Pacientii asimptomatici sunt externati din spitalele din Sibiu - Cati au plecat acasa

   

Treisprezece pacienti cu coronavirus au fost externati din spitalele din Sibiu. Cu totii sunt asimptomatici, motiv pentru care pot continua tratamentul la domiciliu.Chiar daca nu sunt complet vindecati, pacientii asimptomatici sunt lasati acasa, potrivit ordinului ministrului Nelu Tataru, care prevede reguli mai relaxate in ceea ce priveste externarea pacientilor cu simptome usoare sau fara simptome.

Purtatorul de cuvant al DSP Sibiu, Krisztina Gaal, spune ca, de la intrarea in vigoare a ordinului si pana luni, din spitalele din Sibiu au fost externati 13 pacienti. Sase dintre acestia au fost internati la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Sibiu, patru sunt copii de la Spitalul de Pediatrie, iar trei au fost pacienti la Spitalul de Pneumoftiziologie.

Externari mai rapide pentru bolnvii cu forme usoare
Ordinul nr. 1837/2020 al ministrului Sanatatii, Nelu Tataru, prevede reguli mai relaxate pentru externarea pacientilor asimptomatici sau cu simptome usoare. Asimptomaticii pot fi externati dupa 10 zile de la primul test pozitiv, chiar daca un test de control ulterior arata ca sunt in continuare pozitivi, cu conditia izolarii la domiciliu pana la implinirea a 14 zile, cat dureaza perioada de izolare.

Pacientii asimptomatici, care sunt negativi la testul de control, pot fi externati dupa 10 zile fara a mai fi obligati sa se izoleze la domiciliu. In ceea ce priveste pacientii cu simptome usoare, spitalizarea trebuie sa dureze cel putin 14 zile, si nu trebuie sa aiba febra cel putin 72 de ore consecutiv, iar simptomatologia sa fie ameliorata.

Numarul cazurilor de coronavirus in Sibiu a ajuns la 650
In judetul Sibiu, de la debutul pandemiei si pana in prezent au fost confirmate pozitiv in urma testarii SARS CoV-2, 650 de persoane, dintre care 605 adulti si 45 copii. Pana la data curenta au fost declarate vindecate si externate 484 de persoane, iar 52 persoane au decedat, din randul celor confirmate pozitiv. De asemenea, patru persoane au fost reinfectate dintre cele care au fost vindecate si externate, pana in prezent.
Luni, 29 Iunie 2020, ora 14:51
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
Noi detalii despre cazul sibianului amendat ca a facut gratar in curtea casei
Un barbat din Sibiu acuza ca a fost amendat pe nedrept. Potrivit acestuia, un politist a intra in ...
O fabrica importanta din judetul Sibiu se inchide in curand
JLG a inaintat Uniunii planuri pentru inchiderea unitatii sale de productie din Medias, Romania. ...
Marturii din locul unde a fost gasita micuta cazuta in Cibin - "Era in apa, sub o salcie"
Povestea micutei Adelina, fetita care a cazut accidental in raul Cibin, a impresionat o intreaga ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor