Se construieste hipermarketul de pe Calea Cisnadiei - USR a pierdut procesul prin care bloca proiectul

   

Dupa mai bine de doi ani de procese in care au incercat sa blocheze scoaterea din categoria de spatiu verde si agrement al unui teren de peste 7.000 de metri de pe Calea Cisnadiei, USR a pierdut procesul in instanta. Astfel cei de la REWE Romania au depus documentatia pentru construirea unui hipermarket in zona respectiva, investitia fiind estimata la 5 milioane lei. USR Sibiu a pierdut procesul prin care au cerut in instanta sa blocheze hotararea 224/2018 (detalii AICI) a consiliului local al municipiului, hotarare care aproba scoaterea din categoria de zona verde si pentru agrement, a unui teren de 7.500 de metri patrati de pe Calea Cisnadiei, la limita dintre capitala judetului si Cisnadie. Astfel terenul respectiv poate fi folosit acum pentru amenajarea de obiective cu activitati comerciale.Citeste si
Stadiul santierelor din Sibiu - Pista de biciclete...
apr. 12, 2021
Dezastrul din centrele de plasament din Sibiu - Copii...
apr. 12, 2021
Aceasta este zona unde se va amenaja viitorul hipermarket USR-ul spune ca "am ramas singuri"
Adrian Echert, de la USR Plus Sibiu, spune ca era inevitabil sa se intample acest lucru si totul a fost o chestiune de timp. Reprezentatul USR afirma ca dupa ce a fost pierdut primul termen al procesului prin care se incerca blocarea HCL 224/2018, s-a decis la nivel de partid ca nu se mai face recurs la sentinta.
"Am pierdut in prima instanta, iar apoi am renuntat la recurs. Aveam sanse mici de castig, si dezvoltatorii ne-au imputat si cheltuieli de judecata. Practic noi am ramas singuri in povestea asta. Initial au fost si cei de la Asociatia de Proprietari din zona implicati, dar au renuntat in timp", a spus Echert, pentru Ora de Sibiu.
Investitia Penny se ridica la aproximativ cinci milioane lei - Foto: arhiva Au stopat amenajarea unui nou giratoriu. Deocamdata...
Acesta spune ca spera ca sensul giratoriu, propus in proiectul initial sa nu mai fie aprobat de primarie. "Dezvoltatorul dorea sa amenajeze acolo un sens giratoriu, care in actuala configurare a traficului in zona respectiva, nu isi mai are rostul. Doamna primar, Astrid Fodor, chiar a confirmat ulterior ca nu se va mai aproba acel sens giratoriu, pentru ca s-au facut lucrari de fluidizare a traficului, intre timp", a mai spus reprezentantul USR.
Se amenajeaza un hipermarket Penny
In aceste conditii cei de la Rewe Projecktentwicklung Romania SRL, au reluat procedurile prin care sa dezvolte in zona respectiva proiectul dorit inca de acum trei ani. Mai exact in zona o sa fie amenajat un hipermarket, dezvoltatorul cerand deja la Agentia pentru Protectia Mediului din Sibiu, aprobarea unui memoriu, in acest sens. Magazinul se va intinde pe 1325 metri patrati si va fi amenajata si o parcare cu 40 de locuri. Accesul auto se va face direct din Calea Cisnadiei.
Luni, 12 Aprilie 2021, ora 18:01
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
Verdict in cazul mortii lui Maradona - A fost abandonat de medicii care i-au dat un tratament inadecvat
Au fost facute publice concluziile unui raport in cazul mortii lui Diego Maradona. Acesta a fost ...
Claudia iE,sEi cautaE familia din CisnaE die - Fata a fost iE,nfiataE iE,n Malta acum 24 de ani
"SALUTARI din MALTA! Numele meu romanesc a fost CIOBOATA CLAUDIA ELENA, m-am nascut pe data de ...
FOTO - Camion apicol plin cu stupi mistuit intr-un incendiu la Micasasa
Pompierii sibieni au fost solicitati sa intervina vineri seara la Micasasa, judetul Sibiu, pentru a ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor