SURSE - DSP a cerut ridicarea carantinei la Sibiu, Selimbar, Cisnadie si Talmaciu

   

Perioada de carantina a inceput in data de 16 noiembrie si urmeaza a se incheia duminica, 6 decembrie, la ora 00.00. Potrivit surselor Ora de Sibiu, DSP Sibiu a cerut ridicarea starii de carantina. Surse au confirmat ca cererea a fost depusa la INSP si se asteapta raspunsul celor de aici.
Aceleasi surse au declarat, pentru Ora de Sibiu, ca, desi rata de infectare la nivelul judetului a scazut, la nivelul municipiului este in continuare mare, astfel ca ridicarea restrictiilor ar putea fi, totusi, o decizie prematura.

La nivel national, judetul cu cea mai mare rata de infectare este Constanta (7,15/1.000 locuitori), urmat de Ilfov (7,12/1.000 locuitori). Pe locul trei este Clujul cu o rata de 5,82/1.000 locuitori, iar pe locul patru Sibiul, cu o rata de infectare de 5,78/1.000 locuitori.

In ceea ce priveste cele patru localitati care ar putea iesi din carantina, rata de infectare este in scadere. In municipiul Sibiu, joi, rata incidentei cumulata era 8,39 cazuri la mia de locuitori, la Selimbar rata era 8,30/1.000 locuitori, la Cisnadie 5,54/1.000 locuitori, iar in orasul Talmaciu rata de infectare era 5,24. VEZI SITUAEsIA DIN FIECARE LOCALITATE AICI.
Joi, 03 Decembrie 2020, ora 18:05
Sursa: Ora de Sibiu

Ora de Sibiu
Cele mai citite stiri
Turcan anunta controale la primariile din Sibiu - Se vor verifica anchetele sociale
"Am cerut colegilor din Agentie, celor din Inspectia Sociala, reluarea verificarilor anchetelor ...
FOTO Presedintele Klaus Iohannis, fotografiat la schi, in Paltinis
Presedintele este cunoscut ca un impatimit al sportului, dovada a stat si forma de exceptie pe care ...
FOTO Primul mare magazin deschis in centrul Sibiului pe timp de pandemie
In incinta hotelului Imparatul Romanilor, in locul fostului magazin Massimo Dutti, s-a deschis cel ...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor