Noul epicentru al pandemiei de coronavirus este in America de Sud

   

America de Sud este "un nou epicentru" al pandemiei de coronavirus, cu o situatie deosebit de alarmanta in Brazilia, a apreciat vineri Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS)."America de Sud a devenit un nou epicentru al bolii. In multe tari sud-americane, creste numarul de cazuri. Preocuparea se refera la multe dintre aceste tari, dar in mod clar cea mai afectata in acest stadiu este Brazilia", a declarat responsabilul pentru situatii de urgenta al OMS, Michael Ryan, in cadrul unei teleconferinte din Geneva, scrie Digi24.

In America de Sud, orase majore au fost lovite cu aceeasi forta precum Madrid, Milano sau New York, insa, spre deosebire de acestea, ele nu au sisteme medicale care sa amelioreze situatia. Orasele din Brazilia ingroapa siruri de scrie in gropi comune, iar sute de ecuadorieni cauta cadavrele celor dragi in spitale cu mult depasite numeric si tehnologic.

Luni, Brazilia a devenit a treia tara din lume ca numar de contaminari cu coronavirusul, urcand de la locul al saselea, in spatele SUA si Rusiei. Comunitatea stiintifica este de parere ca datele anuntate de minister sunt mult subestimate, posibil de pana la 15 ori, tara efectuand inca prea putine teste.
Sambata, 23 Mai 2020, ora 16:27
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
Localitatile din Sibiu unde apa nu e potabila - Oamenii o beau fara sa stie ca e contaminata
In peste 800 de comune din Romania apa nu este potabila. Oamenii o beau fara sa stie ca este ...
FOTO - Ferrarri facut praf intr-un accident in judetul Alba
Un Ferarri a fost puternic avariat duminica dupa-amiaza, in comuna Sugag din judetul Alba. Masina ...
A murit Willy Schuster. Avea 53 de ani
In aceasta dimineata a decedat Willy Schuster, cunoscut activist pentru mediu, fermier in Mosna, ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor