Soferii pot sa vorbeasca la telefon in mers cu o singura conditie - Legea a fost promulgata

   

Soferii pot folosi telefonul mobil in timpul mersului, cu conditia ca aparatul sa aiba dispozitiv de tip "maini libere". Legea a fost promulgata vineri de presedintele Klaus Iohannis. Presedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri legea potrivit careia soferilor le este interzisa folosirea telefoanelor mobile atunci se afla in mers, cu exceptia celor prevazute cu dispozitive tip "maini libere", anunta Administratia Prezidentiala. Pana la aceasta modificare, soferilor le era interzisa interzisa folosirea telefonului mobil in mers, indiferent daca are sau nu dispozitiv "maini libere", scrie Digi24.Daca te intereseaza
Amenzi uriase pentru sibienii care au umblat joi pe strazi...
apr. 3, 2020
Se pune in functiune al doilea laborator pentru teste...
apr. 3, 2020
Ordonanta Guvernului nr. 11/2019 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice prevedea ca, in timpul conducerii pe drumurile publice a unui vehicul aflat in miscare, conducatorului acestuia ii este interzisa tinerea in mana sau folosirea cu mainile in orice mod a telefonului mobil sau a oricarui dispozitiv mobil prevazut cu functia de inregistrare ori redare text, foto sau video.
Legea promulgata vineri introduce prevederea potrivit careia "conducatorilor de vehicule le este interzisa folosirea telefoanelor mobile atunci cand acestia se afla in timpul deplasarii pe drumurile publice, cu exceptia celor prevazute cu dispozitive tip maini libere".De asemenea au fost modificate doua texte din ordonanta, in sensul permiterii autobuzelor de a circula, in regim de urgenta, pe calea de rulare a tramvaiului.
Astfel, potrivit textelor, constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa I de sanctiuni "nerespectarea obligatiei conducatorului de vehicul, cu exceptia conducatorului de autovehicul destinat transportului public de persoane prin servicii regulate, de a lasa liber tramvaiul la apropierea acestuia, cand drumul are o singura banda".
De asemenea, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni "nerespectarea obligatiei de catre conducatorul vehiculului, cu exceptia conducatorului de autovehicul destinat transportului public de persoane prin servicii regulate, de a circula pe un singur sir, indiferent de directia de deplasare, intr-o intersectie in care circula si tramvaie si de a lasa liber traseul tramvaiului atunci cand spatiul dintre sina din dreapta si trotuar nu permite circulatia pe doua siruri".
Vineri, 03 Aprilie 2020, ora 14:38
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
A murit Willy Schuster. Avea 53 de ani
In aceasta dimineata a decedat Willy Schuster, cunoscut activist pentru mediu, fermier in Mosna, ...
Localitatile din Sibiu unde apa nu e potabila - Oamenii o beau fara sa stie ca e contaminata
In peste 800 de comune din Romania apa nu este potabila. Oamenii o beau fara sa stie ca este ...
VIDEO: Fodor - "O sa avem o Centura de Sud a orasului care leaga Estul cu Vestul"
Primarul municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a declarat, in cadrul emisiunii "Interviuri pe Fata" ca ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor