Misiunea de cautare a Adelinei - Cea mai dificila din istoria recenta a ISU Sibiu

   

Gasirea Adelinei, misiune imposibilaOperatiunea de salvare a Adelinei s-a transformat intr-o misiune aproape imposibila. Copila a fost luata de apele Cibinului in timp ce se juca cu o prietena de aceeasi varsta. Totul s-a intamplat marti dupa - masa. De atunci, zeci de pompieri militari, scafandri si un salvamar au cautat-o pe Adelina in Cibin, in Olt si in barajul de la Robesti.

Citeste si: https://www.oradesibiu.ro/2020/06/26/fetita-cazuta-in-cibin-detalii-cutremuratoare-despre-ultimele-clipe-ale-copilei/

Rudele fetitei s-au plans ca echipajele ISU nu actioneaza eficient si nu fac tot ce pot ca sa gaseasca trupul Adelinei.

"Se intervine foarte slab. Cel mai tare ma nemultumeste ca nu cauta mai mult prin apa, pe la scorburi, pe sub salcii, pe unde se putea agata copila. Ei stau in barci. Trebuie o echipa organizata, care sa stea numai in apa. Sa mearga pana la Podu Olt. Sa intre in apa permanent, nu din barca. Asta vrem, sa o caute pe fundul apei, pe sub mal, pe sub crengi.Astazi sunt 4, 5 pompieri care o cauta pe Adelina, nu zeci, cum spun ei. Sa faca mai mult! Suntem distrusi. In viata nu mai e, dar macar sa putem s-o ducem acasa sa o ingropam. Si noi cautam in rand cu ei. Avem trei oameni in apa acum, dar noi nu avem posibilitatile lor. Azi nici scafandrii nu mai sunt. Au venit sambata, au cautat pe la Bungard, pe la Robesti si au plecat. sa iasa mai multi s-o caute, s-o gasim pe Adelina. Nimeni nu ne spune nimic. Noi speram ca poate, pana la urma, iese la suprafata. E ora 10, abia acum baga barca in apa. N-o cauta nimeni", spunea, luni dimineata, Ioan Mihai, bunicul fetei.

"Oamenii nostri lucreaza 48/ 24 ca sa o gaseasca pe fetita"
Comandantul ISU Sibiu, maiorul Lucian Trefas spune ca pompierii militari si scafandrii fac tot posibilul ca sa o gasesca pe fetita.

"Eu pot sa va spun ca noi facem tot ce se poate face in aceasta situatie dar interventia e organizata pe sectoare. Noi intervenim din zone diferite. Daca rudele nu ne vad mereu, nu inseamna ca noi nu suntem acolo. Incercam sa gasim alta metoda de interventie", a precizat, pentru Ora de Sibiu, comandantul ISU.

foto: ISU Sibiu / Facebook
Cea mai grea interventie din ultimii ani
Comandantul ISU isi aminteste ca, ultima misiune cu un grad de dificultate ridicat a fost in urma cu aproximativ trei ani, cand operatiunile de cautare a unei masini cazuta in raul Olt, au durat trei zile.

"Cautare de asa amploare nu am avut in istoria recenta a ISU Sibiu. Acum trei ani am cautat o masina cazuta in Olt dar misiunea de cautare a fetitei de 5 ani este mult mai complexa si dureaza deja de 7 zile. As vrea sa subliniez ca oamenii nostri lucreaza 48 h/24 h ca sa o gaseasca pe fetita. Pe scafandrii de la Valcea nu mai putem conta, au si ei misiunile lor. Incercam acum sa gasim scafandri din alta parte. E dificil dar nu renuntam. Vom cauta in continuare. Toate eforturile salvatorilor sunt concentrate pentru atingerea obiectivului si finalizarea interventiei", spune maiorul Lucian Trefas, comandantul ISU Sibiu.
Luni, 29 Iunie 2020, ora 16:58
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
Noi detalii despre cazul sibianului amendat ca a facut gratar in curtea casei
Un barbat din Sibiu acuza ca a fost amendat pe nedrept. Potrivit acestuia, un politist a intra in ...
O fabrica importanta din judetul Sibiu se inchide in curand
JLG a inaintat Uniunii planuri pentru inchiderea unitatii sale de productie din Medias, Romania. ...
Marturii din locul unde a fost gasita micuta cazuta in Cibin - "Era in apa, sub o salcie"
Povestea micutei Adelina, fetita care a cazut accidental in raul Cibin, a impresionat o intreaga ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor