Precizari despre carantina de la Medias, Avrig si Orlat - La ce ora se inchid magazinele si ce model de declaratie se accepta

   

Duminica a avut loc sedinta extraordinara a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, in cadrul careia s-a prezentat Planul de actiune integrat pentru asigurarea masurilor specifice pe timpul instituirii carantinei in municipiul Medias, orasul Avrig si localitatea Orlat.
Totodata s-au facut clarificari cu privire la anumite aspecte semnalate din momentul aprobarii Hotararilor nr. 90, 91 si 92:

In ceea ce priveste activitatea creselor si afterschool-urilor este permisa numai cu respectarea conditiilor stabilite prin ordin comun al ministrului educatiei si cercetarii, al ministrului muncii si protectiei sociale si al ministrului sanatatii, emis in temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificarile si completarile ulterioare.
In ceea ce priveste activitatea Serviciului Permise si Inmatriculari precum si a Serviciului Pasapoarte, aceasta se desfasoara conform programului stabilit cu respectarea masurilor de protectie impotriva SARS CoV-2.
Deplasarea persoanelor catre Aeroportul International Sibiu se poate face in baza biletului de avion ca document justificativ, precum si declaratia pe propria raspundere pentru persoanele care transporta calatorii la aeroport.
Operatorii economici care au ca activitate prepararea de alimente/bauturi, isi inceteaza activitatea cu publicul la ora 20:00. Insa activitatea poate continua non-stop pentru livrarile la domiciliu.
In ceea ce priveste declaratia pe propria raspundere, aceasta se poate completa si in format electronic si pe hartie (printata sau olograf).
In ceea ce priveste adeverinta eliberata de angajator, nu are un model tip, precum declaratia pe proprie raspundere. Pentru verificarea deplasarii in scop profesional este necesara prezentarea unuia dintre cele 3 documente justificative: declaratia pe proprie raspundere, legitimatia de serviciu vizata la zi, adeverinta de la angajator.

DESCARCA MODELUL DECLARAEsIEI PE PROPRIE RASPUNDERE
De asemenea precizam faptul ca este esential sa intelegem cu totii ca masura de carantina este instituita pe o perioada de doar 14 zile, si pentru a depasi cu bine aceasta situatie este nevoie de un efort comun din partea fiecarui cetatean, angajator si autoritate publica.
Duminica, 22 Noiembrie 2020, ora 18:36
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
FOTO Presedintele Klaus Iohannis, fotografiat la schi, in Paltinis
Presedintele este cunoscut ca un impatimit al sportului, dovada a stat si forma de exceptie pe care ...
FOTO Primul mare magazin deschis in centrul Sibiului pe timp de pandemie
In incinta hotelului Imparatul Romanilor, in locul fostului magazin Massimo Dutti, s-a deschis cel ...
REPORTAJ - Prima zi de vaccinare la Sibiu - Programari decalate, dar oamenii au asteptat rabdatori la coada
Luni, 18 ianuarie a debutat etapa a doua de imunizare impotriva Sars CoV-2. In municipiul Sibiu, ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor