Rezultatele de la Bac 2020 - Zero la suta promovabilitate pentru un liceu din judetul Sibiu

   

Ministerul Educatiei si Cercetarii a centralizat rezultatele din prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2020. Rata de promovare, inainte de contestatii, inregistrata de absolventii studiilor liceale care au sustinut probele examenului de Bacalaureat in sesiunea iunie-iulie 2020, la nivelul judetului Sibiu, este de 71,8% Din sesiunea curenta, rata de promovare este 78,23%, iar din sesiunile anterioare, 37%. Comparativ cu anul trecut, rata de promovare a scazut cu 4,46%In sesiunea iunie-iulie 2020, au promovat 1 836 de candidati, dintr-un total de 2 557 candidati prezenti. Dintre acestia, 1 725 de candidati sunt din promotia curenta, iar 111 de candidati sunt din promotiile anterioare. Precizam ca 148 candidati au absentat, iar 4 candidati au fost eliminati pentru frauda sau tentativa de frauda. Acestia nu se vor putea inscrie la urmatoarele doua sesiuni ale examenului national de Bacalaureat.

Elevii de zece ai Sibiului

7 candidati au obtinut media generala 10;
58 candidati au obtinut nota 10 la proba de Limba si literatura romana;
23 candidati au obtinut nota 10 la proba de Istorie;
35 candidati au obtinut nota 10 la proba de Matematica;
69 candidati au obtinut nota 10 la proba de Biologie;
2 candidati au obtinut nota 10 la proba de Chimie;
15 candidati au obtinut nota 10 la proba de Fizica;
17 candidati au obtinut nota 10 la proba de Geografie;
15 candidati au obtinut nota 10 la proba de Informatica;
23 candidati au obtinut nota 10 la proba de Logica si argumentare;
1 candidat a luat nota 10 la proba de Psihologie

Niciun elev nu a luat Bac-ul la un liceu din Tarnava
La nivelul judetului Sibiu nu exista unitati de invatamant cu procent de promovabilitate de 100%, iar o singura unitate de invatamant are un procent de promovabilitate de 0% (Liceul Tehnologic "Stanescu Valerian" Tarnava, unde 2 candidati au sustinut examenul de Bacalaureat).

Cele mai mari procente de promovare s-au inregistrat in urmatoarele judete: Cluj (77,8%), Sibiu (71,8%), Iasi (71,4%),

Brasov (71%), Bacau (70%).

Precizam ca nota minima de promovare, pentru fiecare disciplina, este 5 (cinci), iar media finala pentru promovarea examenului este minimum 6 (sase). Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidatilor prezenti, incluzand in aceasta categorie si candidatii eliminati.

La nivel national, rata de promovare este de 62,9%, pentru promotia curenta rata de promovare este 71.4%, iar pentru promotiile anterioare 25.00%.

Rezultatele (inainte de contestatii) au fost afisate astazi, 30 iunie, la ora 12:00, atat in centrele de examen, cat si pe pagina web dedicata, bacalaureat.edu.ro.

In conformitate cu prevederile art. 5 si ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protectia datelor - RGPD), precum si cu solicitarea Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educatiei si Cercetarii a publicat rezultatele elevilor prin anonimizarea numelui si a prenumelui.

Cand se depun contestatiile
Contestatiile pot fi depuse atat in format fizic, cat si electronic, in zilele de 30 iunie, in intervalul orar 16:00 - 19:00 si pe data de 1 iulie, in intervalul orar 8:00 - 12:00. In acest caz, candidatii completeaza, semneaza si depun/transmit electronic si o declaratie-tip in care se mentioneaza faptul ca au luat cunostinta ca nota acordata ca urmare a solutionarii contestatiei poate modifica, dupa caz, nota initiala, prin crestere sau descrestere. Pentru candidatii minori, declaratia-tip este semnata si de catre parintii/reprezentantii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anuntate duminica, 5 iulie.

Informatii detaliate legate de rezultatele din prima sesiune a examenului national de Bacalaureat 2020 (inainte de contestatii), inclusiv un istoric pe ultimii cinci ani, pot fi consultate in dosarul de presa atasat.
Marti, 30 Iunie 2020, ora 14:45
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
Noi detalii despre cazul sibianului amendat ca a facut gratar in curtea casei
Un barbat din Sibiu acuza ca a fost amendat pe nedrept. Potrivit acestuia, un politist a intra in ...
O fabrica importanta din judetul Sibiu se inchide in curand
JLG a inaintat Uniunii planuri pentru inchiderea unitatii sale de productie din Medias, Romania. ...
Marturii din locul unde a fost gasita micuta cazuta in Cibin - "Era in apa, sub o salcie"
Povestea micutei Adelina, fetita care a cazut accidental in raul Cibin, a impresionat o intreaga ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor