S-au stabilit regulile pentru redeschiderea teraselor si barurilor - Si clientii au obligatii

   

Mesele de pe terasele restaurantelor si barurilor trebuie amplasate la o distanta de cel putin 2 metri una de alta, cu un culoar liber intre ele de 1,5 metri cu tot cu scaune, clientii vor fi obligati sa poarte masca de protectie doar in anumite zone, nu si la masa, iar numarul de clienti aflati la o masa va fi limitat la 6-8 persoane, sunt normele finale stabilite de Asociatia Restaurantelor din Romania (HORA) cu Guvernul.
Normele au fost definitivate si urmeaza sa fie lansate in perioada imediata, a declarat pentru Profit.ro Dragos Petrescu, secretar general HORA si proprietar al lantului de restaurante City Grill, scrie Profit.ro.

Inainte de a fi prezentata aici, informatia a fost anuntata pe Profit Insider Luni, Profit.ro a anuntat in premiera ca HORA si Guvernul au decis ca terasele sa fie redeschise la 1 iunie, iar din doua in doua saptamani va fi deschis gradual restul restaurantelor, respectiv mai intai 50% din interior, iar apoi integral si in interior.

Noile reguli

- departarea meselor la cel putin 2 metri una de alta

- stabilirea unui culoar liber de 1,5 metri intre mese, cu tot cu scaunele din jurul lor. Adica intre scaunul de la o masa si cel mai apropiat de la masa vecina sa fie 1,5 metri.

- va fi obligatorie purtarea mastilor de catre personal

- clientii vor fi obligati sa poarte masti doar in zonele de confluenta, atunci cand se ridica de la masa si merg la toaleta sau la bar sau se intalnesc cu alti clienti de la mesele vecine. La masa lor nu trebuie sa poarte masca. - la o masa au voie cel mult 6-8 persoane.

- dupa fiecare folosire a mesei, aceasta trebuie dezinfectata. Restaurantele trebuie sa cumpere dezinfectanti - triaj epidemiologic pentru angajati

- li se va lua temperatura la fiecare intrare in schimb, care nu trebuie sa depaseasca 37 de grade pentru a fi primiti la munca.

- va fi la latitudinea barurilor daca vor sau nu sa testeze si temperatura clientilor.
Vineri, 22 Mai 2020, ora 13:20
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
Localitatile din Sibiu unde apa nu e potabila - Oamenii o beau fara sa stie ca e contaminata
In peste 800 de comune din Romania apa nu este potabila. Oamenii o beau fara sa stie ca este ...
FOTO - Ferrarri facut praf intr-un accident in judetul Alba
Un Ferarri a fost puternic avariat duminica dupa-amiaza, in comuna Sugag din judetul Alba. Masina ...
Coronavirus, Sibiu. Cifre ciudate transmise de DSP
56 persoane au fost declarate ca fiind vindecate intr-o singura zi, iar testele variaza de la o zi ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor