Stadioanele de top ale Romaniei - Toate au fost construite de sibienii de la CON-A

   

Nu mai putin de cinci proiecte imobiliare destinate sportului au fost construite in ultimii sapte ani de constructorul sibian CON-A, detinut de afaceristul Mircea Bulboaca, potrivit datelor centralizate de ZF. Acesta a adunat in portofoliu stadioane cu o valoare cumulata de peste 700 de milioane de lei.De departe, cea mai "valoroasa" investitie de acest tip este stadionul Ion Oblemenco din Craiova, un proiect de aproape 250 de milioane de lei, inaugurat in 2017 si plasat in randul celor mai bune din lume. Tot o investitie de peste 200 de milioane de lei a presupus si Cluj Arena, unde la constructie CON-A a fost asociata cu ACI Cluj.Cel mai recent proiect anuntat din zona sportiva pentru CON-A este construirea noi sali polivalente la Pitesti. Noua sala va avea o capacitate de aproximativ 5.000 de locuri si va putea gazdui mai multe tipuri de competitii sportive internationale, precum handbal, volei si baschet, dar si evenimente nonsportive.
Din experienta CON-A fac parte, de asemenea, mai multe fabrici. Potrivit unor date transmise anterior, CON-A se ocupa, printre altele, de constructia fabricii de rezerve de tutun pentru dispozitive IQOS, dezvoltata de Philip Morris in Otopeni, si fabrica de solutii perfuzabile dezvoltata de germanii de la B Braun langa Timisoara, in localitatea Sanandrei. Fiecare din aceste proiecte are o valoare de peste o suta de milioane de euro.
De asemenea, tot CON-A ridica fabrica de vata minerala a danezilor de la Rockwool din localitatea Aricestii Rahtivani, in apropiere de Ploiesti, o investitie de 50 mil. euro, fabrica de bioetanol a elvetienilor de la Clariant in judetul Dolj, fabrica de anvelope Pirelli din Slatina. De-a lungul timpului, CON-A a mai construit hale industriale pentru Daimler la Sebes, Bosch la Cluj, Siniat in Gorj si altele. In perioada 2000-2018, CON-A a construit si predat peste 70 de fabrici.
Afacerile constructorului CON-A din Sibiu au coborat in 2018 cu aproape 20% fata de anul anterior si s-au situat astfel la 440 mil. lei (circa 96 mil. euro). Scaderea a venit dupa ce, potrivit datelor din 2017, CON-A devenise cel mai mare constructor cu capital privat romanesc dupa cifra de afaceri. Si profitul companiei a fost in scadere, la 20,1 milioane de lei (4,3 mil. euro). Afacerile CON-A crescusera in 2017 cu peste 50% fata de anul anterior, ceea ce a propulsat compania direct in fruntea constructorilor cu actionariat local, in fata unor jucatori locali precum Bog'Art, Constructii Erbasu sau Hidroconstructia.
Joi, 02 Ianuarie 2020, ora 11:46
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
Povestea unui sibian cu Covid-19, transferat in Germania - "Am asteptat doua zile la urgenta, pentru a primi un loc"
Pacientii care ajung la urgenta relateaza niste experiente ingrozitoare. Acestia asteapta ore in sir ...
Doi procurori cunoscuti din Sibiu ies la pensie
Este vorba despre seful Sectiei judiciara de la Parchetul de pe langa Tribunalul Sibiu, procurorul ...
Precizari despre carantina de la Medias, Avrig si Orlat - La ce ora se inchid magazinele si ce model de declaratie se accepta
Duminica a avut loc sedinta extraordinara a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, in ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor