit deja, noi suntem pregatiti", spune George Predescu, primarul din Ocna Sibiului.

Apa sarata, antidot impotriva coronavirusului
Statiunea Ocna Sibiului are un avantaj fata de alte statiuni balneare din tara noastra. Apa nu are numai proprietati curative ci poate fi si un bun dezinfectant pentru piele.

"Un avantaj pe care il avem in aceasta situatie, este faptul ca apa aceasta cu salinitate foarte ridicata, nu permite transmiterea virusului din ce se cunoaste pana acum despre coronavirus. Lacurile noastre sunt deosebite si pentru ca, in ele traiesc acei viermisori care produc iod, care contribuie la limitarea raspandirii virusului in apa si fac chiar imposibila transmiterea noului coronavirus", a explicat, pentru Ora de Sibiu, primarul George Predescu.

Si namolul este la mare cautare in Ocna Sibiului pentru proprietatile sale vindecatoare. Turistii isi trateaza afectiuni dermatologice sau ale aparatului locomotor, dar si reumatismul. Cei care au probleme respiratorii pot face aerosoli dimineata, la o plimbare pe marginea lacurilor.

Niciun caz de coronavirus la Ocna Sibiului
Intrebat cum de nu a fost niciun caz de COVID - 19 in Ocna Sibiului, primarul spune ca aerul sarat si aerosolii ar fi putut fi un factor care sa impiedice raspandirea noului coronavirus.

"Din fericire noi nu am avut niciun caz de coronavirus la Ocna Sibiului. Nu stiu ce a contribuit la aceasta reusita, daca o putem numi asa. Am incercat tot timpul sa informam lumea, am distribuit flyere, i-am tinut la curent cu noutatile legislative pe retelele de socializare si i-am monitorizat foarte bine pe cei care trebuiau sa stea in izolare. Dar este posibil ca si aerosolii din aer sa fi contribuit la limitarea raspandirii bolii", mai spune Predescu.

Inca din timpul Imperiului Roman, din ocnele din localitate s-au extras tone de sare. Minele au fost folosite pana in anii '30, apoi, galeriile abandonate s-au umplut cu apa si s-a format o retea de lacuri cu concentratie salina ridicata.

Preturile raman la fel ca anul trecut
Sunt peste 40 de pensiuni in Ocna Sibiului si toate accepta tichete de vacanta. Preturile de cazare incep de la 70 de lei pe noapte, iar intrarea in complexul de lacuri costa din 30 mai - 12 iunie, 20 de lei pentru adult si 10 lei pentru copiii peste 10 ani. Cei care nu au implinit inca aceasta varsta, au intrare gratuita.

Din 13 iunie pana in 23 august, se aplica tarifele de varf de sezon si preturile cresc de la 20 de lei, la 25 de lei pentru adulti si de la 10 la 15 lei pentru copiii peste 10 ani.

Parcarea costa 5 lei/zi, indiferent de perioada.

Statiunea a renascut in ultimii ani, cand autoritatile locale au investit cinci milioane de euro din fonduri europene si guvernamentale in modernizarea celor 7 lacuri sarate. Au fost curatate lacurile dar au fost modernizate si strazile. In weekend-urile aglomerate din sezonul estival, in Ocna Sibiului ajung peste 15.000 de turisti, de patru ori mai multi decat populatia orasului.
Joi, 21 Mai 2020, ora 15:01
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
Localitatile din Sibiu unde apa nu e potabila - Oamenii o beau fara sa stie ca e contaminata
In peste 800 de comune din Romania apa nu este potabila. Oamenii o beau fara sa stie ca este ...
A murit Willy Schuster. Avea 53 de ani
In aceasta dimineata a decedat Willy Schuster, cunoscut activist pentru mediu, fermier in Mosna, ...
FOTO - Ferrarri facut praf intr-un accident in judetul Alba
Un Ferarri a fost puternic avariat duminica dupa-amiaza, in comuna Sugag din judetul Alba. Masina ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor