Rasare inca un Kaufland la Sibiu - Centru comercial de amploare pe Calea Cisnadiei

   

Terenul pe care urmeaza a fi construit noul Kaufland se invecineaza cu localitatea Cisnadie, Cimitirul Municipal si cartierul Hipodrom IV si se afla peste drum de Cartierul Arhitectilor. Este o zona care nu a cunoscut dezvoltarea, la fel ca terenurile invecinate. "O rezerva mare de teren needificat ce permite reorganizarea coerenta a unor suprafete mari, realizarea de artere care sa preia o parte din traficul prezent pe Calea Cisnadiei cu zonele vecine existente si includerea de functiuni de agrement/loisir", se arata in memoriul general depus pentru aprobare la primaria Sibiu.
Este vorba mai exact de 23.344 metri patrati de teren pentru care s-a emis certificatul de urbanism. Pe langa hypermarket-ul Kaufland, pe terenurile adiacente se vor putea ridica locuinte colective, vor fi amenajate zone verzi, de agrement si sportive, dar si locuri de joaca pentru copii.

Dar, poate cel mai mare beneficiu al noii investitii este faptul ca in a doua etapa, dupa construirea magazinului, se vor amenaja doua artere care vor face legatura cu Sibiul, precum si un sens giratoriu. "Se vor propune doua artere secundare care vor fi o alternativa la intrarea si iesirea de pe DJ 106C printr-un sens giratoriu. Traseele propuse leaga strada Siretului in doua puncte creandu-se astfel posibilitatea de degrevare a intrarii existente in Sibiu si deschiderea de rute alternative de preluare a circulatiei inspre si dinspre municipiul Sibiu, facandu-se astfel accesibila Calea Dumbravii si usurand traficul pe strazile Dima si Rahovei", se arata in memoriu.

Dupa finalizare cele doua noi strazi vor fi cedate catre Primarie pentru administrare.

Propunerile sunt supuse dezbaterii publice. Cei care doresc sa aduca amendamente o pot face pana in data de 13 noiembrie pe adresa Primariei municipiului Sibiu str. Brukenthal nr. 2 sau pe adresa de e-mail pms@sibiu.ro
Vineri, 23 Octombrie 2020, ora 10:39
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor