Prima mare institutie de invatamant care muta cursurile studentilor in online

   

Nenumarate universitati din lume au fost nevoite sa inchida campusurile, ca masura de distantare sociala. Cambridge este prima mare institutie de invatamant care muta anul universitar 2020-2021, in online.Cambridge anunta ca va tine cursurile online, pana in 2021. Stefan, student la Politehnica, nu este convins ca ar fi o varianta buna.

"Nu cred ca ar fi un lucru atat de benefic nici pentru studenti, avand in vedere laboratoarele la care ar trebui sa luam contact cu materialele prezentate. Teste, examene, colocvii le putem lua dar cand suntem nevoiti sa aplicam ceea ce am invatat, cum o sa fie?", spune Stefan Mihaila.

Stefan considera ca performanta studentilor nu ar scadea, ba din contra: "Am observat ca majoritatea au crescut in medie, s-au folosit probabil si alte mijloace de informare in timpul testelor".

Unii profesori considera ca un an universitar online in Romania ar fi complicat.

"Discrepantele dintre centrele universitare mari si cele mai mici, se vor adanci. Mijloacele IT sunt insuficiente pentru studentii nostri. Implicatiile asupra studentilor, pot fi negative iar performanta poate scadea. In plus, sunt activitati practice, experimentale ce nu pot fi facute virtual", declara prof.dr.ing. Ilie Filip.

Numarul studentilor inscrisi in invatamantul superior de licenta, este intr-o continua scadere, conform statisticilor publicate de Ministerul Educatiei si Cercetarii.
Sambata, 23 Mai 2020, ora 12:59
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
Localitatile din Sibiu unde apa nu e potabila - Oamenii o beau fara sa stie ca e contaminata
In peste 800 de comune din Romania apa nu este potabila. Oamenii o beau fara sa stie ca este ...
FOTO - Ferrarri facut praf intr-un accident in judetul Alba
Un Ferarri a fost puternic avariat duminica dupa-amiaza, in comuna Sugag din judetul Alba. Masina ...
A murit Willy Schuster. Avea 53 de ani
In aceasta dimineata a decedat Willy Schuster, cunoscut activist pentru mediu, fermier in Mosna, ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor