Lucrarile de la Aeroportul Brasov intarziate de Constructii SA Sibiu - Brasovenii dau in judecata firma sibiana

   

Aeroportul care va face probabil o concurenta serioasa celui de la Sibiu, nu este gata din vina unei firme sibiene. Aerogara Brasovului are sanse mici sa fie inaugurata in 2021, si asta pentru ca cei de la firma Constructii SA au taraganat o serie de lucrari. Consiliul Judetean Brasov a reziliat contractul si spune ca va cere in instanta recuperarea prejudiciilor create de firma din Sibiu. Sansele ca Aeroportul Brasov sa mai fie inaugurat anul acesta sunt foarte mici, desi terminalul de pasageri este aproape gata, anunta economica.net. Consiliul Judetean Brasov a anuntat luni rezilierea contractului cu firma din Sibiu care executa lucrari adiacente si a lansat o noua licitatie pentru finalizarea lor. Avand in vedere durata executiei, estimata la sase luni, precum si durata licitatiei in sine, cel mai probabil noul aeroport va fi inaugurat anul viitor, daca nu vor aparea si alte probleme.Citeste si
Se construieste hipermarketul de pe Calea Cisnadiei - USR a...
apr. 12, 2021
Ambient resusciteaza magazinul care a luat foc -...
apr. 12, 2021
Reziliere dupa "indeplinire defectuoasa" a contractului - De vina, Constructii SA Sibiu
Intr-o postare pe pagina de Facebook a aeroportului, Consiliul Judetean Brasov a explicat ca, in cadrul proiectului general de construire a Aeroportului International Brasov, UAT Judetul Brasov, in calitate de autoritate contractanta, a incheiat cu antreprenorul SC Constructii SA Sibiu Acordul Contractual nr. 1/85/04.01.2019 avand ca obiect "Proiectare si executie lucrari de constructii si instalatii pentru noua obiecte: Obiectul 2 - Cladire energetica, Obiectul 3 - Remiza PSI, Obiectul 4 - Posturi control acces, Obiectul 5 - Gospodarie de apa, Obiectul 7 - Parcare auto si drum acces terminal - DJ 103C, Obiectul 9 - Drumuri tehnologice interioare, Obiectul 11 - Imprejmuire si porti, Obiectul 12 - Retele interioare in aeroport, Obiectul 24 - Platforma antisuflu".
"Dupa demararea contractului, partile au convenit excluderea din contract a Obiectului 11 - Imprejmuire si porti, deoarece realizarea acestuia a necesitat adaptarea la cerintele Administratiei Bazinale de Apa Olt cu privire la devierea canalului Beselcin. Desi autoritatea contractanta a notificat in repetate randuri antreprenorul cu privire la indeplinirea defectuoasa a contractului, acesta nu si-a respectat obligatiile la termenele si in conditiile stipulate in contract, motiv pentru care Judetul Brasov a transmis antreprenorului notificarea de reziliere a contractului cu nr. 16280/07.10.2020", a anuntat CJ Brasov.
In urma efectelor acestei notificari de reziliere, Acordul Contractual nr. 1/85/04.01.2019 a fost reziliat incepand cu data de 23.10.2020, din cauza neindeplinirii acestuia.
Constructii Sibiu a executat doar 11,7 la suta din contract
Autoritatea judeteana a contractat specialisti care sa realizeze o expertiza tehnica extrajudiciara de constatare, iar in raportul prezentat de catre acestia se precizeaza ca antreprenorul SC Constructii SA a incalcat prevederile contractului si a intarziat in mod nejustificat executia lucrarilor, beneficiarul fiind indreptatit la rezilierea contractului, potrivit CJ Brasov.
"SC Constructii SA Sibiu nu si-a indeplinit obligatiile contractuale, astfel incat la data de terminare a lucrarilor preconizata conform contractului, antreprenorul a executat doar 11,7% din contract", au mai spus reprezentantii CJ Brasov.
Ei au adaugat ca au facut demersurile de preluare a amplasamentului, dar in urma "repetatelor tergiversari" cauzate de antreprenor, reintrarea in posesia amplasamentului s-a realizat abia in luna ianuarie 2021.
Pentru a finaliza toate obiectivele mentionate mai sus, Consiliul Judetean Brasov a demarat procedurile de achizitie publica in vederea desemnarii antreprenorului care sa finalizeze sapte obiecte de investitii din cadrul infrastructurii aeroportuare, respectiv: Obiectul 2 - Cladire energetica, Obiectul 3 - Remiza PSI, Obiectul 4 - Posturi control acces, Obiectul 5 - Gospodarie de apa, Obiectul 7 - Parcare auto si drum acces terminal - DJ 103C, Obiectul 9 - Drumuri tehnologice interioare, Obiectul 12 - Retele interioare in aeroport.
In ceea ce priveste finalizarea Obiectului 24 - Platforme antisuflu, avand in vedere ca acest obiectiv este finalizat in proportie de 85% si ca lucrarile de balizaj presupun o adaptare tehnica in vederea montarii echipamentelor pe aceasta structura, continuarea lucrarilor pentru realizarea acestui obiectiv va fi preluata de antreprenorul care implementeaza contractul de balizaj.
CJ Brasov da in judecata pe Constructii SA Sibiu
Pentru recuperarea prejudiciilor cauzate Judetului Brasov din motivul neindeplinirii contractului de catre antreprenorul SC Constructii SA, Consiliul Judetean va face demersuri atat in instanta, cat si cu asiguratorul antreprenorului, in vederea recuperarii sumelor rezultate, au mai spus reprezentantii CJ Brasov.
"Din momentul semnarii contractului pentru realizarea celor noua obiecte din cadrul Aeroportului International Brasov, la nivelul Consiliului Judetean Brasov am facut demersurile necesare si am luat toate masurile pentru ca firma din Sibiu sa respecte prevederile contractuale si graficul de executie convenit. Am avut numeroase sedinte pe aceasta tema, cat si discutii cu reprezentantii firmei si de fiecare data am primit asigurari ca lucrurile vor intra in normal, in asa fel incat lucrarile prevazute in contract sa fie realizate. Din pacate, acest lucru nu s-a intamplat si de aceea am fost nevoiti sa recurgem la masura rezilierii contractului. Dorinta noastra a fost sa putem construi cele noua obiecte intr-un timp cat mai scurt. Vrem in continuare acest lucru si am incredere ca vom gasi un antreprenor care sa construiasca rapid cele sapte obiecte pe care le avem acum in procedura de achizitie", a spus presedintele Consiliului Judetean Brasov, Adrian-Ioan Vestea.
Firma din Sibiu fusese initial declarata castigatoare si pentru constructia terminalului de pasageri. Dupa solutionarea contestatiilor, contractul a fost semnat cu firma bucuresteana Bog'Art.
Constructii Sibiu castigase si contractul pentru construirea tronsonului de autostrada Suplacu de Barcau - Chiribis din A3, insa Compania de Drumuri a anulat licitatia respectiva si a reluat-o ulterior.
Marti, 13 Aprilie 2021, ora 18:04
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
Verdict in cazul mortii lui Maradona - A fost abandonat de medicii care i-au dat un tratament inadecvat
Au fost facute publice concluziile unui raport in cazul mortii lui Diego Maradona. Acesta a fost ...
Claudia iE,sEi cautaE familia din CisnaE die - Fata a fost iE,nfiataE iE,n Malta acum 24 de ani
"SALUTARI din MALTA! Numele meu romanesc a fost CIOBOATA CLAUDIA ELENA, m-am nascut pe data de ...
FOTO - Camion apicol plin cu stupi mistuit intr-un incendiu la Micasasa
Pompierii sibieni au fost solicitati sa intervina vineri seara la Micasasa, judetul Sibiu, pentru a ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor