Peste 100 de persoane sunt in continuare in carantina la Sibiu

   

In judetul Sibiu, de la debutul pandemiei si pana in prezent au fost efectuate un numar de 4027 de teste. In ceea ce priveste numarul de persoane confirmate in urma testarii SARS CoV-2, in judetul Sibiu sunt 479 de persoane confirmate pozitiv (dintre care 449 adulti si 30 copii) si 2093 de persoane confirmate negativ.
Pana la data curenta au fost declarate vindecate si externate 342 de persoane, iar 39 persoane au decedat, din randul celor confirmate pozitiv.

La data curenta, Centrul Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Cpt. Dumitru Croitoru" al judetului Sibiu monitorizeaza un numar de 1195 persoane izolate si 105 persoane in carantina.

Centrul Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei a pus la dispozitia cetatenilor si a autoritatilor publice doua numere de telefon (0269-211254 si 0269-216103 si adresa de mail cjcci@isusibiu.ro), la care sibienii au efectuat in ultimele 24 de ore 128 de apeluri pentru a solicita diferite informatii, in contextul COVID-19. Mentiona ca, activitatea Centrului Judetean de Coordonare si Conducere a Interventiei se desfasoara operativ non-stop la dispozitia cetatenilor si a autoritatilor publice locale, in vederea gestionarii tuturor situatiilor aparute in contextul prevenirii raspandirii virusului SARS CoV-2.

In ceea ce priveste solicitarile la numarul de Urgenta 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Cpt. Dumitru Croitoru" al judetului Sibiu in ultimele 24 de ore, au raspuns unui numar de 30 de solicitari, iar Serviciul Judetean de Ambulanta Sibiu unui numar de 83 de solicitari. Interventiile au fost preponderent cazuri de natura medicala.

In ziua de 22.05.2020, politistii au actionat in sistem integrat, alaturi de jandarmi si politisti locali, in contextul prevenirii si combaterii raspandirii COVID - 19.

Astfel, au fost executate 59 misiuni specifice, fiind verificat modul de respectare a masurilor si interdictiilor impuse in aceasta perioada in cazul a 835 de persoane si 2 SC/PFA.

Prefectul judetului Sibiu, Mircea Cretu, face un apel catre toti locuitorii judetului nostru sa respecte masurile privind prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 si sa aiba in continuare un comportament responsabil, intrucat actiunile individuale pot avea efecte asupra intregii comunitati.
Sambata, 23 Mai 2020, ora 14:24
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
Localitatile din Sibiu unde apa nu e potabila - Oamenii o beau fara sa stie ca e contaminata
In peste 800 de comune din Romania apa nu este potabila. Oamenii o beau fara sa stie ca este ...
FOTO - Ferrarri facut praf intr-un accident in judetul Alba
Un Ferarri a fost puternic avariat duminica dupa-amiaza, in comuna Sugag din judetul Alba. Masina ...
A murit Willy Schuster. Avea 53 de ani
In aceasta dimineata a decedat Willy Schuster, cunoscut activist pentru mediu, fermier in Mosna, ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor