Povestea medicului care a salvat Sibiul de ciuma de acum 500 de ani: izolare, adunari publice interzise, dar si "broaste uscate si pulverizate"

Luni, 18 Mai 2020, ora 14:34
81 citiri
Un set amplu de masuri de distantare sociala si sanitatie impuse de Johannes Salzmann, medic al Sibiului in 1510, au facut ca orasul de pe malul Cibinului sa scape fara niciun caz infectat de ciuma care bantuia pe atunci toata Europa. Masurile de izolare si distantare aplicate si acum erau, insa, pe vremuri insotite si de unele fara efect, dupa cum avea sa demonstreze mai tarziu stiinta.
In timp ce nu doar in Europa, dar si Transilvania, era decimata de un nou val de ciuma, Sibiul a reusit sa ...citește toată știrea

Disclaimer: Știrile locale sunt preluate automat de Ziare.com din publicațiile locale partenere. Ziare.com nu are niciun rol editorial în selectarea știrilor, iar publicațiile locale își asumă în totalitate răspunderea pentru conținut. Pentru orice sesizări privind conținutul acestor materiale de presă, contactați direct sursa principală, adică site-ul local.