Sibianul Claudiu Falamas, compozitorul muzicii pentru premiera spectacolului "Ierusalim"

   

Tanarul artist sibian, Claudiu Falamas, este compozitorul muzicii premierei spectacolului "Ierusalim", in regia Bogdan Saratean. Textul lui Jez Butterworth, intr-o paleta de ritmuri dintre cele mai diferite.
Vineri, 22 februarie 2019, Teatrul National "Radu Stanca" Sibiu prezinta in avanpremiera, la sala mare, spectacolul cu piesa "Ierusalim" de Jez Butterworth, in regia sibianului Bogdan Saratean. Muzica spectacolului, compusa de tanarul Claudiu Falamas, aduce spectatorului, asemeni textului ce sta la baza premierei "Ierusalim", un mix de emotii dintre cele mai variate: de la calm si seninatate la deznadejde, de la dezgust, furie, suferinta la dragoste, speranta si incredere.

"Mi-a placut textul lui Jez Butterworth, "Ierusalim", inca din 2014, cand a fost prezentat ca spectacol lectura in cadrul Festivalului International de Teatru de la Sibiu. Nici nu am indraznit sa ma gandesc atunci ca voi compune muzica pentru acest spectacol, cinci ani mai tarziu. Lumea din "Ierusalim" e o lume a periferiilor, a problemelor aferente periferiilor, a mizeriei din noi si din jurul nostru. Ce am incercat eu sa fac prin fiecare partitura a fost sa aduc bucuria, sensibilitatea, emotia, care nu sunt atributele exclusive ale lumii bune, sunt trairi si ale celor mai putin norocosi, din periferiile oraselor. Umanitate este si acolo, unde aparent nu mai e nimic. Avem doua lumi muzicale: lumea magica, unde muzica vine din pamant din copaci, din padure, din frunze, din aer, de departe, de nicaieri, de peste tot. Muzica launtrica. Muzica pamantului. Muzica strabunilor, stramosilor Byron, care sunt ingropati in pamantul acela - si lumea reala. Lumea pamanteana. Muzica punk, tek, electro. Muzica party-urilor. Muzica drogurilor si protestelor la adresa sistemului in care traim. Sunetul tobei, prezent in diferite forme, leaga, incheaga cele doua lumi muzicale. Ma bucura forma in care compozitia mea muzicala imbraca acest text, ma bucura receptivitatea actorilor TNRS si mai ales forta pe care actorii din distributie o dau partiturilor mele. Sper ca emotiile pe care am incercat sa le codific in muzica acestui spectacol sa ajunga la pubic", spune Claudiu Falamas

Claudiu Falamas
Claudiu Falamas (n. 1990) a absolvit cursurile Departamentului de Arta Teatrala (licenta si master), din cadrul Facultatii de Litere si Arte, Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu. Desi in multe dintre proiectele la care a participat s-a afirmat ca actor ("Romeo si Julieta", "Visul unei nopti de vara", "Scrisori Pierdute", toate in regia lui Bogdan Saratean), Claudiu Falamas s-a remarcat si prin talentul sau muzical, creand atat performance-uri inspirate, de cele mai multe ori, din opera poetica a unor scriitori celebri autohtoni si universali ("BEAT BUKOWSKI", "Trenul cu 2 locomotive"), cat si muzica pentru diverse spectacole sibiene.

Spectacolul "Ierusalim" ii are in distrbutie pe actorii TNRS Florin Cosulet, Mihai Coman, Pali Vecsei, Ioan Paraschiv, Catalin Patru, Veronica Arizancu, Cristina Ragos, Cendana Trifan, Viorel Rata, Cristian Stanca, Serenela Muresan, Codruta Vasiu, Vlad Robas. Alaturi de acestia din distributia spectacolului face parte si copilul Dragos Bucsa dar si gaina Rouzi si pestele Leonard. Spectacolul va avea premiera sambata, 23 februarie 2019 si va putea fi revazut pe 17 martie si 10 aprilie a.c.

Bilete online, la aceleasi preturi ca in agentia teatrala

Programul complet de spectacole al Teatrului National "Radu Stanca" Sibiu este publicat pe site-ul oficial al TNRS: www.tnrs.ro/program. Tot de pe site-ul oficial al teatrului, pot fi cumparate si biletele pentru spectacole, fara niciun comision sau cost suplimentar. Biletele cumparate online pot fi prezentate la intrarea in sala de spectacol, in format electronic, direct de pe telefon - nefiind necesara printarea lor.
Joi, 21 Februarie 2019, ora 18:36
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
Taximetrist batut cu bestialitate la Sibiu - A zacut inconstient ore in sir pe asfalt
Barbatul s-a deplasat pe strada Fundatura Lupeni din Sibiu pentru a onora un comision. A ajuns in ...
Autobuze electrice ca la Sibiu, trase pe dreapta la Bocsa - "Nu am crezut ca se vor strica atat de des"
La Bocsa au fost cumparate doua autobuze electrice de la firma Solaris. Doar ca nu se prea pot ...
Medicul care a tratat-o pe Sefa de la Cardiologie din Sibiu - "Nu stiu de ce a ales sa nu se vaccineze"
"Doamna doctor Eminovici a fost adusa in Spitalul Judetean de Urgenta Oradea miercuri dupa-amiaza. ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor