O cupa de excavator a stat ore in sir in mijlocul autostrazii A1 intre Sibiu si Deva

   

Pare ceva ireal, dar chiar asa s-a intamplat. O cupa de exacator ce a cazut dintr-un camion pe auostrada Sibiu - Deva pe sensul de mers spre Cunta, a stat pe banda a II-a a drumului mai bine de trei ore. Un sofer a povestit ca a evitat impactul in ultima clipa. Politia le-a transmis celor ce au sunat sa semnaleze situatia ca nu e de competenta acestei institutii sa rezolve problema.O situatie tipic romaneasca s-a petrecut zilele trecute pe autostrada A1, intre Deva si Sibiu. O cupa de excavator de dimensiuni apreciabile a stat ore in sir pe banda a II-a a autostrazii pe sensul de mers catre Sibiu in apropiere de Orastie. Au trecut mai bine de trei ore pana cand cupa sa fie luata de acolo, iar acest lucru nu l-au facut autoritatile ci soferul camionului de unde aceasta a cazut in drum. "Cupa de excavator se afla pe banda a doua a sensului de mers spre Orastie, inainte de intrarea pe podul de peste Mures, aproape de Uroi. Noroc ca eu veneam pe prima banda. Aveam 120 la ora si din acest motiv n-am apucat sa o si fotografiez. Era in jurul orei 20.00. Pana la Orastie n-am intalnit nicio masina a firmei de paza. Am oprit la prima benzinarie de pe autostrada (situata intre Orastie si Aurel Vlaicu - n.red.) si le-am spus angajatilor de acolo despre cupa de excavator. Mi-au raspuns ca ei nu au numar de la firma de paza, dar ca au sunat la politie, iar politia le-a raspuns ca nu e de competenta lor. Mi se pare absurda, chiar revoltatoare situatia", a povestit un sofer celor de la evz.ro.

Reprezentantii CNADNR au confirmat incidentul si spun ca lor le-a fost semnalata existenta cupei de excavator la ora 22.35 (la doua ore si jumatate dupa tentativa soferului amintit anterior), la kilometrul 356 + 500. Acestia mai spun ca, in conformitate cu relatarile agentilor firmei de paza angajata pentru tronsonul de autostrada, cupa de excavator ar fi cazut de pe un trailer. Soferul camionului ar fi sesizat lipsa si s-a intors sa o ridice.

Aceiasi reprezentanti ai CNADNR au fost informati ca, la fata locului, au si echipaje de politie ale Sectiei Autostrazi din cadrul IGPR. Cei de la IPJ Hunedoara nu stiau absolut nimic despre incident, pe motiv ca Sectia Autostrazi se subordoneaza direct Inspectoratului General al Politiei.

Biroul de presa al IGPR sustine ca o prima sesizare a existentei unei cupe de excavator pe A 1, la kilometrul 356+500, a fost facuta la 19.45, iar "in jurul orei 20.00" echipaje de politie impreuna cu reprezentanti ai CNADNR au ajuns la fata locului dar nu au mai gasit nicio cupa de excavator si nici vreun trailer suspect. Soferii care au trecut prin zona, cu cateva minute inainte de ora 20.00, spun ca acea cupa se afla inca pe carosabil si, pe o distanta de 10 kilometri, pe sensul de mers spre Sibiu, nu se afla niciun camion care sa se intoarca, eventual pe banda de urgenta, pe contrasens, pentru a o recupera.

Share on Facebook

Share on Twitter
Luni, 12 Septembrie 2016, ora 22:35
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
FOTO: Fenomen fascinant pe cerul Sibiului - Nori noctilucenti surprinsi in imagini
Un fenomen fascinant a putut fi observat pe cerul Sibiului, duminica, la lasarea serii. Este vorba ...
VIDEO: Stadiul lucrarilor pe autostrada Sibiu - Boita - Imagini de pe santier
Se lucreaza intens pe autostrada Sibiu - Pitesti, pe lotul Sibiu - Boita. Progresul fizic in acest ...
Peste 1000 de angajati din Sibiu raman fara locuri de munca - Noua firme fac concedieri colective
"In perioada 15 mai - 8 iulie, la ITM Sibiu s-au depus 19 notificari privind concedierile colective. ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor