Primaria Sibiu instituie o taxa speciala pentru terase - Valoarea ei este aproape modica

   

Primaria Sibiu instituie o taxa speciala pentru terase care inlocuieste taxa platita pentru ocuparea domeniului public.In sedinta ordinara a Consiliului Local Sibiu din 28 mai, primarul Astrid Fodor va propune inlocuirea taxei de ocupare a domeniului public pentru terase cu o taxa speciala pentru amplasarea teraselor.

"Pentru a incuraja si sustine mediul de afaceri local, Primaria Sibiu continua sa adopte masuri care sa genereze efecte pozitive pe termen lung asupra dezvoltarii economice a Sibiului. Terasele fac parte din farmecul Sibiului, atat pentru sibienii care isi petrec timpul liber in centru, cat si pentru turistii care viziteaza orasul, reprezentand un pilon important in turismul local. Acesta este unul dintre motivele pentru care am extins pietonalul din centrul istoric si vom continua sa eliberam de masini noi zone, facand loc Sibiului frumos, inclusiv acestor terase. In sensul sprijinirii proprietarilor acestor structuri, voi propune Consiliului Local inlocuirea taxei de ocupare a domeniului public cu o taxa speciala de amplasare a teraselor. Am ales aceasta varianta deoarece terasele sunt amplasate pe domeniul public aproape pe tot parcursul anului si, de aceea, se pot incadra in alta categorie decat ocuparea temporara a domeniului public", spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Taxa speciala ar urma sa se aplice proprietarilor de hoteluri care includ restaurante, restaurantelor, cafenelelor si barurilor care doresc amplasarea de terase pe domeniul public. In acest an dificil, cuantumul taxei a fost stabilit la o valoare modica, de 0,5 lei/mp/zi.

Daca este aprobata de Consiliul Local, noua taxa va fi perceputa incepand din luna iunie. O facilitate oferita operatorilor in acest context dificil se refera la modalitatea de plata a taxei. Daca inainte aceasta trebuia achitata in avans pentru a obtine avizul de ocupare a domeniului public, anul acesta, taxa speciala pentru amplasarea teraselor va putea fi platita pana la finalul perioadei de valabilitate a avizului emis, dand astfel timp operatorilor sa inceapa sa incaseze dupa redeschidere.
Vineri, 22 Mai 2020, ora 16:40
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
Localitatile din Sibiu unde apa nu e potabila - Oamenii o beau fara sa stie ca e contaminata
In peste 800 de comune din Romania apa nu este potabila. Oamenii o beau fara sa stie ca este ...
FOTO - Ferrarri facut praf intr-un accident in judetul Alba
Un Ferarri a fost puternic avariat duminica dupa-amiaza, in comuna Sugag din judetul Alba. Masina ...
Coronavirus, Sibiu. Cifre ciudate transmise de DSP
56 persoane au fost declarate ca fiind vindecate intr-o singura zi, iar testele variaza de la o zi ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor